Proměňte svůj fotoaparát Canon ve špičkovou webkameru pomocí softwaru EOS Webcam Utility

Canon podporuje nové způsoby práce na dálku a nabízí výbavu pro kvalitnější virtuální schůzky a videokonference 

Praha – středa 16. září 2020 – Společnost Canon Europe nově nabízí zdarma ke stažení software EOS Webcam Utility, který umožňuje uživatelům připojit kompatibilní zrcadlovku Canon nebo kompaktní fotoaparát PowerShot přes USB k počítači PC nebo Mac jako webkameru. Aplikace EOS Web Utility umožňuje bez dalšího vybavení nahradit běžnou webkameru fotoaparátem Canon a dosáhnout výrazně vyšší kvality obrazu při virtuálních schůzkách a videokonferencích.

Řešením EOS Webcam Utility společnost Canon vychází vstříc prudkému nárůstu poptávky po webkamerách v době mimořádných opatření, kdy firmy hledají nové možnosti, jak svým zaměstnancům zkvalitnit videokomunikaci na dálku. Nyní stačí USB připojení a kompatibilní fotoaparát Canon. Jednoduše ovladatelný software lze bezplatně stáhnout z internetových stránek společnosti Canon a během krátké chvilky nastavit pro užívání s libovolnou videokonferenční aplikací. Software v současné době funguje v operačním systému Windows, později bude k dispozici i verze pro MacOS. Vyhoví tak potřebám širokého spektra pracovních procesů.

Software uživatelům umožňuje využít tradiční špičkovou optickou a technickou kvalitu produktů společnosti Canon ke zkvalitnění obrazu při důležitých videokonferencích i v nejnáročnějších prostředích. Díky špičkové technologii snímání u fotoaparátů Canon řady EOS a PowerShot uživatelé zaznamenají okamžité zlepšení obrazu volbou kompozice a ohniska při nízké hladině osvětlení, barevnosti a hloubky ostrosti oproti tradičním webkamerám. Software EOS Webcam Utility zajistí ostrý obraz ostatních účastníků videokonference ve věrných barvách.  

„Zákazníkům na celém světě chceme neustále poskytovat nejlepší a nejmodernější technická řešení v podobě fotoaparátů, objektivů, příslušenství a softwaru. V této bezprecedentní situaci využíváme možnosti technologie EOS, abychom lidem nabídli spolehlivé řešení, které jim usnadní komunikaci a spolupráci,“ říká Issei Morimoto, viceprezident pro produktový management společnosti Canon Europe.

Klíčové funkce a vlastnosti:

  • Bezplatný software 
  • Plná kompatibilita a podpora v systému Windows, podpora v systému MacOS bude následovat 
  • Zlepšuje kvalitu obrazu při virtuálních hovorech
  • Volba kompozice nezávislá na poloze počítače
  • Kvalitnější obraz při nízké hladině osvětlení, lepší barevné podání a hloubka ostrosti

K zakoupení v online obchodu Canon jsou k dispozici sady:

  • Kompaktní videokonferenční sada s fotoaparátem Canon PowerShot G7 X Mark III
  • Videokonferenční sada s fotoaparátem Canon EOS M50 s výměnnými objektivy
  • Videokonferenční sada s fotoaparátem Canon EOS M6 Mark II s výměnnými objektivy

Fotografie k tiskové zprávě si můžete stáhnout ZDE.

Další informace o softwaru EOS Web Utility naleznete na stránkách: www.canon-europe.com/cameras/eos-webcam-utility/

-KONEC-

 O společnosti Canon Europe
Canon Europe je strategickou centrálou pro region EMEA společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu. Canon Europe působí přibližně ve 120 zemích, zaměstnává okolo 13 500 lidí a přispívá zhruba čtvrtinou ke globálním ročním výnosům společnosti Canon.  
Společnost Canon byla založena v roce 1937 a po celou dobu své osmdesátileté existence přináší zákazníkům špičkovou obrazovou techniku. Neustále investuje do správných oblastí a využívá příležitosti k růstu, od fotoaparátů po komerční tiskárny a od podnikového poradenství po lékařskou techniku. 
Firemní filozofie společnosti Canon je Kyosei, což znamená „žít a pracovat společně pro obecné blaho“. V regionu EMEA společnost Canon Europe usiluje o trvale udržitelný obchodní růst a zaměřuje se na snižování svého dopadu na životní prostředí a pomáhá jej snižovat i svým zákazníkům pomocí svých produktů, řešení a služeb. 
Je průkopníkem neustále měnícím svět obrazové techniky pro vyšší dobro. Svými technologiemi a inovativním duchem Canon posouvá hranice možného, abychom mohli vidět svět z nových pohledů. Pomáháme vnášet do života kreativitu, snímek za snímkem. Protože můžeme-li náš svět vidět, dokážeme jej měnit k lepšímu.
Další informace o společnosti Canon Europe naleznete na stránkách www.canon-europe.com