Geosan Development: Letos jsme uvedli na trh tři nové projekty. Nálada na rezidenčním trhu zůstává pozitivní 

Geosan Development, tuzemský developer rezidenčních nemovitostí, bilancuje výsledky za letošní rok. I přes pandemii koronaviru zahájil prodeje bytů ve třech pražských projektech: Ville Střížkovská na pomezí Horní Libně a Střížkova s 12 byty, 2. fázi Rezidence Neklanka v Praze 5 s 31 byty a Rezidenci Radimova Břevnov s téměř 70 byty. Společnost zároveň odstartovala stavební práce na zasíťování pozemků v obci Choťánky ve Středočeském kraji, které nabízí pro individuální výstavbu rodinných domů. Je patrné, že lidé stále více oceňují možnost volného vyžití na čerstvém vzduchu na vlastní zahradě – jen letos se prodalo 26 parcel.

„Na základě našich interních statistik můžeme konstatovat, že byty a stavební pozemky se prodávají ve stejném objemu jako před nástupem pandemie. Na začátku první vlny, tedy v období plném otázek a nejistot ohledně budoucího vývoje, lidé spíše vyčkávali. Nicméně po pár týdnech se prodeje znovu vrátily k původním hodnotám. Druhá vlna je v tomto směru ještě příznivější, jelikož nedošlo k žádným výraznějším výkyvům. Naopak ještě vzrostl zájem institucionálních investorů: my jsme nabídce jednoho z nich vyšli vstříc, když jsme před pár dny prodali kompletní projekt Villy Střížkovská. V budoucnu očekáváme ještě vyšší poptávku po investičních bytech (od jednotlivců i velkých fondů) jako formu bezpečného uložení finančních prostředků se stabilním výnosem,“ komentuje Petr Beneš, ředitel společnosti Geosan Development.

Společnost v letošním roce kompletně zmodernizovala prodejní centrum, spustila nové webové stránky a zahájila přípravu moderní prezentace bytů pro klienty interaktivní formou. V současnosti připravuje pět nových rezidenčních projektů, které se nacházejí v různých stupních přípravy. Mimo jiné se jedná o rozsáhlou revitalizaci městského brownfieldu v Praze 6, kde jen v první etapě vznikne na 600 nových bytů a 30 komerčních jednotek. 

Vedle rezidenčního segmentu působí Geosan Development také na kancelářském trhu, na který má současná pandemie koronaviru negativní vliv. I přesto si administrativní areál Nagano Park v Praze 3 s 26 000 m2 flexibilních kanceláří třídy B udržel všechny nájemce a dokonce ještě navýšil obsazenost na 93,2 %.


www.geosan-development.cz

Společnost Geosan Development působí na českém trhu rezidenčních nemovitostí více než 20 let. Od svého založení v roce 1998 již dokončila 21 novostaveb s celkem 2 300 byty. Mezi jeho aktuální projekty patří dvě fáze Rezidence Neklanka na rozhraní pražského Smíchova a Radlic a Rezidence Radimova Břevnov v exkluzivní lokalitě poblíž parku Kajetánka. V různých stupních přípravy má další projekty s cca 1 000 bytů v atraktivních lokalitách širšího centra Prahy. Vedle toho působí také v regionech: v Choťánkách u Poděbrad nabízí k prodeji stavební parcely. V říjnu 2018 navíc společnost rozšířila spektrum svého podnikání o kancelářské nemovitosti, když koupila administrativní komplex Nagano Park v Praze 3 s celkovou plochou 26 000 metrů čtverečních.