Nové modely TicWatch pro vánoční trh

Česká republika, Praha – 3. prosince 2020 – Společnost elem6, s. r. o., výrobce a distributor chytrých lifestylových produktů představuje na českém a slovenském trhu nové modely chytrých hodinek TicWatch – TicWatch Pro 3 GPS a TicWatch GTX. Obě zařízení od společnosti Mobvoi jsou odolnější než kdy dříve, a nadšení z nich budou nejen sportovci. Ne nadarmo patří na 4. místo žebříčku světových prodejů. 

TicWatch Pro 3 GPS: Nový čipset i senzory

První představený model hodinek je vybavený novým čipsetem Snapdragon Wear 4100, což znamená vyšší výkon i výdrž baterie. Ta je oproti předchozím modelům (Pro/Pro 2020/4G) navíc o 40 procent větší a výrazně lehčí – hodinky váží totiž jen 41,9 gramu.

Díky novým senzorům můžete například sledovat úroveň svého okysličení krve (SpO2) a také přesnou nadmořskou výšku (barometr), ale například ze zdravotních údajů dokážou hodinky vyčíst ještě mnohem více. Díky vyhodnocování tepu vás například upozorní na zvýšenou úroveň stresu a pomocí dechových cvičení v aplikaci TicBreathe vám pomohou se uklidnit. Dále vám vyhodnotí třeba úroveň hluku či informace o spánku a dýchání.

Hodinky TicWatch Pro 3 GPS vyhodnotí i vaši fyzickou aktivitu, a to mimo jiné prostřednictvím aplikace TicMotion nebo zabudovaného barometru a přesného GPS modulu. Různé režimy pak přizpůsobí sledování tréninku při různých typech sportů. Například plavání, pro které jsou hodinky velice vhodné díky certifikaci odolnosti vůči prachu a vodě IP68.

K dispozici jsou znovu dva displeje (technologie Dual Display 2.0), díky kterým můžete libovolně přeskakovat mezi základním a chytrým režimem. V chytrém režimu využijete 1,4“ Retina AMOLED displej s detailním rozlišením 454 x 454 bodů, automatickým nastavením jasu a až 72hodinovou výdrží na baterii. Základní režim nabízí vždy zapnutý displej s hodinkami a dalšími údaji, který díky úspoře energie vydrží na jedno nabití až 45 dní.

V současné době jde o nejlepší Wear OS hodinky na trhu. Jejich doporučená maloobchodní cena včetně DPH byla stanovena na 9 990 Kč, zhruba od ledna pak hodinky TicWatch Pro 3 GPS budou k dispozici ještě o tisícovku levněji.

TicWatch GTX: Alternativa pro méně náročné

Alternativou k výše uvedenému stroji může být model TicWatch GTX, který je již nyní v prodeji za doporučenou maloobchodní cenu 1 890 Kč včetně DPH. Vzhledem k tomu, že tohle zařízení nedisponuje operačním systémem Wear OS od Googlu, je určeno pro méně náročné uživatele. Přesto nabízí víceméně všechno, co byste od chytrých hodinek mohli očekávat.

K dispozici jsou tak mimo jiné zdravotní funkce jako měření tepu či sledování spánku, ale také 14 různých režimů pro cvičení, notifikace či fyzická odolnost dle standardu IP68. Na rozdíl od jiných hodinek v této cenové kategorii můžete na modelu TicWatch GTX libovolně měnit ciferníky a dokonce si vytvářet svoje vlastní. Design dotváří praktický odolný 20mm řemínek z materiálu TPU. A reálná výdrž integrované baterie s kapacitou 200 mAh na jedno nabití zde činí 7 až 10 dní.

Více informací o dalších modelech chytrých hodinek značky TicWatch naleznete na stránkách www.ticwatch.cz

O značce TicWatch

Řada chytrých hodinek TicWatch je dokonalou kombinací softwaru a hardwaru s operačním systémem Wear OS by Google. Jejich design a zpracování získávají renomovaná ocenění jako jsou iF DESIGN AWARD či Red Dot Award. 

Výrobce se specializuje na různé oblasti umělé inteligence, jako je například rozpoznávání hlasu, sémantická analýza, syntéza řeči, vertikální vyhledávání a chytré notifikace. Svá AI řešení propůjčuje gigantům jako jsou Huawei, Fossil, Motorola nebo také Louis Vuitton.

Do současné doby získala společnost celkové investice dosahující 255 milionů USD. K investorům patří Google™ či Volkswagen (Čína) a další.