Zyxel na trh uvádí výkonný vícepásmový LTE router pro celoplošné bezdrátové pokrytí prostorů

LTE routery zaměstnancům umožňují pracovat i z míst, která mají jen omezené připojení k internetu. 

Praha, 14. srpna 2020 — Společnost Zyxel Networks, která patří mezi leadery na trhu s produkty pro bezpečné sítě, přístup k internetu a propojené domácnosti, dnes na trh uvedla nový router LTE7480-M804. Tento pokročilý venkovní LTE router poskytuje rychlost až 600 Mbps do mobilní sítě poskytovatele a stabilní připojení k internetu na vzdálených místech, kde se kvůli vysokým nákladům nevyplatí instalace jiných technologií. 

V důsledku náhlého převedení velké části evropských zaměstnanců na práci z domova mnohé společnosti v současnosti hledají technologie, které jejich pracovníkům umožní dosahovat i v domácím prostředí vysoké produktivity. Jedním z klíčových předpokladů vysokého pracovního výkonu zaměstnanců pracujících z domova je zajištění spolehlivého a rychlého připojení k firemní síti, což je velký oříšek zejména v místech bez širokopásmového internetu. 

Jako řešení, které lze snadno instalovat a integrovat do jakékoli stávající infrastruktury, se v takovém případě nabízí routery pro širokopásmové připojení po nejnovějších LTE mobilních sítích. Router lze používat pro hlavní připojení nebo jako zálohu v případě výpadku hlavního širokopásmového připojení, a tím snížit riziko nedostupnosti sítě, které je v době, kdy se na práci zaměstnanců z domova spoléhá stále více organizací, obzvláště nepříjemné.

Hlavní parametry a výhody venkovního LTE routeru LTE7480-M804:

  • Velmi rychlý internet: router LTE7480 využívá 3GPP UE downlink kategorie 12, tj. technologii LTE s rychlostí downlinku až 600 Mbps prostřednictvím 4 streamů dvou současných přenosů.
  • Antény s vysokým ziskem: router LTE7480 je vybaven integrovanou čtyřsegmentovou anténou s technologií 4×4 MIMO a ziskem až 8 dBi, pro lepší pokrytí a kvalitnější připojení dokáže fungovat i v podmínkách, kdy není zajištěna přímá viditelnost.
  • Snadné nasazení: router LTE7480 má funkce bridge a router pro flexibilní nasazení, podporuje PoE napájení standardu 802.3af/at, takže jeho napájení se vyřeší elegantně jediným ethernet kabelem, a díky krytí IP68 zvládne i náročné klimatické podmínky. Router je navíc kompatibilní s bezplatnou aplikací „Zyxel Ally“ umožňující vyhledání místa a orientace, které je z hlediska kvality signálu nejvhodnější k instalaci.
  • Vzdálená správa: intuitivní mobilní aplikace a webové rozhraní umožňují vzdálenou správu od konfigurace, monitoringu stavu sítě až po upgrady softwaru a správu firewallu.
  • Nonstop připojení: bezdrátové LTE řešení lze použít jako záložní připojení přes více WAN. Pokud je router LTE7480 použit ve spojení s bránou, která podporuje záložní připojení přes více WAN, jako jsou např. brány Zyxel řady USG, stačí ho připojit k bráně a LTE nastavit jako záložní WAN.

„Vzhledem k opatřením zavedeným proti šíření koronaviru je pro organizace životně důležité poskytnout všem zaměstnancům pracujícím z domova kvalitní a spolehlivý přístup k firemní síti. Nový venkovní router Zyxel 4G LTE představuje výkonné a cenově dostupné řešení pro vysokorychlostní připojení vzdálených míst pomocí stávajících mobilních sítí LTE,“ poznamenává Martin Bratičák, Head of Channel for CEE ve společnosti Zyxel Networks. „Náš nový router lze snadno integrovat do jakékoli stávající infrastruktury a používat jako hlavní připojení nebo jako zálohu pro případ výpadku hlavního připojení. Díky vzdálené správě mají s tímto routerem špičkové vysokorychlostní připojení k dispozici i zaměstnanci, kteří jsou v oblasti IT naprostými laiky.“

Bližší informace o společnosti Zyxel a jejích řešeních pro připojení domácností a organizací najdete na stránkách www.zyxel.com.

O společnosti Zyxel Networks:

Společnost Zyxel připojuje domácnosti i organizace k internetu již více než 30 let, a to vždy s důrazem na inovace a služby zákazníkům. V roce 1989 jsme začínali analogovými modemy. Dnes využíváme umělou inteligenci a cloud, abychom domácím i firemním uživatelům přinášeli rychlá, spolehlivá a bezpečná síťová řešení.

O vůdčí globální pozici společnosti Zyxel na komunikačním trhu svědčí mimo jiné:

–    působnost ve 150 zemích celého světa,

700 tisíc organizací, které díky našim řešením fungují chytřeji,

100 milionů zařízení propojujících svět.

Vytváříme sítě budoucnosti a pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

Zyxel, Your Networking Ally.