Cestování s jistotou. Oceňovaná aplikace Moovit je v Česku k dostání přes AppGallery

Spojení Moovit a Huawei vzniklo s cílem usnadnit přemisťování milionům lidí po celém světě. Cestování z bodu A do bodu B je díky tomu snadnější a pohodlnější.

Společnost Huawei, přední hráč na globálním technologickém poli, s potěšením oznamuje vznik partnerství s projektem Moovit (součást společnosti Intel), významným poskytovatelem řešení v oblasti městského cestování. Právě v této kategorii dominuje oceňovaná stejnojmenná aplikace Moovit, která je nyní nově součástí obchodu s aplikacemi AppGallery. Jeho rozšířením poskytuje Huawei svým zákazníkům ideálního pomocníka pro cestování po tisících městech celého světa a jakýmkoliv druhem přepravy.

S více než 865 miliony uživatelů z 3 200 měst ve 106 zemích světa je Moovit spolehlivou bezplatnou aplikací, která kombinuje data od provozovatelů městské hromadné dopravy, menších dopravců a lokálních úřadů s aktuálními informacemi od samotných uživatelů. Pomocí nich sestaví nejpřesnější možnou trasu pomocí všech dostupných veřejných prostředků, jako jsou autobus, metro, vlaky, kola, skútry nebo sdílené automobily. Služba je plně dostupná v češtině.

Moovit poskytuje uživatelům plánování cest na několika úrovních a výpočet času příjezdu v reálném čase, takže uživatelé v závislosti na aktuální situaci přesně vědí, kdy dorazí do cíle. Díky podrobným pokynům po celou cestu je nemožné se s virtuálním průvodcem ztratit, zároveň si lze nastavit přímočařejší návod tak, aby se časté pokyny neopakovaly. 

Aplikace má současně přehled o bezbariérové přístupnosti dopravních prostředků, což poskytuje lidem s postižením jistotu pohodlné přepravy. Moovit také dokáže přečíst slepecké písmo a rozpoznat trasy či stanice dostupné pro vozíčkáře, uživatelé se zhoršenými motorickými schopnostmi zase ocení snadné ovládání tlačítek a přehledného menu.

Přednosti Moovitu se naplno ukázaly během koronavirové krize, kdy aplikace uživatelům přinášela rychlé a spolehlivé informace o dopravní situaci. Ta se v nelehkých měsících měnila ze dne na den, ale díky komunitě 700 tisíců lokálních přispěvatelů se podařilo flexibilně mapovat změny, které by jinak trvalo dlouho zaznamenat.

Wang Heng, viceprezident divize partnerství a eko-vývoje Huawei pro střední, východní a severní Evropu, k nové spolupráci řekl: „Coby lídr mezi cestovními aplikacemi představuje Moovit fantastickou akvizici do rodiny AppGallery. Díky této aplikaci může každý využívat dopravních spojů s naprostou jistotou, obzvlášť v současné situaci, která je často nepředvídatelná. S Moovit najde uživatel snadnou cestu, ať už se nachází kdekoliv, a zároveň pomůže udělat své okolí čistším, bezpečnějším a lepším místem k životu. Právě to je závazek projektu Moovit.“

Huawei zprostředkuje aplikaci Moovit uživatelům ve více než 100 zemích a v 45 jazycích. Společně s hromadnou dopravou bude služba brzy zahrnovat také tzv. ride-hailing, který kombinuje hned několik různých druhů přepravy – od sdílených jízdních kol a skútrů až po taxislužbu pod záštitou firmy Bolt, předního evropského přepravce, který nedávno rovněž rozšířil nabídku AppGallery.

„Úkolem Moovitu je už od prvního dne fungování zjednodušit městskou přepravu uživatelům po celém světě,“ říká Yovav Meydad, vedoucí růstu a marketingu v Moovitu. „Začlenění našeho všestranného plánovače cest do chytrých telefonů Huawei usnadní běžný život milionům uživatelů. Při pohybu po městech už jim nebudou hrozit žádné zmatky.“

Moovit je další z řadou aplikací zaměřených na cestování, které najdete na jednom místě ve virtuálním obchodu AppGallery. Jsou mezi nimi například i Booking.com, eSky, Skyscanner nebo Turkish Airlines. To jen odráží snahu společnosti o poskytování prvotřídních služeb zaručujících ničím nerušené zážitky na cestách, ať už se jedná o dovolenou, nebo pracovní výjezd. 

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 32letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.