Peníze pro dětský domov: APOGEO pomáhá dlouhodobě

Letošní rok byl po všech stránkách náročný pro všechny. Pro některé organizace však extrémně: proto se v české poradenské skupině APOGEO rozhodli věnovat „vánoční“ rozpočet na konto Dětského domova Charlotty Masarykové v Praze Zbraslavi (DDCHM).

„Věříme, že naši klienti a partneři s námi budou sdílet dobrý pocit z toho, že společně můžeme pomáhat tam, kde je to potřeba,“ říká většinový vlastník Apogeo Group Josef Jaroš. 

„Náš domov poskytuje péči ohroženým dětem zejména ve věku od jednoho roku do šesti let, tedy do zahájení školní docházky,“ přibližuje Radka Soukupová, ředitelka DDCHM.

V odůvodněných případech ale podle ní domov, který je součástí Centra služeb pro rodinu a dítě, pomáhá i dětem starším. Jedná se často o sourozenecké skupiny či o děti, jejichž osud nebyl ještě vyřešen. Tím se předchází rozdělování sourozeneckých skupin či překládání dětí do dalších zařízení,“ vysvětluje Radka Soukupová.

„Apogeo však pomáhá dlouhodobě, nejde o jednorázovou aktivitu,“ podotýká Josef Jaroš. „V minulosti jsme již podpořili například nadaci Kapka Naděje, neziskovou organizaci Splněná dětská přání či nadaci Divoké Husy, která pomáhá těm, kteří pomáhají,“ upřesňuje.

Kromě finanční pomoci jsou ale poradci ze společnosti Apogeo připraveni poskytnout i své odborné služby. „Partnerům z neziskových organizací jsme v minulosti poskytli i výrazný objem pro bono služeb,“ nastiňuje Jaroš.