Hyundai prodlužuje spolupráci s fotbalovou reprezentací, zaměří se na elektrifikované modely

Úspěšná spolupráce Hyundai Motor Czech a české fotbalové reprezentace bude pokračovat. Automobilka s výrobním závodem v Nošovicích na Frýdecko-Místecku prodlužuje s Fotbalovou asociací České republiky smlouvu a zůstává po boku reprezentantů minimálně do roku 2022.

Na tiskové konferenci před říjnovým srazem fotbalové reprezentace to oznámil generální ředitel Hyundai Motor Czech Martin Saitz spolu s předsedou FAČR Martinem Malíkem a trenérem národního týmu Jaroslavem Šilhavým.

Zástupci seniorské fotbalové reprezentace a výběru do 21 let budou i nadále využívat vozy Hyundai. Novinkou je využití elektrifikovaných modelů – například čistě elektrických, hybridních nebo plug-in hybridních variant modelů Ioniq či Kona. Právě Kona s čistě elektrickým pohonem je vyráběna v závodě HMMC v České republice, odkud pochází i nejnovější generace populárního SUV Hyundai Tucson. Ten flotilu českého národního týmu doplní v nadcházející době.

Součástí pokračující spolupráce bude nově také cena pro Hyundai hráče utkání, o němž budou po každém zápasu hlasovat fanoušci na sociálních sítích.

„Se spoluprací Hyundai a české fotbalové reprezentace panuje oboustranně velká spokojenost. Jde pro nás o jedno z klíčových partnerství na českém trhu. Velkou radost mám však také z toho, že si zástupci reprezentace vybrali i elektrifikované ekologické varianty našich modelů. Věřím, že jim budou pomáhat k těm nejlepším výkonům, obzvlášť při nadcházejícím evropském šampionátu,“ uvedl generální ředitel Martin Saitz.

A předseda FAČR Martin Malík dodal: „Jsem moc rád, že naše dlouhodobé partnerství bude pokračovat i v dalších letech. Znamená to, že toto spojení má přínos pro obě strany. K tomu, abychom byli silní na hřišti, samozřejmě potřebujeme i silné partnery v zádech.“

Hyundai je oficiálním partnerem české fotbalové reprezentace už od roku 2008. Vzájemné partnerství tedy nová smlouva prodlouží na minimálně čtrnáct let.