Lenovo Legion přichází s novými futuristickými herními děly

Užijte si hraní her na maximum díky nové generaci herních notebooků a jejich špičkovému příslušenství

Svět počítačových her vám umožní cestovat do paralelního vesmíru, aniž byste museli opustit pohodlí svého domova. Obliba videoher jako způsobu sociální interakce, při které nemusíte nikoho fyzicky potkat, se vzhledem k současné situaci znatelně zvyšuje.1 Lenovo™ proto představuje na veletrhu CES® stylové a vysoce výkonné notebooky Lenovo Legion™ a příslušenství plné herních funkcí a chladících prvků.

Společnost Lenovo dnes odhalila veřejnosti svou novou sestavu připravenou do boje. Ta využívá umělou inteligenci (AI), která automaticky umožňuje neomezené hraní. Bez ohledu na to, kde na své herní cestě zrovna jste, určitě si zamilujete mimořádný výkon a minimalistický styl nového notebooku Lenovo Legion 7 s pohlcujícím 16palcovým displejem, 16palcový Lenovo Legion 5 Pro, 15palcový Lenovo Legion Slim 7 a Lenovo Legion 5 dostupný ve dvou různých velikostech.

V roce 2021 přináší Lenovo Legion ještě zběsilejší herní výkon díky inovacím v hardwaru a softwaru. Nové notebooky Lenovo Legion jsou odborně zkonstruovány pomocí inteligentních chladicích prvků Lenovo Legion Coldfront 3.0 pro zvýšené proudění vzduchu až o 18 procent oproti předchozí generaci tak, aby se zvládly lépe vypořádat s teplem a hlukem generovaným výpočetní silou. Nižší teploty systému zohledňují optimalizovaný výkon a celodenní mobilitu s dlouhou výdrží baterie.2 Na procesorech, grafických kartách, zadních a bočních tepelných větracích otvorech, stejně jako na SSD a opěrce zápěstí je umístěn dostatek senzorů pro přesné a neustálé zaznamenávání a vyhodnocování informací o teplotě. Díky tomu je možné včas předpovídat tepelnou křivku vašeho zařízení tak, abyste si mohli užívat nekonečné hodiny hraní, aniž by systém musel kvůli přehřívání náhle redukovat výkon. Aby chlazení fungovalo ještě lépe, rozšířili jsme měděný systém odvádění tepla až o 82 procent oproti předchozí generaci. Zároveň jsme vytvořili velké větrací otvory ve spodním krytu notebooku i pod klávesnicí, abychom udrželi zařízení chladnější. 

Aby společnost Lenovo nabídla největší možnou kvalitu s vysokým rozlišením obrazu, hladkou odezvou
a věrným panelem barev odpovídajícím představám hráčů, uvádí na trh Lenovo Legion 7 a Lenovo Legion 5 Pro – světově první 16palcové herní notebooky s QHD rozlišením a frekvencí 165 Hz.3 Tato špičková zařízení se pyšní také speciální herní klávesnicí Lenovo Legion TrueStrike s volitelným RGB podsvícením.

Jaké další novinky Lenovo Legion přináší?

Aby bylo možné udržet krok s rychle se zvyšujícími nároky nejlepších her na trhu, je zapotřebí speciálních herních funkcí a špičkového programového vybavení. Za pomoci nového softwaru, který je založen na umělé inteligenci (AI) a je součástí funkce Legion Edge v rámci Lenovo Vantage, mohou nyní hráči se zařízeními Lenovo Legion využít výrazně vyšší snímkové frekvence a omezit tak zpoždění ve hře díky nové podpoře přetaktování jedním kliknutím u procesorů i grafických karet.4 Součástí funkce Lenovo Q-Control, pro jejíž aktivaci stačí stisknout Fn+Q, je nové nastavení inteligentního režimu automatické optimalizace. Jedná se o jeden ze způsobů, jakým tento softwarový nástroj pomáhá vyladit váš herní výkon. Se zapnutým inteligentním režimem vstupuje do hry síla umělé inteligence, která automaticky detekuje spuštěné hry a porovnává je se sadou 16 špičkových předinstalovaných herních titulů.5 Poté aktivuje ideální nastavení potřebné k zabezpečení nejvyšší možné snímkové frekvence pro danou konkrétní hru, aniž by to ohrozilo váš výpočetní a/nebo grafický zážitek. U jakékoliv hry mimo tuto speciální skupinu špičkových titulů se spustí režim automatické optimalizace, který nakonfiguruje nejvyváženější nastavení výkonu počítače.

