Piráti a Starostové podepsali koaliční smlouvu pro volby 2021

Praha, 21. leden 2021  Předseda Pirátů Ivan Bartoš a předseda hnutí Starostové a nezávislí Vít Rakušan a další čelní představitelé obou stran dnes v Poslanecké sněmovně podepsali koaliční smlouvu pro volby do Poslanecké sněmovny 2021. Završili tak sedmiměsíční práci na společném dokumentu. 

„Podpis smlouvy je završením sedmiměsíční práce a příprav, kdy jsme společně řešili programové otázky a parametry smlouvy. Členská základna Pirátů nám dala silný mandát 79 % pro uzavření volební koalice se STAN. Už nyní začínají spolupracovat resortní a programové týmy na 113 bodech týkajících se všech resortů,“ shrnul dosavadní jednání Ivan Bartoš.

„Na počátku roku se nám dostalo potvrzení obou členských základen. Smlouva je ambiciózní a program bude ještě ambicióznější. Na společnou práci se těším. Už nyní se scházejí nejen programové týmy, ale i krajské štáby. Výnosem pana prezidenta kampaň de facto již začala. Doufám, že naše koalice přinese kýženou změnu a naději,“ komentoval před podpisem smlouvy Vít Rakušan.

Kromě předsedů obou stran se formálního aktu podpisu smlouvy zúčastnili za Piráty první místopředsedkyně strany Olga Richterová a předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek a za Starosty předseda poslaneckého klubu STAN Jan Farský a místopředseda Petr Gazdík.