V listopadu se personalisté zhoršili o jedenáct procentních bodů

(Praha 14. 12. 2020) ‒ Minulý měsíc byl zatím nejhorší v koronavirovém období z pohledu zájemců o práci. Jen 39 % z nich dostalo od potenciálního zaměstnavatele zprávu, jak uspěli v přijímacím řízení.

„Je to úplný obrat oproti říjnu, který vypadal optimisticky,“ říká František Boudný, ředitel personální agentury Předvýběr.CZ. Personálka od začátku roku průběžně sleduje, jak zaměstnavatelé poskytují zpětnou vazbu zájemcům o práci.

V říjnu dostal vyrozumění od firmy každý druhý kandidát (50,5 %), přičemž během kovidových měsíců to bylo od 43 do 46 % a v období před epidemií dvaapadesát procent.

„Určitý vliv samozřejmě mohou mít Vánoce, kdy zaměstnavatelé řeší spoustu dalších věcí a na zpětnou vazbu nemusí zbývat čas,“ míní František Boudný. „Důvodem ale může být i negativní vliv způsobený listopadovým chaotickým zapínáním a vypínáním ekonomiky, které nedává firmám jasný signál, co je čeká,“ uzavírá.   

::

Předvýběr.CZ je česká personální společnost, která působí na trhu od roku 2008. Soustředí se na předvýběr vhodných kandidátů, kdy oslovuje uchazeče přes online pracovní portály, online databáze a rozsáhlou interní databázi kontaktů. O kvalitní vyhledávání a relevantnost kandidátů se stará 30 zaměstnanců pracujících v pražské centrále a v regionálních kancelářích na Vysočině, v Brně a v Ostravě. Personální agentura je generálním partnerem klubu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav, fotbalového klubu FC Vysočina Jihlava a podporuje činnost Nadačního fondu Toník. Jako partner Hráčské fotbalové unie pomáhá profesionálním sportovcům se začleněním do běžného života po ukončení kariéry.