Lenovo Legion AI Engine je chytrou kombinací nejlepšího softwaru, hardwaru, firmwaru a podpory ovladačů ve své třídě. Všechny společně pomáhají rozprostřít výkon vašeho počítače prostřednictvím sdílení maximálního tepelného zatížení (Thermal Design Power) mezi procesor a grafiku pro lepší správu jakýchkoli náročných požadavků na hraní. Jakmile vás například pohltí hra na hrdiny, která je náročná na grafický výkon, je potřeba, aby grafická karta udržela krok s vysokou snímkovou frekvencí potřebnou k tomu, abyste si tento zážitek mohli užit na maximum. Všechny schopnosti, které jsou součástí Lenovo Legion AI Engine v takovém případě spouštějí interní systémové akce a softwarové funkce nezbytné pro směrování nevyužité energie od procesoru ke grafické kartě, nebo naopak v závislosti na tom, kde je nejvíce potřeba.

Když zkombinujete novou technologii umělé inteligence od Lenovo s chytřejším a pokročilým RTX Tensor Cores 3.0 od NVIDIA®, získáte výjimečný výkon. Posuňte realistický obraz do nových výšin s ohromujícími grafickými efekty díky funkci Ray Tracing 2.0 s grafikou NVIDIA GeForce RTX™ nové generace (dostupné již brzy). Youtubery a příznivce streamování potěší vysílací schopnosti, díky nimž se vás notebook Lenovo Legion promění ve virtuální domácí studio. NVIDIA využívá hlasové a obrazové efekty podpořené umělou inteligencí, díky kterým můžete být okamžitě v živém záběru. Potřebujete utlumit okolní hluk mikrofonu, nebo nahradit pozadí webové kamery herními záběry? Můžete udělat to,
a ještě mnohem více. Technologie upscalingu obrazu NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling) využívá umělou inteligenci, která pomáhá grafické kartě vykreslit opakované scény ve filmové kvalitě bez přetížení systému.

Nové notebooky Lenovo Legion roku 2021 patří mezi první notebooky vybavené mobilními procesory

AMD Ryzen™ nové generace (dostupné již brzy) pro zajištění mimořádného výkonu. Reproduktory Lenovo Legion’s Harman® jsou nyní navíc optimalizovány pomocí systému Nahimic® Audio by SteelSeries. Připravte se na hru v prostředí poutavého prostorového zvuku 7.1 v kombinaci s headsetem nebo externími reproduktory a upgradujte svůj předchozí systém 5.1. Systém Nahimic Audio, který je navržený pro náročné hráče, poskytuje špičkové funkce, jako je noční režim s inteligentním snížením hlasitosti pro úpravu úrovní zvuku v různých nastaveních a Sound Tracker7, který vizuálně naznačuje směr zvuku ve hře. Funkce Sound Sharing navíc umožňuje přehrávání zvuku z jednoho počítače současně ve dvou různých headsetech.

Zvyšte výkon vašeho počítačového ekosystému  

Služba Lenovo Vantage přináší ve své nejnovější aktualizaci také dodatečnou rychlost pro uživatele notebooků Lenovo Legion, kteří tak mohou okamžitě optimalizovat své nastavení, přizpůsobit zařízení svým potřebám a zase se vrátit ke hře. Díky novému progresivnímu ukládání do mezipaměti webových aplikací se Lenovo Vantage načte během několika sekund bez ohledu na to, kde na světě se zrovna nacházíte.8 Na všech zařízeních Lenovo Legion je k dispozici také nedávno spuštěná služba Vantage Smart Performance Services. Tato nová auto-diagnostická služba společnosti Lenovo dokáže zredukovat prostoje počítače skenováním, detekcí a odstraňováním spywaru, malwaru a adwaru, stejně jako zvládne opravit problémy se sítí a přístupem a automaticky nastavit počítač, což vede ke stabilnějšímu a spolehlivějšímu připojení k internetu a obecně rychlejším počítačovým procesům.9

Výkon na maximum s Lenovo Legion 7

Hráči postupem času dosahují stále vyšších úrovní, chtějí si vychutnat prémiový zážitek z hraní her,
a přitom se pyšnit moderním designem svého zařízení. Lenovo je tu proto, aby vám tohle všechno poskytlo. Seznamte se s novou vlajkovou lodí – 16palcovým notebookem Lenovo Legion se 100% barevným gamutem sRGB a novým poměrem stran 16:10, díky čemuž je k dispozici o 11 % více prostoru pro obrazovku, takže získáte větší zorné pole a už nezmeškáte ani jeden výstřel.

