Portu expanduje na Slovensko

Praha, 5. listopadu – První česká robotická investiční platforma Portu zpřístupnila nově své služby na Slovensku. Na webu portu.sk mohou slovenští zájemci využít jednoduchého automatizovaného investování do nízkonákladových EFT fondů už od 20 eur. Investiční platforma nabízí stejné služby jako ta česká – od portfolií na míru, přes tematické investování až po dětský investiční účet s výhodným správcovským poplatkem 0,25 procent. V Čechách Portu registruje už téměř 20 tisíc uživatelů. 

„Expanze k nejbližším sousedům nám dává smysl. Řada Slováků, kteří žijí v Čechách už na Portu investuje, znají nás a mají s námi dobrou zkušenost, kterou mohou sdílet svým známým na Slovensko. Nyní mají šanci otevřít si nový účet anebo převést stávající český účet na slovenskou platformu a investovat v euro třídě.  A to dokonce s nižší minimální investicí,“ říká Radim Krejčí, šéf robotické investiční platformy Portu. Podle Krejčího je nyní jednou z priorit umožnit investice na Portu v eurech i pro české investory v rámci české platformy. 

O Portu

Portu je retailovou divizí WOOD & Company. V rámci Portu jsou vyvíjeny on-line investiční a finanční platformy, které demokratizují český investiční trh a díky využití moderních technologií nabízí široké veřejnosti služby, které byly dříve dostupné jen bohatým. Portu umožňuje lidem nakládat s jejich volnými penězi tak, aby měli méně starostí a snadněji dosahovali svých finančních cílů. Je postaveno na hodnotách maximální dostupnosti, transparentnosti, efektivnosti a personalizace.

Portu.cz nabízí od roku 2018 moderní způsob dlouhodobého investování na kapitálových trzích formou on-line asset managementu (neboli robo-advisory). Postupně také přidává další revoluční novinky v oblasti investování. Například v dubnu 2019 Portu spustilo tematické investování, které investorům umožňuje transparentně zhodnocovat peníze prostřednictvím sektorů a trendů, které odpovídají jejich cílům, hodnotám i přesvědčení. V září 2019 Portu spustilo on-line investiční galerii Portu Gallery. Ta jako jediná v Evropě umožňuje investorům diverzifikovat jejich portfolia a investovat do historických a sběratelských předmětů s potenciálem zajímavého zhodnocení. V listopadu 2019 Portu přišlo s dětskými investičními účty. Ty se sníženým poplatkem, jen 0,25 % ročně, umožní dosáhnout vyšších výnosů a nashromáždit větší objem peněz, až si je děti jednou budou chtít vybrat. Portu má nyní už téměř 20 000 uživatelů.