Udělejte z letošních Vánoc kreativní projekt

Hned po telefonování plní dnes chytré telefony roli fotoaparátu. Ten se stal jedním z nejsledovanějších parametrů, kterým se zájemci řídí při jeho koupi. Technologie jdou rychle kupředu a výrobci doslova posouvají hranice možností s každým novým modelem. Z mobilních telefonů se tak stává kapesní počítač se spoustou funkcí a možností, které vám umožní být tím, kým chcete. Své o tom ví i značka Xiaomi, která nedávno uvedla do prodeje model Mi 10T, který je doslova stvořen pro kreativitu.

Smysl pro detail v ultra vysokém rozlišení

Doby, kdy byl běžný jeden samostatný snímač, jsou už dávno pryč. Dnes je již u chytrých telefonů standardem selfie kamera, spolu s hlavním fotoaparátem a makro senzorem na zadní straně. Některé telefony dokonce využívají prvky umělé inteligence. Třeba právě nový model série Mi 10T od Xiaomi.

Pokrok postupně vedl i k rozvoji mobilní fotografie jako kategorie v mezinárodních soutěžích. Ohromující snímky dnes díky mobilním telefonům vznikají doslova po celém světě a není nic jednoduššího, než začít objevovat krásu fotografie na vlastní pěst. Až se do toho pustíte, je třeba myslet na to, že jsou stále dvě oblasti, ve kterých smartphony (zatím) nedominují – práce se světlem a zoom. Proto se maximálně vyplatí pracovat s dobrým přirozeným světlem. Přiblížení je zatím často zajišťováno hlavně softwarově, ale kromě prvků umělé inteligence vidíme také nastupující trend speciálních makro kamer. Příkladem za všechny novinka Mi 10T, která se právě takovým snímačem pyšní. Takový  mobil vám už dnes pomůže i při horším světle díky pokročilému nočnímu módu.

Tvorbě vlastního obsahu už nestojí nic v cestě

Na úpravu fotek jsme si už poměrně zvykli. I sociální sítě ve svých aplikacích nabízí jednoduché způsoby, jak vdechnout obrázkům nový rozměr. Zajímavostí je, že i na soutěžích pro mobilní fotografy smí být fotka upravována taktéž pouze v telefonu. V tu chvíli už do hry ale vstupují specializované programy. Doporučujeme začít například s aplikací Snapseed.Zcela nového rozměru se dočkala i videa. Stabilizace obrazu ještě jaro nedělá, ale třeba v novince od Xiaomi si v klidu poradíte s videem 60 FPS v rozlišení i 8K! Výhoda natáčení na telefon je jednoznačně v rychlosti a jednoduchosti, podobně jako u fotografií.

Ježíšek 3 v 1

Ať už to bude Ježíšek pro vás nebo někoho z vašich blízkých, určitě využijte vánoční kampaň Xiaomi. K nákupu modelu Mi 10T ve variantě 8+128 GB dostanete jako dárek fitness náramek Mi Smart Band 5 a sluchátka Mi True Wireless Earbuds Basic S.

*Akce platí od 1. do 31. prosince 2020 nebo do vyprodání zásob. Tak si pospěště: www.xiaomi.cz.

Cena modelu Mi 10T s paměťovou verzí 8 + 128 GB na 13 999 Kč.

O XIAOMI

Xiaomi je nejrychleji expandující značka elektroniky a smartphonů. Na českém trhu působí Xiaomi oficiálně od září 2017. Jedním ze dvou oficiálních distributorů značky Xiaomi je pro Českou republiku společnost Witty Trade s.r.o., která disponuje oficiální licencí pro distribuci produktů. Oblíbenost značky, která se vyznačuje hlavně excelentním poměrem cena/výkon, roste v ČR raketovým tempem. Chytrý telefon Xiaomi vlastní každý šestý Čech. Chytré hodinky nebo náramek této značky pak dokonce každý druhý. Xiaomi je v současné době čtvrtou největší světovou značkou smartphonů a založila největší světovou platformu pro spotřebitele IoT s více než 132 miliony inteligentních zařízení (bez započtení smartphonů a notebooků) připojených k její platformě. V současné době jsou produkty Xiaomi přítomny ve více než 80 zemích a regionech po celém světě a mají vedoucí postavení na mnoha trzích.

Více informací: https://www.xiaomi.cz