Abychom dosáhli našeho nového tenkého designu, a přitom bylo možné zachovat velikost šasi notebooku stejnou jako u předchozí generace, objevili naši designéři u Lenovo Legion 7 chytré řešení v podobě využití prostoru pod klouby displeje. Tím vznikla cesta pro novou generaci herní zobrazovací technologie nového 16palcového QHD displeje (2560 x 1600). To ve srovnání s předchozí generací 15palcových Full HD displejů představuje miliony pixelů navíc, a tedy skutečně výrazný posun kupředu. Díky ultra vysoké hustotě pixelů a 90procentnímu poměru obrazovky k tělu notebooku nabízí tento IPS displej certifikaci VESA® DisplayHDR™ 400, jas až 500 nitů a obnovovací frekvenci 165Hz, aby hraní šlo jako po másle. Notebook Lenovo Legion 7 podporuje také Dolby Vision®, který oživí vaši oblíbenou zábavu pomocí ohromující kvality obrazu. V kombinaci s NVIDIA® G-SYNC™ bude výsledný obraz vypadat velkolepě. Technologie Eye Care navíc redukuje modré světlo a blikání, což pomáhá snižovat námahu vašich očí během dlouhých bitev. Notebook Lenovo Legion 7 má jako první certifikaci pro High Gaming Performance Display s nízkou hladinou modrého světlaod TÜV Rheinland.10

Notebook Lenovo Legion 7 je nabízen v barvě Storm Grey s extrémně tenkým rámečkem kolem displeje. Za povšimnutí stojí také tlačítko E-Shutter pro zapnutí webkamery, jež je umístěné na nyní mnohem tenčí straně notebooku. Využijte software Corsair® iCUE a dejte svému notebooku osobnější nádech přizpůsobením RGB osvětlení ve více různých zónách, jako například v místě zaobleného loga na víku, kolem rámečku, v okolí vývodů vzduchu nebo dokonce i u jednotlivých kláves. Užijte si také větší skleněný touchpad, který podporuje gesta jako je poklepání. Nečekané úpravy Lenovo Legion 7 překvapí i ty, kteří své stroje rádi rozebírají. Notebook je vybaven novými soudržnými „black-out“ komponenty a štítkem se speciální zprávou a QR kódem, díky kterému lze snadno a rychle dohledat informace o hardwaru
a možnosti služeb.

Spárovaný s prvky strojového učení prostřednictvím systému Lenovo Legion AI Engine a poháněný nejnovějšími mobilními procesory AMD Ryzen (dostupné již brzy) nabízí tento notebook vynikající výkon
a dostatečnou výdrž baterie s kapacitou 80 Wh a technologií Rapid Charge Boost.11 K dispozici toho ale je ještě mnohem více:

  • NVIDIA GeForce RTX nové generace (dostupné již brzy) pro maximální snímkovou frekvenci.
  • Volitelný modul Wi-Fi 6 Killer™ AX1650 pro lepší konektivitu při hraní her.12
  • Chlazení Coldfront 3.0 na Lenovo Legion 7 je vybaveno prvotřídní technologií odpařovací komory (Vapor Chamber), která je o 63 procent větší než u předchozí generace, a využívá vysoce tepelně vodivou složky tekutého kovu.13 
  • Integrovaná HD webová kamera (720p) s elektronickou závěrkou.

Mimořádná konkurence v podobě Lenovo Legion Slim 7

S odkazem na novou definici herních zážitků a proslulost předchozí generace jakožto nejlehčího RTX herního notebooku s 15,6palcovým displejem na světě14, má nový Lenovo Legion Slim 7 ambice překonat sám sebe a stát se nejtenčím a nejlehčím herním notebookem v historii produktů Lenovo Legion.

