Nový Dell Latitude Chromebook Enterprise – ulehčí práci uživatelům i ajťákům a má obrovskou výdrž

Praha, 17. srpna 2020 – Společnost Dell Technologie představila nový model Chromebooku Dell Latitude 7410 Chromebook Enterprise. Pyšní se elegantním kompaktním designem, inovativními funkcemi, displejem o rozlišení 4K se sníženým vyzařováním modrého světla a nejdelší výdrží na baterii ve své kategorii. Je postaven na filozofii usnadnit a zefektivnit práci uživatelům i správcům IT.

Operační systém Chrome OS zaznamenal v souvislosti s přechodem na práci na dálku rychlý rozmach ve firemním sektoru. Nový Latitude 7410 Chromebook Enterprise – 14palcový prémiový firemní notebook nebo zařízení 2v1 od společnosti Dell Technologies tak může zlepšit produktivitu na cestách. Disponuje vysokým výkonem, promyšleným zabezpečením a rychlým připojením, jaké zaměstnanci potřebují při práci mimo kancelář. Tato novinka rozšiřuje nabídku Chromebooků řady Latitude, která zahrnuje jak standardní, tak prémiové notebooky, a poskytuje tak firmám širší možnosti volby zařízení při zachování možností správy a zabezpečení podnikové třídy. 

„Nové zařízení není jen další Chromebook na trhu. Náš nejnovější Latitude Chromebook Enterprise je navržený stejnou měrou s ohledem na potřeby zaměstnanců i manažerů IT, kteří ve firmě zavádí operační systém Chrome OS. Zaměstnanci ocení elegantní štíhlý design a funkce pro spolupráci, které jim pomohou přizpůsobit se nové pracovní realitě. Manažeři IT mají k dispozici funkce pro správu a zabezpečení, jaké očekávají od zařízení určených pro podnikové prostředí,“ říká Rahul Tikoo, viceprezident divize komerčních produktů společnosti Dell Technologies. 

Pracujte odkudkoli

Latitude 7410 Chromebook Enterprise je určený především pro manažery a zaměstnance pracující v terénu či z domova. Nabízí inovativní funkce pro zabezpečení a usnadnění práce a umožňuje uživatelům začít pracovat rychle bez zbytečného zdržování s nastavováním zařízení. Notebook Latitude 7410 Chromebook Enterprise byl vyvinut ve spolupráci se společností Intel v rámci inovačního programu Projekt Athena. Nabízí mobilní připojení standardu LTE, technologii Intel WiFi 6 a v nejvyšší konfiguraci může být osazený procesory Intel Core i7 10. generace. To vše zvyšuje produktivitu a výkon u činností náročných na rychlost připojení. Je například 8,6x rychlejší při práci s Google Sheets.

Další klíčové funkce:

  • První displej 4K se sníženým vyzařováním modrého světla instalovaný v Chromebooku Enterprise: Latitude 7410 nabízí lepší čitelnost a pohodu pro oči díky displeji s rozlišením 4K vybavenému technologií sníženého vyzařování modrého světla. Displej s tenkými rámečky na všech čtyřech stranách poskytuje větší plochu pro komunikaci s kolegy. Kvalitu videohovorů také zvyšuje funkce potlačení okolního hluku.
  • Nejdelší výdrž na baterii v kategorii prémiových Chromebooku: Díky výdrži až 21 hodin na jedno nabití mohou mobilní uživatelé plnit pracovní úkoly po celý den. Díky funkci ExpressCharge Boost je možné zařízení nabít na 35 % kapacity za pouhých 20 minut nebo díky funkci ExpressCharge na 80 % během jedné hodiny. 
  • Snadné použití, rychlý start: Pracovníci a manažeři, které tlačí čas, uvítají asistenční funkci, která umožňuje Latitude Chromebook zapnout za méně než tři sekundy pouhým otevřením víka jednou rukou. Z hlediska dostupných externích rozhraní patří Latitude 7410 mezi nejlépe vybavené prémiové modely podnikových Chromebooků. Aplikace jsou snadno dostupné lokálně nebo online prostřednictvím prohlížeče Chrome nebo řízeného obchodu Google Play. Zaměstnanci nemusí mít obavy o své soukromí díky volitelnému integrovanému panelu na ochranu soukromí a krytce kamery.
  • Špičkové provedení: Nejlehčí 14palcový podnikový Chromebook na světě je v nabídce v provedení z frézovaného hliníku nebo uhlíkových vláken. K dispozici je i nová stříbrná barva dodávající modernější vzhled. 

Správa a zabezpečení

Vzhledem k tomu, že firmy se připravují na stabilnější režim práce na dálku, je zde jednotné pracovní prostředí Dell Technologies Unified Workspace, které zjednodušuje práci podnikovému IT a umožňuje mu nasadit, zabezpečit, spravovat a poskytovat podporu notebookům Latitude Chromebook Enterprise. Nový Chromebook Dell je k dispozici ve více než 50 zemích se 14 lokalizovanými klávesnicemi. Firmy si tak mohou vybrat různé konfigurace podle potřeb svých zaměstnanců. IT oddělení může zařízení spravovat se stejnou úrovní podpory, zabezpečení a spolehlivosti, jaká se očekává u produktů určených pro podnikové prostředí, a spolehnout se na stabilitu platformy díky programu Intel Stable IT Platform. Může provádět údržbu a upgradovat úložiště a baterie a uplatňovat tentýž model podpory v celém podniku.

Ceny a dostupnost:

  • Latitude 7410 Chromebook Enterprise je k dispozici v cenách od 1299 USD. 

Další zdroje

O společnosti Dell Technologies

Dell Technologies pomáhá organizacím a jednotlivcům budovat svoji digitální budoucnost, transformovat způsob, jakým pracují, žijí a hrají. Společnost poskytuje a dodává zákazníkům nejkomplexnější a nejinovativnější portfolio technologií a služeb, aby dokázali úspěšně konkurovat v dnešní éře dat.