Senátorkou za Piráty byla zvolena Adéla Šípová. V Senátu chce bojovat s dluhovými pastmi a hájit transparentní hospodaření s veřejnými prostředky

Praha, 10. října 2020 – Piráti vysílají do Senátu advokátku a matku pěti dětí Adélu Šípovou. Zvítězila v druhém kole senátních voleb v obvodě č. 30 Kladno. V Senátu se tak připojí k práci Lukáše Wagenknechta a bude reprezentovat pirátskou politiku. 

Děkuji velice všem lidem v mém okolí, kteří se podíleli na mé kampani a po celou dobu mě podporovali. Vážím si také toho, že voliči na Kladensku nepodlehli lživé kampani, která v posledním týdnu útočila na mou osobu a naopak ocenili můj pozitivní a věcný přístup a hodnoty, které chci v horní komoře reprezentovat. Mám radost, že se mohu připojit k práci pirátského senátora Lukáše Wagenknechta a reprezentovat pirátské barvy v Senátu. Jako senátorka se zaměřím především na boj s dluhovými pastmi, ochranu životního prostředí a transparentní hospodaření s veřejnými prostředky. I nadále také chci zůstat v kontaktu s lidmi z mého senátního obvodu č. 30 Kladensko,” uvedla nově zvolená senátorka Šípová.

Mám radost, že posiluje naše zastoupení v horní komoře Parlamentu ČR a navíc o takto kvalitní kandidátku, kterou Adéla Šípová bezpochyby je. Těším se na naší spolupráci například v oblasti pomoci slabším či ohroženým skupinám a boji s dluhovými pastmi. Rovněž mám radost z vítězí koaličního kandidáta Davida Smoljaka, gratuluji též celé řadě kandidátů, které jsme podpořili. Čestně se pral i náš pirátský kandidát na Plzeňsku Daniel Kůs, který v kampani odvedl kus práce, ale na první místo to tentokrát nestačilo. Věřím, že liberální hlas bude nyní v Senátu slyšet a bude tak faktickou pojistkou demokracie,” uvedla první místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová. 

Webová stránka Adély Šípové: https://stredocesky.pirati.cz/lide/adela-sipova/