Canon vydává nový firmware verze 1.1.0 pro EOS R5 a oznamuje plán budoucích aktualizací pro EOS-1D X Mark III a EOS R5

Aktualizace firmwaru k dispozici ke stažení od dnešního dne 27. srpna 2020 

Praha, 27. srpna 2020 – Společnost Canon Europe dnes oznámila vydání firmwaru verze 1.1.0 pro fotoaparát EOS R5. Aktualizace opravuje některé nedostatky a přináší nová vylepšení. Stahovat ji lze od dnešního dne. 

V režimech záznamu videa zlepšuje aktualizace firmwaru detekci teploty a dobu záznamu.  Aktualizace firmwaru již také nedeaktivuje čidlo přehřátí při užití externího monitoru/rekordéru. Byla zvýšena přesnost údaje o zbývající době záznamu videa v situacích, kdy je přístroj často vypínán a zapínán při filmování řady krátkých videosekvencí. Tyto opravy mohou v některých situacích pomoci prodloužit dobu záznamu videa. 

EOS R5 je hybridní přístroj primárně určený profesionálním fotografům a hybridním filmařům nebo jako doplněk ke kamerám řady Cinema EOS. EOS R5 kombinuje funkce fotoaparátu s pokročilými schopnostmi záznamu videa. Abychom u těla těchto rozměrů a hmotnosti zachovali odolnost proti povětrnostním vlivům a mechanickému namáhání obvyklou u řady 5, jak požadují naši zákazníci, zvolili jsme systém pasivního chlazení namísto interního ventilátoru.  Teplo vzniká v klidovém režimu i při záznamu videa. Zavedli jsme proto omezení doby záznamu u nastavení, která kladou největší nároky na zpracování dat, a to na základě řady faktorů, mimo jiné vnitřní a vnější teploty, způsobu užívání a nastavení přístroje. 

Richard Shepherd, Pro Product Marketing Senior Manager společnosti Canon Evropa, řekl: „Od představení fotoaparátu EOS R5 letos v červenci jsme se setkali s vynikajícími ohlasy ze strany fotografů i filmařů. Vyzdvihují především schopnosti systému automatického ostření a obrazovou kvalitu u fotografií i videa. Žasneme nad fenomenálními fotografiemi a filmy, které již byly s jeho pomocí pořízeny. Poptávka neustále převyšuje nabídku a my se snažíme dodávat aparáty do rukou fotografických a filmových tvůrců co nejrychleji. 

Uvítali jsme připomínky a návrhy uživatelů na vylepšení přístroje EOS R5. Stále jim nasloucháme a zohledňujeme je při vývoji stávajících i budoucích produktů, abychom vyhověli jejich měnícím se potřebám. Do zmiňované aktualizace firmwaru jsme začlenili i drobná, avšak užitečná vylepšení filmových schopností, která vychází z prvotní zpětné vazby od uživatelů.“ 

Vedle firmwaru 1.1.0 pro EOS R5 společnost Canon již pracuje na dalších aktualizacích, které vychází z připomínek uživatelů modelů EOS-1D X Mark III a EOS R5. Postupně pro ně nabídne níže uvedené funkce pro záznam videa.

EOS-1D X Mark III

  • Možnost tónové křivky Canon Log 3 
  • Možnost nižšího datového toku u záznamu videa s režimu 5,5K RAW 
  • Možnost nižšího datového toku u všech režimů záznamu videa s kompresí IPB 

EOS R5

  • Možnost tónové křivky Canon Log 3 
  • Možnost nižšího datového toku u záznamu videa s režimu 8K RAW 
  • Možnost nižšího datového toku u všech režimů záznamu videa s kompresí IPB 
  • Možnost záznamu v rozlišení Full HD (1080p) se snímkovou frekvencí 119,88 sn./s 

Aktualizace budou k dispozici zdarma na internetové stránce uživatelské podpory společnosti Canon Europe. Aktualizace firmwaru fotoaparátu EOS R6 jsou v současné době připravovány, včetně oprav obsažených ve firmwaru přístroje EOS R5 verze 1.1.0.

Fotografie EOS R5 jsou k dispozici ZDE.

Fotografie fotoaparátu Canon EOS-1D X Mark III naleznete ZDE.

Další informace o fotoaparátu EOS R5 a nejnovější aktualizace naleznete na stránkách:

https://www.canon.cz/cameras/eos-r5/

-KONEC-

 O společnosti Canon EuropeCanon Europe je strategickou centrálou pro region EMEA společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu. Canon Europe působí přibližně ve 120 zemích, zaměstnává okolo 13 500 lidí a přispívá zhruba čtvrtinou ke globálním ročním výnosům společnosti Canon.  
Společnost Canon byla založena v roce 1937 a po celou dobu své osmdesátileté existence přináší zákazníkům špičkovou obrazovou techniku. Neustále investuje do správných oblastí a využívá příležitosti k růstu, od fotoaparátů po komerční tiskárny a od podnikového poradenství po lékařskou techniku. 
Firemní filozofie společnosti Canon je Kyosei, což znamená „žít a pracovat společně pro obecné blaho“. V regionu EMEA společnost Canon Europe usiluje o trvale udržitelný obchodní růst a zaměřuje se na snižování svého dopadu na životní prostředí a pomáhá jej snižovat i svým zákazníkům pomocí svých produktů, řešení a služeb. 
Je průkopníkem neustále měnícím svět obrazové techniky pro vyšší dobro. Svými technologiemi a inovativním duchem Canon posouvá hranice možného, abychom mohli vidět svět z nových pohledů. Pomáháme vnášet do života kreativitu, snímek za snímkem. Protože můžeme-li náš svět vidět, dokážeme jej měnit k lepšímu.
Další informace o společnosti Canon Europe naleznete na stránkách www.canon-europe.com