Společnost Lenovo oznámila finanční výsledky za Q1. Tržby rostly i přes výzvy letošního roku.

  • Výnos celé skupiny meziročně vzrostl téměř o 7 % na 13,3 miliardy dolarů.
  • Příjmy před zdaněním byly ve výši 332 milionů dolarů, což představuje meziroční nárůst o 38 %.
  • Čistý zisk meziročně vzrostl o 31 % na 213 milionů dolarů.
  • Tržby za software a služby meziročně vzrostly o 38 % na více než 1 miliardu dolarů. Dohromady tvoří podíl na příjmech skupiny přibližně 7,6 %.

Praha, 13. srpna 2020 Technologická společnost Lenovo dnes oznámila, že její tržby dosáhly v prvním čtvrtletí 13,3 miliard dolarů. Výsledky značí, že došlo k meziročnímu nárůstu téměř o 7 %. Příjmy před zdaněním zaznamenaly nárůst o 38 % oproti předešlému roku na 332 milionů dolarů, zatímco čistý zisk se meziročně zvýšil o 31 % na 213 milionů dolarů. Základní zisk na akcii za první čtvrtletí činil 1,80 amerického centu a 13,95 hongkongského centu.

„Vynikající výsledky za poslední čtvrtletí ukazují, že se Lenovo rychle z pandemie vzpamatovalo a využívá nových příležitostí, které přináší práce z domova a urychlená digitalizace,“ dodává Yang Yuanqing, předseda představenstva a generální ředitel Lenovo. „Zatímco svět stále čelí výzvám, Lenovo se zaměřuje na udržitelný růst prostřednictvím klíčového byznysu a nových příležitostí v oblasti služeb a řešení“.

Tisková zpráva je v úplném znění k dispozici na adrese:

https://news.lenovo.com/pressroom/press-releases/lenovo-delivers-outstanding-q1-performance-and-strong-growth-overcoming-challenging-global-environment/

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz