Telly aktualizovala svou aplikaci pro chytré televizory Samsung

Televizní operátor Telly vydal aktualizovanou verzi vlastní aplikace pro Samsung Smart TV s operačním systémem Tizen. Velkou změnou prošla grafika a přibyly také nové funkcionality, které zjednoduší a zrychlí ovládání Telly při sledování jejích programů v televizorech Samsung. 

Vylepšená aplikace je určena pro všechny uživatele, kteří sledují internetovou televizi Telly prostřednictvím chytrých televizorů Samsung s operačním systémem Tizen vyrobených v roce 2016 a mladších (přehled podporovaných modelů najdou zájemci zde). Změnou prošlo grafické prostředí aplikace, kde dochází ke sjednocení s moderním grafickým designem ostatních aplikací a zařízení Telly. Sjednocují se i funkce a ovládaní. Zákazníci si vystačí s jediným ovladačem a několika málo tlačítky – směrovými šipkami, tlačítky OK, Back, případně barevnými tlačítky. Všechny pak potěší rychlost nové aplikace. 

 „Aktualizací aplikace pro Samsung jsme sjednotili grafické prostředí a funkce všech našich aplikací pro jednotlivá zařízení,“ říká Iveta Šlapalová, ředitelka zákaznických služeb Telly a dodává: „Orientace v novém grafickém prostředí je víc intuitivní, jednoduchá, přehledná a zákazníci si na ni snadno zvyknou. Jde o další viditelný krok ke zvyšování technické úrovně televizní platformy Telly a uživatelského komfortu našich zákazníků. Noví zákazníci si mohou aplikaci pro Samsung Smart TV předem vyzkoušet na 14 dní zdarma.“   

Všechny funkce z předešlé verze, například možnost listovat v programech až sedm dní dopředu, vyhledávání pořadů, sedmidenní archiv zpětného zhlédnutí, nahrávání pořadů a další zůstaly dál k dispozici v nezměněné podobě. Nově přibyla funkce sdílení nahrávek pořadů ve všech zařízeních a aplikacích u jednoho zákaznického účtu.

Aktualizace nové aplikace se zákazníkům Samsung Smart TV provede automaticky. Zákazníci si pak musí novou aplikaci napárovat s pomocí párovacího kódu ve svém účtu na portálu moje.telly.cz. Předchozí verzi by si měli ze svého účtu odstranit, aby jim nezabírala zbytečné místo v seznamu povolených zařízení. 

Aktuálně lze internetovou televizi Telly sledovat na mnoha zařízeních a v mnoha aplikacích. Jednou z možností jsou chytré televizory Samsung Smart TV, déle televizory se systémem Android a všechny televizory s využitím set-top boxu Arris nebo zařízení Apple TV. Dalšími možnostmi jsou počítače a internetové prohlížeče. Telly si pustíte v některém z běžných prohlížečů Firefox, Opera, Edge či Chrome. V přípravě je aplikace pro chytré televizory LG. Telly lze sledovat také přes mobilní zařízení (telefony, tablety) s iOS nebo Android a zařízení s Windows 10. Zákazníci mají k dispozici až 132 programů, z toho 79 v HD a mohou Telly sledovat až na 4 zařízeních.

O Telly s. r. o.

Televizní operátor Telly nabízí divákům v ČR služby internetové a satelitní televize. V jejich programové nabídce je kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také atraktivní sportovní obsah na oblíbených kanálech DIGI Sport 1 HD, 2 HD, 3 HD a na stanici Premier Sport HD. Ty obsahují například fotbalovou anglickou Premier League, německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou LaLigu nebo tenisové turnaje ATP. Telly je také poskytovatelem pevného internetového připojení. Na českém trhu měli zákazníci možnost využívat služby pod označením DIGI již od roku 2006, značka Telly plynule navazuje na její dobré jméno. Telly je čistě českou společností, patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP, a všechny daně, včetně daně z příjmu, společnost odvádí v ČR. 

Kontaktní osoba: Jan Schöppel, marketingový manažer Telly (jan.schoppel@telly.cz)