4fin je po roce fungování v top 5 finančně-poradenských společnostech

Za první rok svého fungování dosáhla finančně-poradenská společnost 4fin 515 milionů provizního obratu. Pod správou má nyní firma 11 miliard korun od 55 000 klientů, o které se stará více než 1000 konzultantů.

Největší podíl na produkci mají životní pojištění a úvěry. Například realitní divize, která funguje tři čtvrtě roku, vygenerovala 20 milionů korun generální provize a prodala více než 250 nemovitostí. Následuje správa investic, jejichž podíl v produkčním portfoliu chce 4fin do budoucna zvýšit na 20 %.

Po prvním roce fungování rozděluje 4fin mezi 60 nejlepších poradců 3 miliony korun, v dalších letech to bude vždy 15 % ze zisku.

„Potřebovali jsme čas, aby za nás začaly mluvit výsledky a mohli jsme našimi naplněnými očekáváními vyvrátit skeptická prohlášení, která k nám trh směřoval. Nyní můžeme vyložit karty na stůl. Máme za sebou první rok fungování a daří se nám,“ říká tisková mluvčí a marketingová ředitelka společnosti 4fin Nikola Havránková.

Pro růst firmy jsou důležitá strategická partnerství. 4fin spolupracuje například s RSBC Roberta Schönfelda nebo Mint Investments, kteří řídí realitní investice ve střední Evropě. Rozbíhá se spolupráce se Sekyra Group pro přestavbu brownfieldů a se Century 21, realitní trojkou na trhu.

„Chceme formovat celý trh a posouvat sebe i naše konzultanty v nabídce, kterou mohou pro klienty ve svém portfoliu mít,“ dodává Havránková.

Společnost 4fin vznikla v září 2019, když se 700 poradců oddělilo od společnosti Fincentrum. Ti se následně začlenili pod Broker Trust, který se díky tomu stal největší finančně-poradenskou firmou na trhu. Po roce fungování má 4fin 1000 registrovaných konzultantů, 200 asistentek a koncipientů a více než 50 lidí na centrále společnosti.