Čtyři roční období pod pokličkou

V Praze dne 8. října 2020 – Léto už je nenávratně pryč. Ale nezoufejte, nevlídné podzimní počasí je ideální pro experimenty v kuchyni. Zahřejte se u sporáku a nechte celý domov rozlinout nejrůznějšími vůněmi koření a zeleniny. Podzimní čas můžete využít ke zkoušení nových receptů, které se vám budou hodit celý rok. Inspirovat se můžete třeba pořadem Čtyři roční období se šéfkuchařem Jiřím Halamkou. Premiérový díl sledujte již 12. října ve 20:00 na TV Paprika.

V hlavní roli zelenina

Bývalý bankovní úředník Jiří Halamka se po svém vítězství v soutěži MasterChef Česko 2016 začal svému celoživotními koníčku – vaření – věnovat profesionálně. Založil cateringovou firmu a otevřel restauraci Na Palmovce v Hradci Králové. Teď se vrací na televizní obrazovky v kuchařském pořadu lokální produkce TV Paprika Čtyři roční období se šéfkuchařem. 

V novém pořadu vás Jiří Halamka naučí především využívat čerstvé sezónní suroviny. Vaše domácí vaření tak bude vždy zajímavé, pestré a hlavně zdravé. Jak již název napovídá, pořad je rozdělen do čtyř tematických celků podle ročních období a v každém díle dostává hlavní roli zelenina typická pro danou sezónu. Těšit se tak můžete na jídla z květáku, zelí, kořenové zeleniny, rebarbory, ředkviček, lesních hub, nebo třeba špenátu. 

Jde to i nasladko

Dáte kdykoli raději přednost dezertu před kouskem zeleniny? To se ale rozhodně nemusí vylučovat. Nevěříte? Vyzkoušejte Batátový cheesecake s mascarpone podle Jiřího Halamky

Budete potřebovat:

  • 0,5 kg batátů
  • 400 g Mascarpone
  • 4 vejce
  • 300 g kakaových sušenek
  • 250 g másla
  • 300 g krupicového cukru
  • 200 ml smetany
  • Vanilkový lusk

Jak na to?

  1. Propíchané batáty předpečeme v troubě cca 45 minut na 180 °C
  2. Oloupeme slupku a rozmixujeme mixérem na pyré
  3. Sušenky rozmělníme v mixéru a smícháme s rozpuštěným máslem
  4. Touto směsí vysteleme dortovou formu a krustu na slepo předpečeme 10 minut v troubě
  5. Mascarpone vyšleháme s batátovým pyré, cukrem, vejci a vanilkovými zrníčky
  6. Vzniklou směs nalejeme na korpus
  7. Pečeme 40 minut na 160 °C
  8. Necháme 3 hodiny zchladnout
  9. Zbytek vanilkového lusku povaříme ve smetaně
  10. Cukr zahřejeme v pánvi na karamel a přilejeme smetanu
  11. Svaříme v jemný karamelový krém
  12. Podáváme s karamelovým krémem a vyšlehanou šlehačkou

Sledujte Čtyři roční období s šéfkuchařem Jiřím Halamkou od 12. října ve 20:00 na TV Paprika. Pokud vás láká i světová kuchyně nalaďte si TV Paprika i od 17. října ve 21:30 a nechte se inspirovat novým pořadem Se šéfkuchařem kolem světa s Gabo Kocákem.

###


O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central and Northern Europe portfolio nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film+. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy.  Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky SundanceTV a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.

O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.