Cisco představuje inovovaný partnerský program. Má jednodušší strukturu, posiluje akceschopnost a podporuje růst

Praha, 6. listopadu 2020 – Společnost Cisco klade u vztahů se svými partnery důraz na jednoduchost, flexibilitu a možnosti volby. Na letošním ročníku tradiční konference Partner Summit proto oznámila největší změny v partnerském programu za posledních deset let. Zavádí nový jednotný program, který zohledňuje a odměňuje role, ve kterých partneři vystupují u zákazníků. Zároveň spouští novou digitální platformu, kde partner nalezne vše potřebné ke spolupráci.

V příštích 12 až 18 měsících společnost Cisco zjednoduší strukturu svého partnerského programu. Dojde ke sloučení zhruba desítky samostatných partnerských programů do jediného, který nabídne více příležitostí k odlišení různých aspektů podnikání, od přeprodeje přes řízené služby po vývoj a poradenství. 

Jak bude vypadat jednotný partnerský program Cisco?

Nový partnerský program společnosti Cisco je založený na čtyřech základních rolích, v nichž mohou partneři vystupovat: integrátor, poskytovatel služeb, vývojář a konzultant. Partneři se mohou rozhodnout pro kteroukoli z rolí nebo všechny – přesně jak vyhovuje jejich obchodnímu zaměření. Základem nového programu je varianta Gold. U úrovní Premier a Select dochází k úpravám, které zajistí, že partneři budou mít potřebnou volnost k vzájemnému odlišení svých nabídek. Stávající partneři nebudou muset začínat znovu v novém programu, protože ten je koncipovaný tak, aby odrážel jejich rozsáhlé zkušenosti a dlouhodobé partnerství se společností Cisco. 

Nový partnerský program Cisco:

  • Podporuje flexibilitu a akceschopnost partnerů tím, že zohledňuje jejich různé role, v nichž u svých zákazníků vystupují – jako prodejci, poskytovatelé řízených služeb, vývojáři nebo konzultanti. Cisco nezařazuje partnery do striktně vymezených kategorií, aby neomezovala jejich schopnost nabídnout jedinečnou hodnotu.
  • Zvyšuje relevantnost na trhu rozšířením rolí nad rámec tradičního prodeje a nabízí více způsobů, jak předvést schopnosti v oblasti řízených služeb, vývoje a poradenství. 
  • Nabízí nové příležitosti ke zvýšení profitability díky posunu důrazu na životní cyklus produktu a k opakovaným výnosům od zákazníka. Z tohoto hlediska bude klíčová specializace na zákaznickou zkušenost. Ta se bude započítávat u role integrátora i poskytovatele a v druhé polovině roku 2021 se stane nutným předpokladem k získání statutu Gold Integrator.  

Nová partnerská platforma (PXP): 

Vedle změn v partnerském programu spouští společnost Cisco také svoji první digitální platformu, která poskytne vše, co partner potřebuje ke spolupráci. Platforma Partner Experience Platform (PXP) je odrazem firemní kultury, která staví partnery na první místo. Nabídne vyšší komfort a umožní jim spolupracovat v rámci provázaného ekosystému, inovovat a prodávat společně na jedné digitální platformě. 

Hlavní přínosy PXP pro partnery jsou následovné: 

  • Jednoduchost: PXP sloučí více než 100 nástrojů, aplikací a portálů. V přehledné nabídce na jednom místě se partneři snáze zorientují. 
  • Produktivita: Nová platforma nabídne vyšší efektivitu, např. rychlejší přihlašování do programů nebo lepší možnosti společného prodeje se společností Cisco. 
  • Růst a profitabilita: PXP bude poskytovat přehled aktuálních příležitostí, umožní optimalizovat pobídky a sledovat výkonnost partnerů.  
  • Plány na rok 2021: V průběhu roku bude docházet k postupným vylepšením, včetně zavedení funkce porovnávání výkonnosti, rychlejšího zapojování do programů a vzniku digitální komunity pro vzájemnou spolupráci mezi partnery. 

Další informace o tom, jak PXP bude partnerům pomáhat, se dozvíte z ukázky.

Partner Summit 2020 – Představujeme Partner Experience Platform (PXP)

Dostupnost: 

  • Změny v partnerském programu budou zaváděny celosvětově v průběhu roku 2021. 
  • Platforma Partner Experience Platform (PXP) bude k dispozici všem globálním partnerům od 30. listopadu 2020. 

Další zdroje (v angličtině): 

Další zdroje:

  • Veškeré tiskové zprávy společnosti Cisco můžete sledovat na Facebooku a LinkedInu pod hashtagem #CiscoCZPress.

O Cisco Systems 

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.