HackerFest 2020 – poznejte techniky hackerů, lépe ochráníte svůj systém

Praha, 9. září 2020 – Největší tuzemská akce zaměřená na IT bezpečnost a etický hacking je za dveřmi. Letos se sice HackerFest uskuteční v on-line podobě, ale to neznamená, že by její program byl méně zajímavý. Nabídne především praktické rady, které IT profesionálům pomohou v každodenní praxi: od seznámení s tím, jakým způsobem se vyšetřují bezpečnostní incidenty až po praktický manuál současného webhackingu. Počítačová škola GOPAS se navíc rozhodla podpořit IT profesionály působící v nemocnicích a nabízí jim možnost zúčastnit se konference za symbolický poplatek.

Konferenci HackerFest 2020 připravila Počítačová škola GOPAS na 17. září 2020. I když letos proběhne konference v on-line podobě, škála témat přednášek bude opět bohatá. „Koronavirus nezměnil jen podobu konference, jeho dopady se projeví i ve výběru témat. S masivním nárůstem práce z domova přibylo odborníkům zajišťujícím bezpečnost podnikových systémů mnoho problémů, na jejichž řešení se především zaměříme. Navíc záznam přednášek z konference budou mít k dispozici ještě týden po jejím ukončení, takže si mohou problematiku, která je zaujme, osvojit opravdu do důsledku,“ říká Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS.

O jakých tématech bude konkrétně řeč? Účastníci konference se seznámí s aktuálními praktikami, které útočníci využívají při napadení jednotlivých typů zařízení, webových aplikací, operačních systémů a při obcházení jejich ochrany. Prodělají virtuální kurz webhackingu, zaměří se na zálohování, které by mělo odolat ransomware útoku, zjistí, pomocí jakých technik lze obcházet bezpečnostní funkce Windows. Ani letos nebude na Hackerfestu chybět celosvětově uznávaná odbornice na etický hacking Paula Januskiewicz, která se tentokrát zaměří na forenzní analýzu, která se provádí po hackerském útoku a to, jak vypátrat útočníka, ale také rychle zabezpečit systém a zabránit dalším škodám.

Mimořádnou akcí spojenou s letošním ročníkem konference je podpora IT odborníků z nemocnic. V době, kdy se útoky hackerů zaměřují na zdravotnická zařízení, se Počítačová škola GOPAS rozhodla nabídnout lidem, kteří zajišťují jejich infrastrukturu, účast na konferenci za symbolický poplatek 333 Kč. Nabídka platí pro zájemce z České i Slovenské republiky a stačí, když se na konferenci zaregistrují ze svého pracovního e-mailu.

Konference HackerFest se uskuteční 17. září 2020, podrobné informace o jejím obsahu i přednášejících najdete na www.hackerfest.cz

O společnosti GOPAS, a. s.

Počítačová škola GOPAS je největším poskytovatelem školení v oblasti informačních technologií na českém i slovenském trhu. Ročně absolvuje odborné kurzy téměř 30 tisíc studentů, z nichž většinu tvoří specialisté IT. I přesto, že působí na poměrně malém trhu, patří GOPAS k jedněm z největších poskytovatelů IT školení v Evropě.

Gopas.cz