Špičková Nokia 8.3 5G, která si střihne hlavní roli v nové bondovce, míří na český trh

Praha, 9. prosince 2020 – Společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, dnes oznámila dostupnost očekávaného modelu Nokia 8.3 5G na českém trhu. Dostupná bude exkluzivně v prodejní síti společnosti Datart. Telefon nabídne skvělé fotografické schopnosti díky čtyřem fotoaparátům ZEISS na zadní straně, 5G konektivitu, výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 765G a dvoudenní výdrž na jedno nabití.
O zabezpečení osobních dat se stará rychlá čtečka otisků prstů ukrytá v zapínacím tlačítku na boku zařízení a technologie rozpoznání obličeje.

Pohlcující obrazovka plná detailu a dlouhá výdrž baterie

Nokia 8.3 5G je jako stvořena pro hraní her, sledování filmů a seriálů díky pohlcující 6,81“ obrazovce s FullHD+ rozlišením. Přítomnost technologie PureDisplay zajistí, že každý záběr se v reálném čase transformuje do vysokého dynamického rozsahu HDR pro působivější zážitek.

Důležitým faktorem je také výdrž baterie. Kapacita baterie 4500 mAh a funkce Adaptive Battery zajistí až dvoudenní výdrž na jedno nabití, takže není nutné vyhledat nabíječku ani při dlouhém hraní náročných her.

Čtyři ZEISS fotoaparáty s AI pro skvělé fotografie, a ještě lepší videa 

Telefon Nokia 8.3 5G posouvá pořizování fotek a nahrávání 4K videí na úplně novou úroveň díky fotoaparátu se soustavou čtyř objektivů s optikou ZEISS. Hlavní fotoaparát se pyšní rozlišením 64 MP
a zachytí každý detail ve dne i v noci díky pokročilému nočnímu režimu s kterým doslova rozsvítí noc. Druhý objektiv s rozlišením 12MP a ultra širokoúhlým záběrem se postará o kvalitní panoramatické fotky, aniž by uživatel musel udělat jakýkoliv krok zpět pro zachycení celé scény. Sestavu objektivů doplňuje 2MP fotoaparát starající se o skvělou hloubku ostrosti a 2MP makro snímač.

Video lze natáčet krom standartních formátů i se snímkováním 24 fps používaném ve filmovém odvětví
a doplnit ho až deseti ZEISS efekty pro ten správný filmový výsledek. Pro zachycení kvalitního 360° zvuku je zde přítomná fanouškům dobře známá technologie OZO audio.

Skandinávský design s nádechem polární noci a čistý Android

Žádný telefon Nokia ještě nikdy nevypadal tak skvěle jako nová Nokia 8.3 5G. Přední stranu tvoří z největší části kvalitní bezrámečkový displej s decentním průstřelem pro selfie fotoaparát. Zadní stranu pak zdobí skleněná plocha v tmavě modrém zbarvení s prvky měnícího se odstínu pro navození efektu polární noci. 

Nokia 8.3 5G bude stále lepší a lepší díky čistému OS Android, který se může pyšnit příslibem dvou let hlavních aktualizací systému a tří let bezpečnostních aktualizací. Telefon je navíc připraven na brzký příchod Android 11.

Cena a dostupnost

Nokia 8.3 5G bude dostupná u prodejce Datart ve verzi s 8 GB RAM a 128GB úložištěm v barevné variantě polar night za doporučenou cenu 14 990 Kč.  

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů a tabletů Nokia. HMD vytváří a distribuuje celou řadu chytrých i obyčejných telefonů zaměřených na široké spektrum zákazníků v mnoha cenových hladinách. HMD je díky svému závazku pro rozvoj inovací exkluzivním licenčním partnerem značky Nokia v oblasti mobilních telefonů a tabletů. Nokia je registrovanou ochrannou známkou společnosti Nokia Corporation. Více informací naleznete na www.hmdglobal.com. Nokia je registrovanou značkou společnosti Nokia Corporation. Android, Google a další značky jsou registrovanou značkou společnosti Google Inc. Qualcomm a Snapdragon jsou ochrannými známkami Qualcomm Incorporated registrovanými ve Spojených státech a dalších zemích. Qualcomm Snapdragon je produktem Qualcomm Technologies, Inc.