Pilulka.cz eviduje zvýšený zájem pacientů o roušky a vybízí k dodržování bezpečnostních pravidel

Vzhledem k rostoucímu počtu pozitivně testovaných osob na COVID-19 zavedla vláda nová bezpečností opatření – od pondělí 27. července platí v Praze a dalších regionech povinnost nošení roušek v lékárnách. Společnost Pilulka.cz je připravena na zvýšenou poptávku, navyšuje zásoby nejžádanějšího zboží a léčiv a vyzývá zákazníky o dodržování bezpečnostních pravidel.

„Poslední týden jsme opět zaznamenali zvýšený zájem pacientů nejen o roušky a ústenky, ale také o antibakteriální gely a mýdla nebo o doplňky stravy na podporu imunity. Očekáváme, že poptávka ještě více poroste proto pravidelně doplňujeme skladové zásoby, abychom byli připraveni,“ říká Martin Kasa, spolumajitel Pilulky.  

Přes 150 kamenných Pilulka lékáren navštíví denně přes padesát tisíc pacientů. Skupina Pilulka, jako přední poskytovatel lékárenské péče v České republice, vybízí k dodržování bezpečnostních pravidel nejen v hlavním městě, ale také v ostatních regionech. „Zdravotničtí pracovníci včetně lékárníků patří mezi ty, kteří v boji s nákazou stojí v první linii. Prosíme o ohleduplnost a respektování bezpečnostních opatření. V lékárnách zavádíme obdobná bezpečnostní opatření, jaká byla v březnu a dubnu s cílem chránit zdraví jak občanů, tak lékárníků,“ dodává Martin Kasa. 

Zájem o “covid“ zboží stoupl také v největší české zásilkové lékárně Pilulka.cz. Ta denně eviduje stovky objednávek na roušky a ústenky, což je oproti předchozím týdnům více než stoprocentní nárůst. Momentálně má Pilulka.cz všechny klíčové položky skladem a je schopna ihned expedovat objednávky zákazníkům. V Praze jako jediná online lékárna s doručením dokonce už od 60 minut od objednání.

V březnu letošního roku přišla Pilulka se službou pro pacienty z celé České republiky a spustila projekt eRecept.cz. Ten nabízí zcela zdarma propojení pacientů s většinou českých lékáren na jednom místě. Cílem projektu eRecept.cz je umožnit pacientům si rezervovat léčivé přípravky na recept ve své nejbližší lékárně. Následně si je pacient může vyzvednout, případně si je nechat donést až domů. Telemedicínská služba eRecept.cz je pro všechny pacienty i lékárny zdarma a snižuje nutný fyzický kontakt pacientů a zdravotnického personálu na nutné minimum. 

Skupina Pilulka působí na českém, slovenském a rumunském trhu od roku 2013 a v současnosti provozuje více než 150 růžových Pilulka Lékáren společně s internetovými lékárnami Pilulka.cz, Pilulka.sk a Pilulka.ro. Společnost zaměstnává přes 380 lidí, převážně se zdravotnickým vzděláním. Je majoritně vlastněna českými fyzickými osobami, které se aktivně podílejí na jejím řízení. Pilulka v roce 2017 získala ocenění APEK E-commerce Awards 2017 za nejvíce inovativní a originální internetový obchod. V 2017 získala Pilulka 1. místo v regionu CEE v kategorii vycházejících hvězd Rising Star a v roce 2018 získala 5. místo v hlavní kategorii ve střední a východní Evropě v soutěži Deloitte CE Technology Fast 50.