Proběhl první Startup weekend Point One, inkubátoru ČZU. Hosty byli zástupci startupů z Pilulka.cz, Qerko, Qusion a StartupJobs

Praha, 17. září – Během prvního zářijového víkendu proběhl historicky první Startup weekend pořádaný Point One inkubátorem České zemědělské univerzity. Hlavní část programu představovaly přednášky zakladatelů startupů. Mladí podnikatelé z řad studentů se měli možnost setkat s úspěšnými startupisty, poslechnout si o jejich firmách a následně pokládat vlastní otázky. Hosty byli Filip Mikschik ze StartupJobs, Lukáš Kovač z Qerka, Ondřej Kopecký z Qusion a Martin Kasa z Pilulka.cz. Všichni řečníci se podělili o osobní příběhy, inspiraci a nápady a o rady, jak budovat úspěšnou firmu. Akce se konala v hotelu Lions v Nesuchyni.

StartupJobs

Filip Mikschik byl prvním hostem. Podělil se s publikem o příběhy StartupJobs, nepodařeného projekt Hiri a povyprávěl také o dobročinném portálu BezPráce.cz. Zmínil také dopady Covid-19 na jeho podnikání a celý pracovní trh.

“Sám jsem se ke světu startupů dostal na vysoké škole, jsem moc rád, že současná generace studentů má o podnikání zájem a baví mě jim pomáhat… Nejvíce jsem mluvil o firemní kultuře, práci s lidmi, motivování zaměstnanců a správném delegování úkolů. To jsou úkony, které se musí naučit každý manažer nebo zakladatel startupu,” říká Filip Mikschik zakladatel a CEO StartupJobs.

Qerko

Lukáš Kovač hovořil o vzniku Qerka, získávání investic, následné pomoci od zainteresovaných investorů a řadě dalších zajímavých témat. Účastníci Startup weekendu se dozvěděli, že jeden z důvodů proč aplikace vznikla, bylo vyřešení Lukášova osobního problému při placení v restauracích. Nechtěl již poslouchat: “Dohromady nebo zvlášť?”

“Sám jsem ČZU vystudoval, takže podělit se o své zkušenosti se studenty této školy mi bylo potěšením. Asi nejvíce jsem hovořil o obchodní strategii a o tom, jak přilákat uživatele do naší aplikace a jak je motivovat ji pravidelně používat,” vysvětluje Lukáš Kovač, spoluzakladatel a CEO Qerka.

Qusion

Poslední vystoupil Ondřej Kopecký. Vyprávěl o podnikání ve velmi mladém věku, jak to ve světě, který nic neodpouští, dělat. Proč se rozhodl založit vlastní firmu a vrhnout se do světa byznysu. O působení ve Švýcarsku a mnoha dalších inspirativních věcech.

“Byl jsem tak stejně starý jako moje publikum, takže jsem se cítil jako ryba ve vodě. Je to motivující vidět mladé lidi s chutí založit vlastní firmu a vytvořit tak svůj odkaz. Vyprávěl jsem hlavně o práci s korporátními klienty. Jak je získat, proč je klíčové být v tomto vztahu ten proaktivní, ukázat jim přidanou hodnotu vaší spolupráce, cestu k inovacím a v neposlední řadě důležitost vybudování si dobrých vztahů,” dodává Ondřej Kopecký, spoluzakladatel Qusion a CEO QLE.

O StartupJobs

StartupJobs je česká online platforma, která se specializuje na to, aby pomohla startupům nalézt ty správné lidi. Víc než 15 tisíc lidí zde našlo svou práci snů. Není to ale jen pracovní portál, je také vstupní branou do tohoto inovativního a neustále se vyvíjejícího prostředí. 

StartupJobs pomáhá lidem hledat a najít smysluplnou práci a startupům získávat talentované zaměstnance. StartupJobs vnáší inovace také do světa HR – byl mezi prvními, kteří začali efektivně využívat inzerce pracovních pozic na Facebooku a výkonnostního marketingu obecně pro získávání kvalitních kandidátů. Práci zde hledají především ti, kteří preferují moderní pojetí firemní kultury před korporátem a chtějí se podílet na inovativních řešeních, které živé startupové prostředí nabízí. StartupJobs je nosným pilířem celého startupového ekosystému v Česku.

O Qerku

Qerko je revoluce v gastronomii. Mobilní aplikace umožňuje zákazníkům pomocí QR kódu okamžitou úhradu útraty v restauraci. Každý může platit to, co měl. Už žádné dohromady či zvlášť a poprosím vás k pokladně. Obsluha má více času na samotný servis a ušetří čas strávený kasírováním. Oproti platbě kartou dostává i větší spropitné. Služba je napojená přímo na pokladní systém, takže se veškeré platby propisují přímo do pokladny a obsluha je vidí. Navíc se při platbě přes aplikaci netisknou zbytečné účtenky. Qerko je rychlé, efektivní, bezpečné a zelené. Další výhodou pro podniky je nezávislost platformy, může se tak implementovat na většinu pokladních systémů. Aktuálně jich je 15, a ty využívá zhruba 80 % trhu.

O Qusion

Qusion je softwarové, hardwarové a designové studio, které vytváří nové produkty, posouvá hranice digitalizace a pomáhá stavět moderní brandy. Tým mladých profesionálů pravidelně přináší na trh nová řešení. Firma staví na kvalitě, vizi a inovaci. Důkazem jsou klienti z řad startupů i nadnárodních korporací jako jsou například Air Bank, Innogy,Nestlé, Knihy Dobrovský, ČSOB, Bitstock, Mindpax, FaceUp či Spicker. Tým má za s sebou řadu úspěšných projektů, mobilních a webových aplikací, včetně celých digitálních platforem.w Ne Nedávno se Qusion rozšířil o Qusion Electronics (QLE), tedy hardwarovou a inženýrskou sekci. Sloučením softwaru šitého na míru konkrétnímu výrobku firma za krátkou dobu dokázala zefektivnit například proces výroby sekaček Swardman o 55 % či skelného vlákna firmy BOHEMIATEX o 85 %.