Sodexo Zaměstnavatel roku vstupuje do „plnoletosti“ a přináší novou kategorii

Sodexo Zaměstnavatel regionu ve všech krajích i celostátní vítězové v rámci ČR budou letos vyhlášeni i přes všechny koronavirové překážky

Praha, 17. září 2020

Ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku vstoupilo letos do svého 18. ročníku a od jarních příprav, přes dubnový odklad hlavních akcí, se stále přizpůsobuje letošním náročným podmínkám. Jinak ale zůstává vše u tradičních hodnot s porovnáním a důkladným vyhodnocením firem na základě celosvětové metodiky PwC Saratoga. Generálním partnerem je i pro letošní rok Sodexo Benefity, novinkou je spolupráce s Atmoskopem na vytvoření kategorie Férový zaměstnavatel.

Zúčastněné firmy jsou opět rozděleny do kategorií podle počtu zaměstnanců, „Do 500“, „Do 5 000“ a „Nad 5 000“ zaměstnanců, a kromě celostátních výsledků jsou ve stejných kategoriích uděleny také tituly Sodexo Zaměstnavatel regionu ve všech krajích.

„Letošní rok kladl na zaměstnance i zaměstnavatele úplně nové nároky. Více než kdy dříve se ukázalo, jak jsou firmy připraveny se o své zaměstnance postarat, ale i to, jak moc se zaměstnanci dokážou přizpůsobit, aby pomohli zajistit chod firmy,“ zamýšlí se Daniel Čapek, generální ředitel Sodexo. 

Doprovodnými kategoriemi jsou soutěže Cena personalistů za nejlepší HR projekt, letos s mimořádným oceněním za projekt s tématikou boje s koronavirem. Dále ocenění Osobnost roku v oboru HR určené pro výjimečné individuality v oboru péče o lidské zdroje, které nominují účastníci regionálních setkání personalistů a o vítězi následně rozhoduje hlasování na Linkedin.

Úplnou novinkou je cena pro nejlépe hodnoceného zaměstnavatele očima samotných zaměstnanců připravená letos poprvé ve spolupráci s Atmoskopem pod názvem „Férový zaměstnavatel 2020“. Atmoskop.cz za tři roky své existence nasbíral přes 140 000 hodnocení na 30 000 firem v ČR. “Je načase tato hodnocení přetavit do vůbec prvního žebříčku, který Atmoskop kdy publikoval. Proto jsme se rozhodli pro spolupráci s prestižní značkou Sodexo Zaměstnavatel roku. Naším společným cílem je ocenit firmy, jejichž kulturu zaměstnanci považují za výjimečnou,” vysvětluje Adam Hazdra, manažer projektu Atmoskop.cz. Žebříček Férový zaměstnavatel 2020 bude vyhodnocen v kategoriích “Do 500” a “Nad 500” zaměstnanců.

Letošní ročník je opravdu mimořádný. Po odkladu z tradičního období květen – červen nás čeká nyní v náhradním termínu září – listopad kombinace osobních setkání s personalisty a zástupci partnerských firem v kombinaci s on-line vstupy i výstupy. Dobrou zprávou je naopak letošní účast, kterou se přes množství odhlášení podařilo díky novým soutěžícím udržet na loňské úrovni“, popisuje náročnou organizaci ročníku v době Covidu-19 Pavel Hulák, ředitel Klubu zaměstnavatelů, který přípravu a vyhlášení ocenění zajišťuje.

Celostátní finále se uskuteční 3. listopadu v unikátním prostoru 4. patra obchodního domu Máj na pražské Národní třídě. Atraktivní prostor využijí organizátoři pro setkání předních zaměstnavatelů, kam organizátoři zařadili aktuální téma formou přednášek a workshopů „Upskilling českého trhu práce (nejen) v době krizové. Jak jsou připraveni zaměstnavatelé a školy?“

Sodexo v České republice 

Od roku 1992, kdy Sodexo vstoupilo na český trh, poskytuje všech 2 000 zaměstnanců skupiny v ČR služby, které zlepšují kvalitu každodenního života. Sodexo nabízí firmám i institucím služby v oblastech zaměstnaneckých benefitů, motivačních programů a řešení pro veřejnou správu, ať už prostřednictvím elektronických karet a poukázek na stravování a volný čas, dárkových poukázek nebo systému na správu benefitů Cafeteria. Dále pak i služby v oblasti komplexních řešení služeb na míru u klienta (firemní restaurace a širokou škálu služeb facility managementu – správy budov, údržby mechanických zařízení a elektro, revizí, projekt managementu, úklidu a administrativních služeb).