Rohlik.cz rozšiřuje bio sortiment o Alnaturu

/Praha, 13. ledna 2021/ Online supermarket Rohlik.cz, který nabízí 5x širší BIO sortiment v porovnání s běžnými supermarkety, rozšiřuje nabídku o značku Alnatura, německou kvalitu s širokým portfoliem BIO sortimentu. Zájem zákazníků Rohlíku o BIO potraviny roste meziročně o 30 procent. 


Značka Alnatura má již 35letou tradici a výrobu organického sortimentu řídí s celostním – holistickým – přístupem: záleží jí na samotném procesu výroby, přínosu pro zákazníka                  a ohledu k životnímu prostředí. Rohlík je jediný retailer, který v Čechách nabízí tak široký sortiment produktů této značky. Zákazníci mohou vybírat z nabídky téměř 400 produktů              ve stoprocentně organické kvalitě za přijatelné ceny. A to v kategoriích trvanlivých potravin, nápojů a sortimentu pro děti. Postupně Rohlík zařadí i další kategorie, například čerstvé
a mražené potraviny. 


Spolupráci s Rohlik.cz komentuje Johannes Mühling, prezident obchodního oddělení Alnatura: “Jsme velmi rádi, že jsme se spojili právě s Rohlíkem. Rohlík je partner, který jedná udržitelně a svým zákazníkům nabízí produkty špičkové kvality. A to odpovídá našim hodnotám a produktům. Jako průkopník v oblasti biopotravin nabízíme českým zákazníkům výrobky Alnatura po celá desetiletí. A jsou zde oblíbené a žádané. Prostřednictvím společnosti Rohlík mají nyní zákazníci přístup k mnohem širšímu a rozmanitějšímu sortimentu Alnatura, včetně mléčných výrobků, chlazeného a mraženého zboží. Výjimečný růst online supermarketu Rohlík navíc ukazuje, jak nabízené kategorie produktů odpovídají potřebám
a zájmu zákazníků. Jsme proto rádi, že můžeme posílit organický sortiment našimi produkty, a tím dále podporovat ekologické zemědělství a ochranu klimatu.


Petr Pavlík, CEO Rohlik.cz, důvody zahájení spolupráce s tradiční německou značkou BIO sortimentu té nejvyšší kvality komentuje: “Podíl BIO sortimentu na obratu Rohlik.cz je téměř 10 procent, v dětské výživě dokonce 30 procent, což jsou na českém trhu hodně vysoká čísla. Celkově má trend BIO sortimentu rostoucí oblibu a zájem zákazníků rok od roku roste”.             Na Rohlíku nasloucháme zájmu zákazníků, a proto jsme v rámci BIO sortimentu zahájili spolupráci právě s Alnaturou – jedním z nejoblíbenějších výrobců biopotravin, který má nejen vysokou kvalitu produktů, ale i široký záběr do kategorií, o které je u nás velký zájem. Sortiment Alnatura zahrnuje pouze 100procentní biopotraviny, při jejichž výrobě preferuje suroviny splňující standardy kvality ekologických asociací. Tzn. žádné genetické inženýrství, žádná umělá barviva a konzervační látky v souladu s ekologickými předpisy EU. Dbá na geografický původ použitých ingrediencí a metody zpracování jsou hodnoceny nezávislými odborníky. Alnatura doručuje transparentní kvalitu, zakládá si na jasném označování produktů                        a informacích o složení. Zároveň podporuje iniciativy zaměřené na ekologičtější zemědělství, dobré životní podmínky zvířat a spravedlivé ceny.