A picture containing text, sitting, computer, electronics

Description automatically generated

Užijte si pozdní noční dobrodružství na této herní mašině díky nejnovější grafice NVIDIA GeForce RTX (dostupné již brzy), která přináší funkci Ray Tracing a Tensor Cores jako mimořádný pokrok ve funkcích AI a grafického výkonu. Notebook přitom zůstává produktivní po celý den s Windows 10, a to i při práci nebo vzdělávání z domova. S novou generací procesorů AMD Ryzen (dostupné již brzy) si budete moci užívat neuvěřitelné herní vizuály na 15,6palcovém 4K (3840 x 2160) IPS displeji s ohromující svítivostí 600nits, obnovovací frekvencí 60 Hz a 100% Adobe RGB. Zvolit můžete také rychlejší Full HD (1920 x 1080) IPS displej s obnovovací frekvencí až 165 Hz a 100% gamutem sRGB. Oba displeje podporují Dolby Vision.

Nový Lenovo Legion Slim 7 v barvě Shadow Black

Tenký a lehký kovový notebook Lenovo Legion Slim 7 je navržen pro ty, kteří milují hraní her, ať už jsou zrovna kdekoliv. Vyroben je ze směsi hořčíku a hliníku pro extrémní lehkost bez kompromisů v odolnosti. Při hmotnosti pouhých 1,9 kg a s jednodílným skleněným trackpadem je notebook také extrémně tenký
a pyšní se úzkým rámečkem i novým elegantním designem krytu. Lenovo Legion Slim 7, který je na vybraných trzích15 dostupný s logem vyrytým laserem a v barvách Shadow Black nebo Storm Grey, nabízí dostatečnou kapacitu baterie 71 Wh a podporu funkce Rapid Charge Express. 16

Mezi jeho další funkce patří:

  • Bílé podsvícení klávesnice nebo volitelný Corsair iCUE RGB.
  • Zvýšené zabezpečení čtečky otisků prstů v tlačítku pro zapnutí.
  • Nahoře umístěná kamera (720p) s posuvnou závěrkou pro maximální soukromí. 
  • Volitelný modul Wi-Fi 6 Killer AX165012.
  • Coldfront 3.0 je vybaven pokročilou technologií chlazení (liquid metal) 

Lenovo Legion 5 Pro – dostaňte se o úroveň výš s pořádnou dávkou výkonu

Užíváte si rádi slávu vydobytou na esportovém šampionátu? V tom případě je tento notebook pro vás jako stvořený. Chcete-li získat konkurenční výhodu, sáhněte po novém Lenovo Legion 5 Pro s masivnějším přívodem vzduchu a systémem čtyř ventilátorů. Lenovo Legion 5 Pro, který je vybaven nejnovějšími procesory AMD Ryzen a grafikou NVIDIA GeForce RTX nové generace (k dispozici již brzy) pro neomezené hraní, se těší maximálnímu výkonu díky podpoře Dual Burn, která společně posouvá procesory a grafiku k lepší snímkové frekvenci. 

Tato herní jednotka kombinuje superrychlou obnovovací frekvenci 165 Hz s dobou odezvy jen 3 ms na 16palcovém QHD (2560 x 1600) IPS displeji se 100% pokrytím sRGB., který je díky tomu ve srovnání s předchozí generací vyšší a také jasnější s až 500 nity. Klávesnice Lenovo Legion TrueStrike
a herní schopnosti umělé inteligence jsou dalšími užitečnými prvky, které vám pomohou se prosadit.

Lenovo Legion 5 Pro se dočkal proměny s novým ikonickým designem krytu a vytříbeným šasi v odstínech Storm Grey nebo Stingray White15 s volitelným podsvícením. Navíc s ním získáte: 

  • Zesílené zadní odvětrávání pro dlouhé hraní bez „sekání“
  • Plošší a odolnější systém závěsu s malou 3,2mm mezerou. 
  • Větší touchpad pro lepší rozsah gest

Mezi další funkce nového Lenovo Legion 5 Pro patří:

  • Čtyřstranné úzké ohraničení displeje – 90% poměr stran k obrazovce při poměru stran 16:10.
  • Nová kamera umístěná na vrchní straně pro živé přenosy.
  • Podporuje Dolby Vision a NVIDIA G-SYNC.

