LG představuje svoji vizi domova budoucnosti „Life’s good from home”

Ukázka nové generace inovací pro domácnost na veletrhu IFA 2020

Praha, 3. září 2020 Na veletrhu IFA 2020 představila společnost LG Electronics  novinku, která předčila všechny předchozí IFA veletrhy. Technický ředitel společnosti LG I. P. Park promluvil v podobě hologramu o vizi skvělé budoucnosti života v domácnosti „Life’s Good from Home“. Tato vize je postavená na třech hodnotách života v domácnosti – na péči, pohodlí a zábavě.

V této neobvyklé době jsme si méně jistí naší budoucností,“ poznamenal Dr. Park. „V LG si uvědomujeme důležitost domova a bereme to jako novou příležitost pro velké změny. V pozici předního inovátora na poli řešení pro život jsme se ještě více zaměřili na vývoj nových a lepších produktů a služeb, které přispívají k lepšímu životu našich zákazníků.“

LG ThinQ, umělá inteligence od LG, se neustále vyvíjí a vznikají pro ni stále nové služby a řešení, které podporují další obchodní příležitosti. „LG ThinQ je srdcem našich inovativních služeb,“ řekl Dr. Park. Při ukázce nejnovější verze aplikace ThinQ představil její zaměření na zákazníky – poskytuje jim podporu a dává možnost nákupu spotřebního zboží. Proaktivní zákaznická péče (PCC) řízená umělou inteligencí provádí v rámci aplikace analýzu a hlášení stavu spotřebičů, a navíc poskytuje rady a tipy na jejich údržbu a opravy.

LG v rámci rozvoje investuje do široké škály technologií, kterými chce zlepšovat kvalitu každodenního života nejen v domácnosti. Řada robotů CLOi společnosti LG představuje bezpečný způsob, jak poskytovat služby v restauracích a nemocnicích i v době, kdy je potřeba udržovat bezpečné rozestupy. Roboti LG CLOi ServeBots fungují od června 2020 na různých místech v Koreji.

Společnost LG chce jako průkopník v robotice dále rozšiřovat nasazení své platformy CLOi. Nabízí se zaměření na automatizované řízení, situační analýzu a ovládání pohybu, což zkrátí dobu vývoje nových špičkových produktů, které posouvají dopředu celé odvětví. Podle Dr. Parka může CLOi 2.0, které je kompatibilní s druhou verzí otevřeného robotického operačního systému (ROS 2), efektivně nahradit lidskou interakci. 

LG také v rámci svých aktivit digitální transformace vyvíjí technologie pro zdravotnictví na dálku. „Díky umělé inteligenci můžeme snadno, přesně a nepřetržitě sledovat zdravotní stav našich pacientů,“ řekl Dr. Park. „V Koreji jsme ve spolupráci s Národní univerzitou v Soulu nedávno úspěšně spustili pilotní projekt, ve kterém jsme využívali umělou inteligenci k vylepšení sledování a péče o pacienty s chronickými onemocněními.“

Po Dr. Parkovi převzal slovo výkonný viceprezident společnosti LG Business Solutions Europe, Dr. Kim Kyung-ho a představil LG ThinQ Home. Jde o ucelené řešení v prostoru jednoho bytu ve městě Pangyo, které je považováno za korejské Silicon Valley. ThinQ Home je funkční ukázkou vize LG „Life’s Good from Home“. Je to ideální domácnost budoucnosti navržené pro bezpečnější a pohodlnější životní styl s nejnovějšími spotřebiči a informačními technologiemi.

V Koreji mezitím Dr. Park živě provedl návštěvníky IFA domovem LG ThinQ Home a ukázal asistenta Home Concierge. Jedná se o chytré zrcadlo, které umožňuje snadné ovládání celé chytré domácnosti, sleduje spotřebiče a využití energií na špičkovém energetickém panelu. Je také připojené k nabíječce pro elektromobil a umožňuje jeho nabíjení na dálku.

Kromě holografické prezentace ilustruje LG svou vizi také ve videích a v jednom z nich se ukazuje hvězda K-popu Henry Lau, který zkouší možnosti LG ThinQ Home. Na toto i další videa se můžete podívat na YouTube na oficiálním kanálu LG Global (www.youtube.com/GlobalLG). Virtuální prohlídka (http://exhibition.lg.com/ ) pak nabízí unikátní pohled na produkty a služby LG vystavované na IFA 2020.

# # #

O společnosti LG Electronics 

Společnost LG Electronics Inc. je globálním inovátorem v oblasti technologií a výroby, s působností na 140 místech a s více než 70 000 pracovníky po celém světě. S celosvětovým obratem v roce 2019 ve výši 53 miliard dolarů, se LG skládá z pěti společností – Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Mobile Communications, Vehicle Component Solutions and Business Solutions. Společnost LG je předním světovým výrobcem televizorů, chladniček, klimatizací, praček a mobilních zařízení, včetně prémiových produktů LG SIGNATURE a LG ThinQ podporující umělou inteligenci.Nejnovější zprávy společnosti LG naleznete na adrese www.LGnewsroom.com