VašeČočky.cz se mění na Lentiamo. Značku sjednotí na všech 17 trzích

Praha, 10. září 2020 – Český prodejce v oblasti péče o oči VašeČočky.cz zahajuje v září rebranding. Pod značkou Lentiamo již působí na 13 ze 17 evropských trhů a postupně chce sjednotit značku pro všechny země. Začíná v domovské České republice a k rebrandingu plánuje 360stupňovou marketingovou kampaň.

Pět různých jmen sjednotit pod jedno – Lentiamo

Hlavním důvodem rebrandingu je rozšíření nabídky produktů a služeb pro zákazníky. VašeČočky.cz už totiž nejsou jen eshop s kontaktními čočkami. „V posledních dvou letech jsme významně rozšířili sortiment a služby. Otevřeli jsme kamennou optiku se službami optometristy, prodáváme sluneční i dioptrické brýle a veškeré příslušenství jak online, tak na prodejně. Náš průzkum ukázal, že pod značkou VašeČočky si lidé vybaví především kontaktní čočky. My chceme, aby si Lentiamo spojovali s celkovou péčí o oči,” vysvětluje Jiří Urban, CEO VašeČočky.cz.

Mezi dalšími důvody je podle Urbana i nemalá finanční úspora a možnost zapojení mezinárodního marketingu. „Napříč Evropou nás najdete pod různými jmény — na Slovensku VašeŠošovky, v Rakousku IhreLinsen a v Německu 321Linsen. Ve zbytku Evropy jsme známí pod značkou Lentiamo. Po sjednocení se budeme moci věnovat kampaním, které překračují hranice a cílí na zákazníky napříč Evropou. Například v turistických destinacích v Evropě můžeme jednou kampaní cílit na potenciální zákazníky z mnoha zemí, což nám pomůže při budování pozice celoevropského leadera v péči o oči,” dodává Urban.

Název vznikl v Itálii, na jednom z největších trhů společnosti, a je hravým spojením italských slov “Lenti” (čočky) a “ti amo” (miluji tě). Vyjadřuje vztah nejen k čočkám kontaktním, ale i k těm brýlovým. Společnost ho používá už ve 13 evropských zemích. Změna bude postupná a už nyní začíná eshop zákazníky upozorňovat na změnu. 10. prosince se pak změní název na Lentiamo v kompletní komunikaci značky natrvalo. Přejmenuje se i kamenná optika v Křemencově ulici v Praze a budou se tak jmenovat i všechny následující optiky, pro které společnost aktuálně hledá prostory v Praze, Brně, Bratislavě, Bukurešti a Sofii.

Český trh je první, kde proběhne rebranding. V příštím roce by mělo následovat Slovensko, později pak Německo a Rakousko. Tím se sjednotí název na všech 17 trzích, kde český prodejce aktuálně působí. S rebrandingem v Česku bude spojená i 360stupňová marketingová kampaň, která odstartuje v lednu.

O VašeČočky (brzy Lentiamo)

VašeČočky (od prosince 2020 Lentiamo) jsou český prodejce v oblasti péče o oči. Začínaly jako e-shop s kontaktními čočkami a příslušenstvím. Od září 2017 nabízí také kvalitní sluneční brýle od desítek světových značek a v dubnu 2020 spustil on-line prodej dioptrických brýlí. 

V červenci 2019 VašeČočky.cz otevřely první kamennou optiku v Praze. Obrat společnosti byl v roce 2019 670 mil. Kč a působí v 17 evropských zemích. www.vasecocky.cz