Hliník se odstěhoval k Huawei

Nové notebooky MateBook D14 a D15 od Huawei s hliníkovým tělem nemusí učarovat jen mladším generacím uživatelů, ale mohou si k nim najít cestu úplně všichni. Jako brána do digitální doby skvěle poslouží i našim rodičům a prarodičům, kteří ocení například větší displeje o velikosti 14 a 15 palců společně s odolnou a tenkou, snadno přenosnou konstrukcí, jakož i cenovou dostupnost těchto nových modelů.

Žijeme v unikátní době, ve které se ekonomicky aktivní lidé na vrcholu svého produktivního života seznámili s počítači, zažili jejich rapidní vývoj a zvykli si je do určité míry používat. Po skončení kariéry hledají možnosti, jak se udržet v kontaktu s moderními technologiemi. A právě v takové situaci ocení přednosti nových MateBooků D14 a D15.

Větší rozměry všeho jsou vlastně výhodou

Není důvod, aby se starší členové našich rodin snažili rozluštit miniaturní písmenka lupou. Moderní operační systémy mají nástroje, které dokážou zvětšit všechny prvky uživatelského rozhraní až na dvojnásobek. To je právě důvod, proč se hodí větší plocha displeje. Na 14 a 15 palcích úhlopříčky se i přes zvětšení všech prvků pořád zobrazí dostatek informací.

Podobné je to i s touchpadem a hlavně s klávesnicí. Dobré rozložení kláves a jejich jasné oddělení, čitelné popisky a podsvícení pomohou v neobvyklých situacích každému uživateli, kterému už zrak nemusí sloužit na sto procent.

Hliník se možná neodstěhoval do Humpolce, zato schovává velkou baterii

Větší půdorys zařízení nemusí být nutně synonymem vysoké hmotnosti, protože tělo nových MateBooků D14 a D15 je z hliníkové slitiny, která je lehká a zároveň pevná. Je méně náchylná k promáčknutí, škrábancům a dalším druhům mechanického poškození. Proto může být tělo tenké a jeho hmotnost u většího modelu se pohybuje kolem jeden a půl kila. Zároveň je pořád dostatečně kompaktní na to, aby se mohl zabalit do batohu nebo tašky. Baterie obou MateBooků je dostatečně velká na to, aby zvládla občasné přenášení a fungování bez napájecího kabelu klidně na pět nebo šest hodin. To je dost na návštěvu u známých, kde se budou chtít majitelé notebooků podělit o zážitky z výletu nebo pomoci sousedovi s tvorbou kupní smlouvy na novou chatu.

Dárky potěší každého

Matebooky D14 a D15 jsou v prodeji za 17 999 Kč a 16 499 Kč a při jejich pořízení do konce prázdnin získáte navíc i celou řadu dárků – stylový batoh, ve kterém můžete notebook přenášet, myš pro příjemnější ovládání a také sluchátka, aby vaše videohovory probíhaly bez přerušení. Navíc si můžete od pondělí 17. srpna do 27. srpna pořídit oba modely u všech prodejců s výraznou slevou. MateBook D14 bude v rámci slevové akce za 14 999 a Matebook D15 za 13 999. Prostě potěšení, které se vám vrátí hned několikrát. Notebooky jsou k dostání u všech obvyklých prodejců a také na e-shopu společnosti Huawei – shop.huawei.com.