Lenovo Legion 5 – bez starosti zvládne udělat více

Od strategických her až po královské bitvy – v herním světě si každý najde něco svého. Totéž platí i pro vysoce výkonné herní notebooky. Nový Lenovo Legion 5 je elegán s čistými liniemi, minimalistickým šasi
a Windows 10. Zároveň je na výběr ve dvou velikostech – 15 a 17 palců.

17,3palcový Lenovo Legion 5, který je k dispozici v barvě Phantom Blue s bílým podsvícením, poskytuje rychlost pro hi-fi hraní s Full HD (1920 x 1080) IPS displejem a spolehlivou obnovovací frekvencí 144 Hz. Probuďte v sobě svůj smysl pro dobrodružství s neuvěřitelně rychlou obnovovací frekvencí 165 Hz
a 100procentní čistotou barev sRGB na 15,6palcovém Full HD (1920 x 1080) IPS displeji. 15palcový notebook váží jen 2,4 kg a je nabízen v barvě Phantom Blue s volitelnými čtyřzónovými světelnými efekty RGB nebo v novém odstínu Stingray White15 s modrým podsvícením.

Je zkonstruován za použití všeho, co potřebujete k tomu, abyste mohli soutěžit na stejné úrovni s profesionály. Jde například o nejnovější herní hardware a vysoce účinný měděný systém odvodu tepla Coldfront 3.0. Nový Lenovo Legion 5 vám pomůže získat body na bojišti díky přesnosti funkcí Lenovo Legion TrueStrike a Lenovo Q-Control poháněných vylepšenými technologiemi umělé inteligence (AI). Obě velikosti displeje (15 i 17 palců) v kombinaci s mobilními procesory AMD Ryzen nové generace a grafickými procesory NVIDIA RTX vám udrží adrenalin při závodech pořádně vysoko (k dispozici již brzy).

Více informací naleznete na stránkách Lenovo CES

Ceny a dostupnost v USA:18

  • Cena notebooku Lenovo Legion 7 bude začínat na 44 999Kč a očekává se, že bude dostupný na začátku června 2021.18
  • Očekává se, že notebook Lenovo Legion Slim 7 bude dostupný na začátku června 2021, cena zatím nebyla stanovena.18
  • Cena notebooku Lenovo Legion 5 Pro (dříve známý pod názvem Lenovo Legion 5P) bude začínat na 29 999 Kč a očekává se, že bude dostupný od dubna 2021.18
  • Notebook Lenovo Legion 5 v 15palcovém nebo 17palcovém provedení bude v prodeji za cenu od 26 999 Kč a očekává se, že bude dostupný na začátku dubna 2021.18

1 Deloitte Insights, 2020, “Digital Media Trends,” https://www2.deloitte.com/us/en/insights/industry/technology/video-game-industry-trends.html

2 Všechny údaje o životnosti baterie jsou přibližné a vychází z výsledků testu živostnosti baterie MobileMark 2018 v 1.0.2.46. Skutečná výdrž baterie se bude lišit a závisí na mnoha faktorech jako je konfigurace a použití produktu, využití softwaru, bezdrátové funkce, nastavení správy napájení a jas obrazovky. Maximální kapacita baterie se v průběhu času a používáním snižuje.

3 Na základě průzkumu provedeného společností Lenovo (25. listopadu 2020) u spotřebitelských notebooků prodávaných významnými výrobci počítačů, kteří ročně zákazníkům po celém světě dodají více než jeden milion kusů. 

4 K dispozici u všech nových modelů Lenovo Legion 2020 a 2021 s procesory Intel a AMD a externích eGPUs na počítačích řady Lenovo Legion 7, počínaje 25. lednem 2021.

5 Mezi hry podporované režimem automatické detekce patří Apex Legends, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Cyberpunk 2077, Far Cry: New Dawn, Shadow of the Tomb Raider, Call of Duty: Modern Warfare, Red Dead Redemption 2, Fortnite, Assassins Creed Odyssey, Overwatch, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, Grand Theft Auto V, Dota 2, F1 2020, Playerunknown’s Battlegrounds.

6 U Inteligentního režimu je celkové maximální tepelné zatížení (TDP – Thermal Design Power) sdílené mezi procesorem a grafickou kartou až 170 W.

