Erik Fortgens vede Korporátní bankovnictví ING v České republice

Praha, 1. 10. 2020 – Novým ředitelem Korporátního bankovnictví ING Česká republika je od října 2020 Erik Fortgens. Nahrazuje Marka Tornije, který byl v rámci ING jmenován ředitelem pro řízení rizik pro Ameriku. Mark Tornij byl odpovědný za Korporátní bankovnictví v České republice od roku 2018 a vybudoval zde silný tým, který významně přispěl k úspěchu Korporátního bankovnictví ING v Česku. 

„Jsem hrdý na to, že povedu tým, který má skvělou pověst v rámci skupiny ING. Zároveň se těším na odvážné růstové cíle, před kterými stojíme, a na jasný závazek podpořit naše klienty na jejich cestě k udržitelnosti a inovacím,“ uvedl Erik Fortgens ke svému jmenování.

Během svých více než 20 let ve skupině ING zastával Erik Fortgents různé pozice v Nizozemsku a Švýcarsku. Naposledy vedl tým Korporátních prodejů Finančních trhů (FM Corporate Sales) pro Evropu, Blízký východ a Afriku (EMEA) složený z více než 100 odborníků v 18 zemích.

Erik Fortgents (48) je ženatý, má devítiletá dvojčata. Ve volném čase rád čte, cestuje a sportuje, především běhá a jezdí na horském kole.

O ING Bank:

Skupina ING 

ING je globální finanční instituce holandského původu se silnou evropskou základnou nabízející bankovní služby. Staví na zkušenostech, odborných znalostech a závazku nabízet vynikající služby a uspokojovat tak potřeby široké klientské základny zahrnující jednotlivce, rodiny, malé a střední podniky, korporace, instituce i vládní organizace. Cílem je podporovat lidi v tom, aby byli stále o krok napřed, v životě i podnikání. 

ING Bank se svými více než 53 tisíci zaměstnanci nabízí služby pro zákazníky retailového i firemního bankovnictví ve více než 40 zemích světa. Silnou stránkou je dobře známá a silná značka s pozitivním vnímáním klientů v řadě zemí, silná finanční pozice, víceúrovňová distribuční strategie a mezinárodní síť. Udržitelnost a společenská odpovědnost je nedílnou součástí firemní strategie ING Bank, o čemž svědčí první příčka v kategorii Diversified Financials v indexu Dow Jones Sustainability a dále zařazení do indexu FTS4Good a indexu Euronext Vigeo Europe 120.

ING v České republice

ING v České republice aktuálně působí výhradně v oblasti bankovnictví a zaměstnává více než 350 lidí.

Historie ING v České republice sahá až do roku 1992. V průběhu let si zde vybudovala silnou pozici v oblasti korporátního bankovnictví a svou komplexní nabídkou bankovních produktů a služeb v současné době uspokojuje všechny bankovní potřeby významných českých i mezinárodních společností i finančních institucí. 

V roce 2001 ING Bank představila svůj první produkt pro fyzické osoby, spořicí účet ING Konto, a založila tak kategorii spořicích účtů na českém trhu. Rok poté rozšířila svoji nabídku o ING Podílové fondy, které nabízejí široké veřejnosti možnost vyššího zhodnocení úspor, a stala se tak specialistou na zhodnocování úspor pro fyzické osoby.

Společenská odpovědnost je klíčovou hodnotou firemní kultury banky; finanční produkty a služby nabízí srozumitelným a transparentním způsobem, aktivně působí v oblasti finančního vzdělávání a dlouhodobě strategicky spolupracuje s Nadací Terezy Maxové dětem, s aktivním zapojením firemních zaměstnanců.