Porsche Design a AOC představují Porsche Design AOC AGON PD27

Herní zážitek navržený tak, aby zvládl jakoukoli výzvu 

Praha, 10. listopadu 2020 – Exkluzivní značka životního stylu Porsche Design a AOC, lídr na trhu herních monitorů, se sešli, aby představili vůbec první herní monitor Porsche Design AOC AGON PD27. Tento 27” (68,58 cm) monitor poskytuje zážitek podobný řízení závodního automobilu: vysoké oktanové specifikace (27” QHD panel, obnovovací frekvence 240 Hz, 0,5 ms MPRT), eleganci, poutavý design ovlivněný závody a širokou škálu funkcí, které lze využít jak na denní bázi, tak i během dlouhých her. Ještě před oficiálním uvedením byl působivý design tohoto nového monitoru oceněn cenou Red Dot Award 2020.

Výkon bez kompromisů a styl

Soutěžní hry jsou dostupné a lákavé, ale samotná konkurence je tvrdá. Začátečníci i profesionálové se mohou shodnout na jednom klíčovém faktoru, že vysoce výkonné počítačové vybavení je klíčem k úspěchu. Stejně jako řidič závodního automobilu, který předvídá a vypočítává, jak nejlépe projet zatáčku, musí hráči elektronických sportů rychle reagovat a rozhodovat se v milisekundách. Výkon každého zařízení je nesmírně důležitý a může snadno určovat výsledek soutěže. Proto společnost Porsche Design pronikla do DNA motoristického sportu a spojila se s AOC, aby vytvořila vysoce výkonný monitor – speciálně pro ty hráče, kterým záleží na vítězství.

„Se svým lineárním a puristickým designem, který skloubil formu a funkčnost, je Porsche Design AOC AGON PD27 dokonalým ztělesněním DNA značky a současně filozofie designu. Nový monitor AOC AGON kombinuje inovativní a špičkové technologie a je určen pro hráče, kteří hledají optimální výkon, který neupozaďuje styl,“ říká Roland Heiler, hlavní designér společnosti Porsche Design.

„S hrdostí a nadšením oznamujeme první výsledek našeho nového partnerství se společností Porsche Design: monitor Porsche Design AOC AGON PD27. Osvědčená odbornost společnosti AOC v zobrazovacích technologiích se skvěle doplňuje s výjimečným přístupem společnosti Porsche Design k designu. Hráči po celém světě budou nadšeni, že tento skvělý produkt má kromě vynikajícího herního výkonu i skvělý design,“ říká Stefan Sommer, marketingový a obchodní ředitel AOC Europe.

Design monitoru je zvýrazněn stojánkem stříbrné barvy ve tvaru klece závodního vozu. Stejně jako ve skutečném sportovním vozidle poskytuje uživateli stabilitu, odolnost a vytrvalost, když naběhne adrenalin. PD27, který zůstává věrný filozofii designu Porsche Design a elegantně kombinuje styl a výkon, může promítat svá loga na stůl v různých barvách a rozsvítí zadní část displeje, čímž se rozšíří herní prostředí.

Přeřazení na další rychlostní stupeň

PD27 je vyvinut pro nejambicióznější hráče a profesionální nadšence e-sportů z celého světa. Zobrazuje v rozlišení QHD (2560×1440) a produkuje obnovovací frekvenci 240 Hz, což je perfektní kombinace pro náročné hráče. PD27 má také certifikaci VESA DisplayHDR 400, která poskytuje živé, realistické barvy a široký dynamický rozsah, jenž umožňuje uživatelům ponořit se do simulovaného světa. Navíc velmi těsné zakřivení 1000R (poloměr 1 m) obklopuje a zapouzdřuje uživatele, což je obzvláště skvělá vlastnost pro komunitu sim-závodů.

Obnovovací frekvence 240 Hz snižuje vnímatelné rozmazání pohybu, zatímco doby odezvy 1 ms GtG a 0,5 ms MPRT zaručují jasný herní zážitek bez duchů. S AMD FreeSync Premium Pro uživatelé zažijí plynulé hraní bez trhání. Vysoký jas VA panelu 550 nitů zajišťuje nerušenou hru za jakýchkoli světelných podmínek. 

Zvyšování úspěšnosti hráče

PD27 je dodáván s bezdrátovou (IR) klávesnicí ve tvaru středové konzoly, která umožňuje rychlý přístup k nastavení monitoru nebo předvolbám her. Uživatelé, toužící po řevu výkonných motorů v závodních hrách, ocení 5W stereofonní reproduktory se zvukem DTS. Pro každodenní fungování je monitor vybaven také 4portovým rozbočovačem USB 3.2, 2x HDMI 2.0 a 2x DisplayPort 1.4 vstupy.

Monitory Porsche Design AOC AGON PD27 budou k dispozici v polovině listopadu 2020 ve vybraných prodejnách Porsche Design, ve specializovaných prodejnách a online pak na www.porsche-design.com a některých e-shopech za doporučenou koncovou cenu 21 639 Kč (799 EUR).

O Porsche Design:

V roce 1963 vytvořil profesor Ferdinand Alexander Porsche jeden z nejznámějších designových předmětů současné historie: Porsche 911. Na základě své vize přenést principy a mýtus Porsche mimo automobilový svět vytvořil v roce 1972 exkluzivní značku životního stylu Porsche Design. Jeho filozofii a designový jazyk si dnes můžete prohlédnout ve všech produktech Porsche Design. Každý produkt značky Porsche Design znamená mimořádnou přesnost a dokonalost, může se pochlubit vysokou úrovní technologických inovací a kombinuje inteligentní funkčnost a puristickou eleganci. Produkty designované společností Studio F. A. Porsche v Rakousku se prodávají po celém světě ve více než 130 prodejnách Porsche Design, špičkových obchodních domech, exkluzivních specializovaných prodejnách a oficiálním internetovém obchodě (www.porsche-design.com).

Více informací naleznete na www.porsche-design.com 

Pravidelné aktualizace Porsche Design:

Facebook: www.facebook.com/PorscheDesign 

Instagram: www.instagram.com/PorscheDesign 

Twitter: www.twitter.com/PorscheDesign 

O AOC:

AOC patří mezi přední světové značky na trhu s monitory a displeji. Vysoce kvalitní, prvotřídní služby, atraktivní design a ekologicky šetrné, ergonomické a inovativní produkty za konkurenceschopné ceny jsou důvodem, proč stále více zákazníků, rozhodovatelů i distribučních partnerů důvěřuje AOC. AOC nabízí displeje, které vyhovují všem typům uživatelů, ať už pro profesionální, domácí, zábavní nebo herní použití. AOC je dceřinou společností TPV Technology Limited, největšího výrobce LCD monitorů na světě.

http://eu.aoc.com

Další informace naleznete na adrese http://eu.aoc.com 

Pravidelné aktualizace AOC:

Facebook: www.facebook.com/aocgaming

Instagram: www.instagram.com/aocgaming

Twitter: www.twitter.com/aoc_gaming