Direct daroval 44 počítačů dětem. Zkuste to také, vyzývá ostatní firmy

Direct pojišťovna darovala nevyužívané počítače dětem, které je potřebují k výuce, ale jejich rodiny si nemohou dovolit koupit vlastní. 

Brno/Praha 26. listopadu 2020 – Čtyřiačtyřicet počítačů a dvakrát tolik rozzářených očí. To je výsledek darovací akce Direct pojišťovny, která se rozhodla nevyužité stroje dát někomu, komu ještě poslouží a udělají radost. „Ve skladu jsme měli stolní počítače, které jsme letos nahradili notebooky, aby lidé v Directu mohli během nouzového stavu pracovat z domu. Stolní počítače jsme se proto rozhodli darovat rodinám, které je ještě využijí. A to nejenom v případech, kdy děti musejí kvůli koronaviru zůstat doma. Věříme, že až pandemie přejde, pomohou jim držet při studiu krok se spolužáky,“ říká mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.

Koukněte do svých skladů

K podobnému kroku teď Direct vyzývá i ostatní společnosti. „V mnoha skladech firem leží nepoužívané počítače, které by ještě někomu mohly udělat radost a posloužit. Celý proces darování je přitom velmi jednoduchý. Pro darování počítačů totiž vzniklo několik spolků, které vše zařídí,“ dodává Maťašeje. 

Direct se rozhodl spojit s iniciativou Počítače dětem (www.pocitacedetem.cz). „Lidé z iniciativy se starají o kompletaci počítačů a následný rozvoz po celé České republice. Na naší straně tedy bylo potřeba jen počítače vyčistit a podepsat darovací smlouvy. A to je vše,“ shrnuje Maťašeje. A dodala, že některé potřebné rodiny také vybrali přímo lidé z Directu.

Kromě počítačů je možné darovat i jednotlivé součásti, například monitory, klávesnice, myši, mikrofony nebo webové kamery.