7 Sound Tracker není v současné době nabízen na novém Lenovo Legion Slim 7.

8 Skutečná doba načítání se může lišit v závislosti na regionu, při různých konfiguracích a dostupném internetovém připojení. 

9 Služba Smart Performance Services je k dispozici prostřednictvím Lenovo Vantage na vybraných trzích po celém světě, přidání dalších trhů se plánuje během roku 2021. Ceny a podmínky předplatného se mohou lišit podle trhu, očekává se, že začnou na úrovni $29.99 za 1 rok, $49.99 za 2 roky, $59.99 za 3 roky a $69.99 za 4 roky. Služba Lenovo Vantage je přístupná na spotřebitelských počítačích a zdarma v Microsoft Store. Služba Vantage Smart Performance Services je k dispozici na zařízeních Legion a lze ji stáhnout z obchodu Microsoft Store. 

10 Certifikační značka TÜV Rheinland znamená, že byl produkt zkontrolován podle přísných bezpečnostních požadavků akreditovanou třetí stranou a je podporován pravidelnými továrními kontrolami.

11 U technologie Rapid Charge Express nabíjejte po dobu 15 minut v pohotovostním režimu nebo při vypnutém zařízení, čímž získáte až dvě hodiny výdrže baterie pro nepřetržité přehrávání 1080p videa v nejnovější aktualizaci systému Windows 10 (s jasem 150 nitů na FHD displeji při výchozí úrovni hlasitosti). Skutečná výdrž baterie se bude lišit a závisí na mnoha faktorech, jako je konfigurace a způsob použití produktu, používání softwaru, bezdrátové funkce, nastavení správy napájení a jas obrazovky. Maximální kapacita baterie se snižuje v průběhu času a používáním. Vyžaduje adaptér, který je součástí produktu.

12 Vyžaduje samostatně zakoupený Wi-Fi router a datový plán, který se může lišit v závislosti na lokalitě. Platí další podmínky a/nebo poplatky. Rychlost Wi-Fi 6 je obvykle až 9,6 Gb/s ve srovnání s Wi-Fi 5 s až 3.5 Gb/s. Rychlost připojení se bude lišit v závislosti na umístění, prostředí, podmínkách sítě a dalších faktorech. Běžně dostupná kapacita je menší a liší se v důsledku mnoha faktorů včetně formátování, členění na oddíly a operačního systému atd., které využívají část této kapacity. Dostupná kapacita se může aktualizací softwaru změnit.

13 Řešení s odpařovací komorou a kovovými tekutými chladícími prvky dostupné u vybraných prémiových produktů na vybraných trzích.

14 Na základě průzkumu provedeného společností Lenovo (10. srpna 2020) u spotřebitelských notebooků s dedikovaným herním procesorem a grafikou prodávaných významnými výrobci počítačů, kteří ročně po celém světě dodají zákazníkům více než jeden milion kusů. 

15 Výběr barev se může lišit v závislosti na lokalitě a dostupnosti. 

16 U technologie Rapid Charge Express nabíjejte po dobu 15 minut v pohotovostním režimu nebo při vypnutém zařízení, čímž získáte až tři hodiny výdrže baterie pro nepřetržité přehrávání 1080p videa v nejnovější aktualizaci systému Windows 10 (s jasem 150 nitů na FHD displeji při výchozí úrovni hlasitosti). Skutečná výdrž baterie se bude lišit a závisí na mnoha faktorech, jako je konfigurace a způsob použití produktu, používání softwaru, bezdrátové funkce, nastavení správy napájení a jas obrazovky. Maximální kapacita baterie se snižuje v průběhu času a používáním. Vyžaduje 95W adaptér, který je součástí produktu.

17 Interní srovnávací test doby odezvy společnosti Lenovo je založen na použití technologie Overdrive (OD).

18 Ceny nemusí zahrnovat daň, nezahrnují náklady na dopravu a mohou být změněny bez předchozího upozornění; platí další pravidla a podmínky. Ceny prodejců se mohou lišit. Data o dostupnosti a barevném provedení se mohou lišit v závislosti na lokalitě a produkty mohou být dostupné jen na vybraných trzích. Všechny nabídky závisí na dostupnosti. Společnost Lenovo si vyhrazuje právo kdykoliv bez upozornění změnit nabídku, funkce a specifikace produktů.