Gebrüder Weiss plánuje další rozšíření skladů v areálech Jeneč a Syrovice

Praha 22. ledna 2021 – Rozšíření překládkových skladů a implementaci moderních technologií plánuje společnost Gebrüder Weiss pro své sklady v Jenči a Syrovicích. „Úpravy prostor umožní zvýšit objem odbavených zakázek a zároveň poskytnou jejich efektivnější a rychlejší expedici. Práce na terminálu Jeneč započne již v březnu a na terminálu v Syrovicích v květnu letošního roku. Dokončení je plánováno za 5 až 6 měsíců. Celková výměra obou terminálů tak vzroste na 30 600 m2,“ uvádí Jan Kodada. 

Více než 5 300 m2 nových překládkových prostor 

Překládkový a logistický sklad v areálu Jeneč se z původních 18 000 m2 rozroste o 3 700 m2, celková plocha bude mít tedy nově rozlohu 21 700 m2. V Syrovicích se bude rozšiřovat o 1 600 m2 a skladovací prostory budou disponovat kapacitou 8 900 m2. „Nutnost navýšení kapacit u našich dvou páteřních terminálů v České republice je ukazatelem naší příznivé pozice na českém trhu, kterou chceme i nadále posilovat a upevňovat. V rámci rozšíření skladů zvýšíme celkový počet ramp na překládce o 42. Z nich je 12 uzpůsobeno pro snadnější vykládku malých vozidel, tedy zejména B2C zásilek. Díky tomu jich budeme schopni naráz odbavit ještě větší počet. V kombinaci s většími prostory nám to umožní zvýšit také počet a rychlost odbavení zásilek, jejich množství totiž i nadále narůstá. Moderní technologie naopak pomohou s dalším zvýšením kvality a efektivity našich služeb,“ říká Jan Kodada, ředitel obchodu a marketingu Gebrüder Weiss ČR.

Výstavba s ohledem na udržitelnost

Princip udržitelného rozvoje a ohleduplného přístupu k životnímu prostředí i přírodním zdrojům je jednou ze strategických hodnot Gebrüder Weiss. Promítá se i do výstavby vlastních logistických areálů nebo jejich rozšiřování. „Konstrukce střech stávajících i nových hal byla již ve fázi projektu zvolena s ohledem na pozdější výstavbu solárních elektráren.  Díky odpovídající nosnosti střešních ploch budeme moci využít připravené kapacity v Jenči i Syrovicích pro realizaci tohoto ekologicky příznivého energetického řešení. K samotné realizaci fotovoltaiky plánujeme přikročit v blízké budoucnosti,“ uvádí Jan Kodada.

Přestavba za plného provozu

„Rozšíření kapacit skladů připravujeme od loňského roku, vše je tedy detailně naplánováno. Úpravy se uskuteční za plného provozu a přestavba nebude mít vliv na odbavování stávajících zásilek,“ dodává Jan Kodada. Terminály v Jenči a Syrovicích se řadí k 9 českým pobočkám logistické společnosti působící po celém světě. Od svého vstupu na český trh v roce 1992 si společnost Gebrüder Weiss vybudovala v České republice stabilní pozici a svým zákazníkům nabízí komplexní sortiment přepravních a logistických služeb. Portfolio služeb Gebrüder Weiss zahrnuje přepravní služby od kusových zásilek, celovozové přepravy, až po speciální zakázky divize Break Bulk prostřednictvím pozemní, letecké nebo námořní přepravy a kontraktní logistiky.

O společnosti

Firma Gebrüder Weiss zaměstnává více než 7 100 zaměstnanců ve 150 vlastních pobočkách a patří k předním přepravcům a logistickým firmám v Evropě. Zastřešen společností Gebrüder Weiss Holding AG se sídlem v rakouském Lauterachu sdružuje tento podnik kromě svých hlavních obchodních divizí, jimiž jsou pozemní přeprava, letecká a námořní přeprava a logistika, též řadu vysoce specializovaných oborových řešení a dceřiných společností – mj. logistické poradenství x|vise, tectraxx (oborový specialista pro high-tech firmy), dicall (komunikační řešení, průzkum trhu, školení), Rail Cargo (železniční přeprava) a balíkovou službu Gebrüder Weiss Paketdienst, spolupodílník rakouské společnosti DPD. Toto propojení umožňuje koncernu reagovat rychle a flexibilně na požadavky zákazníků. Zásluhou velkého množství ekologických, ekonomických a sociálních opatření je tento rodinný podnik s historií v oblasti přepravy dlouhou více než 500 let považován i dnes za průkopníka v otázce udržitelného hospodaření.

V České republice společnost Gebrüder Weiss zaměstnává 367 zaměstnanců. Poskytuje tuzemské a mezinárodní pozemní přepravy, leteckou a námořní přepravu, skladovou logistiku a komplexní logistická řešení šitá na míru.