Chytré hodinky Huawei Watch GT 2 Pro se stále rozšiřují o nové funkce

Hodinky Huawei Watch GT 2 Pro získaly s podzimními aktualizacemi další nové funkce. Jako jedny z prvních na trhu se naučily kontinuálně měřit hladinu kyslíku v krvi (SpO2). Uživatel už tedy nemusí spouštět měření ručně, vše probíhá automaticky v průběhu celého dne i noci. Aktivovat lze samozřejmě i alarm, který upozorní na příliš nízké hodnoty SpO2 (85, 80 nebo 75 %). 

V aktuální verzi firmwaru (10.1.3.12) pro HMS telefony (s nadstavbou EMUI) přibyla také možnost hodinky na noc uspat. Během této doby se nezobrazují žádné notifikace a hodinky ani nereagují na natočení zápěstí. Systém se automaticky opět aktivuje až ve chvíli, kdy se uživatel probudí. V nastavení je nově také funkce Odčerpat. Ta hodinky po plavání zbaví případné vlhkosti, která do otevřené části pouzdra mohla vniknout.

Osobní trenér na zápěstí

Nově lze přímo do hodinek instalovat i aplikace třetích stran. Nabídka se postupně rozrůstá a všechny doplňky jsou ke stažení zdarma. K dispozici jsou drobné hry, kvízy podporující logické myšlení a fitness aplikace. Zájemci si mohou stáhnout například osobního trenéra, jehož součástí jsou návodná videa a podrobný slovní i vizuální popis jednotlivých cviků. 

Obrazová část s pokyny běží na mobilu v reálném čase, hodinky zaznamenávají potřebné údaje (srdeční tep, spálené kalorie) a vibracemi dávají povely ke změně cvičení. Zatímco některé návody jsou zdarma, pro plné využití je třeba předplatné.

Pochlubte se svým výkonem

Vylepšení se již dříve dočkala i samotná aplikace Huawei Zdraví, která venkovní sportovní výkony také zakresluje do mapy. Uběhnutou nebo jiným způsobem překonanou trasu si mohou uživatelé znovu projít virtuálně z nadhledu na displeji, s hudbou a s efektním zaznačením důležitých milníků, jako jsou maximální rychlost, nejvyšší bod trasy a nejrychlejší tep. 

Vytvořenou prezentaci je možné ve formě videa jednoduše sdílet s přáteli. Mezi zatím experimentálními funkcemi aplikace Zdraví najdete také možnost použít telefon a hodinky společně s chytrým běžeckým pásem.

Chytré hodinky Huawei Watch GT 2 Pro jsou aktuálně k dispozici za 6 999 Kč, při nákupu k nim za symbolickou cenu 1 Kč dostanete bezdrátová sluchátka Huawei FreeBuds 3i. Produkty jsou dostupné u běžných prodejců a zároveň na shop.huawei.com/cz.

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 33letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.