Zítra LINET veze prvních 200 lůžek do Letňan, celkem jich dodá 1618

Evropská jednička mezi výrobci zdravotnických lůžek, společnost LINET, podepsala v pondělí 19. října smlouvu s českou vládou na dodávku 1618 lůžek pro pomoc v boji proti Covid-19. První lůžka zamíří rovnou do polní nemocnice v Letňanech už zítra ráno. 

Nečekaná poptávka po 4000 lůžek přišla ani ne před týdnem. „Zareagovali jsme okamžitě. Připravili plán výroby i nabídku, byla to pro nás jasná priorita. Jsem česká firma a chceme pomoct Česku, když nás potřebuje,“ vysvětlil Tomáš Kolář, výkonný ředitel LINET Group.

Smlouvu LINET podepsal na finální zakázku v počtu 1198 standardních lůžek a 420 lůžek pro intenzivní péči. Nabídku tvoří modely Eleganza 1, Eleganza 2 a Eleganza 4. 

Jak už ředitel společnosti dříve zmínil, zakázku rozprostře do několika týdnů. „V prvním týdnu dodáme celkem 668 lůžek, z nichž 500 půjde přímo do vznikající polní nemocnice v pražských Letňanech. Ostatní lůžka zamíří do Správy státních hmotných rezerv.“ Během dalších čtyř týdnů dodá společnost zbývajících 950 lůžek. 

I přesto, že je LINET svojí kapacitou největším výrobcem zdravotnických lůžek v Evropě, jednalo se i pro něj o velkou výzvu. „Standardní zakázky zaplnily naši výrobu s přehledem do konce roku. Okamžitě jsme zahájili jednání s našimi zákazníky, abychom mohli českou poptávku upřednostnit. Věříme, že se u nich setkáme s pochopením,“ doplnil Tomáš Kolář. 

LINET Group je největším evropským dodavatelem zdravotnických lůžek, antidekubitních matrací, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Sídlí v nizozemském Dordrechtu a zaměstnává 1900 lidí v 20 společnostech a lokalitách. Výrobkové portfolio skupiny tvoří známé značky lůžek LINET, wissner-bosserhoff (WIBO), zahrnuje také matrace a nabídku doplňují i výrobky BORCAD Medical: porodní lůžka, gynekologická, transportní a dialyzační křesla. Firma si svůj stabilní organický růst udržuje díky schopnosti přinášet nové výrobky maximálně přizpůsobené potřebám zákazníků. Více na www.linet.cz.