Rychlejší WiFi pro všechny a vždy

Značka Zyxel novými přístupovými body standardu 802.11ax otevírá další možnosti zákazníkům, kteří chtějí všem uživatelům poskytovat vysoce výkonnou a spolehlivou WiFi. Podrobnosti přináší Petr Koudelka, Senior Sales Engineer ve společnosti Zyxel Networks.

O standardu WiFi 6 a jeho výhodách jste už určitě mnohé slyšeli. Možná také víte, že již v květnu společnost Zyxel na trh uvedla svůj první přístupový bod kompatibilní s tímto standardem, konkrétně model WAX650S. Ten se okamžitě setkal s velkým zájmem uživatelů, který dále roste s tím, jak se zlepšuje nabídka mobilních zařízení s podporou nejnovějšího standardu. 

S ohledem na rostoucí oblibu WiFi 6 je tudíž uvedení nových přístupových bodů velmi dobře načasováno. Přístupový bod NWA110AX je základní model navržený s důrazem na potřeby menších firem, které vyžadují kompatibilitu se standardem WiFi 6, zatímco WAX510D je určen pro ty malé a středně velké organizace, které potřebují zajistit po celý den připojení pro vyšší počet uživatelů a hostů. 

Vzdálená správa 

Model NWA110AX podporuje řešení NebulaFlex, takže správci a poskytovatelé řízených služeb ho mohou na dálku konfigurovat, monitorovat a spravovat prostřednictvím řídicího centra Nebula Control Centre. Tento přístupový bod s duálním rádiem umožňuje vysokou rychlost přenosu dat a pomocí technologie chytré antény eliminuje rušení ve stejném kanálu, což přispívá k vyšší síle signálu a zajišťuje co nejlepší výkon pro všechny připojené uživatele. 

Model WAX510D nabízí vše z výše uvedeného a ještě něco navíc. Také se jedná o přístupový bod s duálním rádiem, který pro zajištění maximálního pokrytí a minimálního rušení umožňuje instalaci na stěnu nebo na strop. Ovládat ho lze i přes platformu NebulaFlex Pro, takže uživatelé mohou snadno a rychle přepínat mezi samostatným provozem, správou pomocí kontroleru a řízením po cloudu. Model WAX510D je dodáván s roční licencí Nebula Professional Pack.

Tyto dva přístupové body vhodně doplňují již zmíněný model WAX650S, který zůstává naším klíčovým produktem na poli WiFi 6 a svou vysokou rychlostí a kapacitou uspokojí i nejnáročnější zákazníky. Vedle mimořádného výkonu přístupový bod WAX650S nabízí také multigigabitový Ethernet PoE port a dodatečný 1Gbps Ethernet port pro maximální flexibilitu. 

Špičkový výkon 

Díky nejmodernějším technologiím dosahují všechny naše přístupové body standardu WiFi 6 až šestkrát vyšší propustnosti než přístupové body standardu 11ac a umožňují bezproblémové připojení více zařízení. Všichni uživatelé si tak mohou vychutnat stejně kvalitní a spolehlivé připojení k internetu. 

Novinky v našem portfoliu nabízejí prvotřídní výkon, hravě zvládnou vyšší počty uživatelů a našim zákazníkům umožňují vždy poskytovat rychlejší a spolehlivější WiFi pro všechny uživatele. Proto asi nikoho nepřekvapí, s jakým nadšením je uvádíme na trh. Mnozí uživatelé si v uplynulých měsících pořídili lepší notebooky, tablety nebo chytré telefony. Vzhledem k tomu, že na pracovištích i dalších místech je nadále nezbytné dodržovat sociální odstup, lze očekávat další zvýšení poptávky po rychlé, spolehlivé a výkonné konektivitě, kterou přináší standard WiFi 6.

O společnosti Zyxel Networks

Společnost Zyxel připojuje organizace i domácnosti k internetu již více než 30 let, a to vždy s důrazem na inovace a služby zákazníkům. V roce 1989 jsme začínali analogovými modemy. Dnes využíváme umělou inteligenci a cloud, abychom firemním i domácím uživatelům přinášeli rychlá, spolehlivá a bezpečná síťová řešení.

O vůdčí globální pozici společnosti Zyxel na komunikačním trhu svědčí mimo jiné:

–    působnost ve 150 zemích celého světa,

– milion organizací, které díky našim řešením fungují chytřeji,

– 100 milionů zařízení propojujících svět.

Vytváříme sítě budoucnosti a pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.