Esporty dobývají televizi. Televize Prima představuje HbbTV aplikaci PLAYzone

Esport si teď budou moci diváci kdykoliv pustit v pohodlí svého obývacího pokoje díky strategickému propojení televizní skupiny Prima s esportovou agenturou PLAYzone. Nová společná HbbTV aplikace umožňuje uživatelům snadno sledovat esportový videoobsah soutěží, jako jsou Tipsport COOL Liga, Vodafone MČR v počítačových či Samsung MČR v mobilních hrách. Kromě přímých přenosů budou mít fanoušci k dispozici také přehledný archiv odvysílaných zápasů, bonusová videa pořadu COOL Esport, všechny díly PLAYzone podcastu a další videoobsah. Jde o první esportovou HbbTV aplikaci v České republice, kterou vyvinula společnost Hybrid Company.

Kompetitivní hraní videoher, čili esport, zažívá obrovský rozmach popularity. V České republice patří k nejsledovanějším soutěžím Vodafone MČR v počítačových hrách, Samsung MČR v mobilních hrách a Tipsport COOL Liga. Všechny tyto soutěže jsou již dnes vysílány na HbbTV stanice Prima COOL. Nově ale mohou diváci sledovat nejenom přímé přenosy, ale díky PLAYzone aplikaci se po stisknutí červeného tlačítka dívat také na záznamy zápasů či na speciální sestřihy nejpovedenějších akcí. Uživatelé budou mít k dispozici také přehled o budoucích zápasech či tabulky s aktuálním pořadím týmů nebo hráčů. 

„Stále hledáme nové kanály, jak dostat esport do širšího povědomí. Díky našemu spojení s televizní skupinou Prima můžeme soutěžní hraní videoher přiblížit i běžnému televiznímu divákovi. Stávající fanoušci zase ocení možnost si esportový obsah vychutnat na velké televizní obrazovce,“ říká Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone.

Nová aplikace ale není zaměřená pouze na profesionální soutěže. Nabízí toho mnohem více. Diváci si budou moci také pustit rozšířené rozhovory s hosty pořadu COOL Esport, zhlédnout všechny díly PLAYzone podcastu s největšími osobnosti česko-slovenského esportu nebo se podívat na recenze vybraných herních produktů. Novou přehlednou a uživatelsky přívětivou aplikaci najdou diváci pod červeným tlačítkem na Primě.

„Skupina Prima věří v rozmach esportu dlouhodobě a pozici lídra na českém trhu potvrzujeme i tímto krokem. Cílová skupina esportů a televizní stanice Prima COOL se výrazně prolínají, a proto jsme rádi, že jim můžeme být na blízku i v době, kdy zrovna nevysíláme jejich oblíbený pořad COOL Esport. Věřím, že na pár kliknutí budou mít fanoušci videoher k dispozici vše, co je zrovna zajímá, na velké obrazovce a v čase, kdy jim to vyhovuje,“ vysvětluje Josef Stránský, ředitel technologií skupiny Prima.

O PLAYzone

Agentura PLAYzone se zaměřuje na pořádání herních eventů, online marketing v herní komunitě, profesionální živé přenosy z herních i neherních akcí a také každoroční pořádaní Mistrovství České republiky v počítačových hrách a Vodafone Mistrovství České republiky v mobilních hrách, která jsou považována za vrcholné esportové akce roku. Velkou aktivitou je také portál PLAYzone.cz, jenž je nejnavštěvovanějším herním portálem na českém internetu a jehož náplní je každodenní pořádání turnajů a zpravodajství z domácího i zahraničního světa progamingu, společně s celou řadou komunitních aktivit. V roce 2019 se strategicky spojila se stanicí Prima COOL. Cílem tohoto spojení je rozvoj esportu a dále pak zatraktivnění televizního a online vysílání na Prima COOL.