CETIN dál modernizuje svoji síť v celé republice. Průměrná dostupná rychlost přípojky od CETINu loni dosáhla 105 Mb/s.

V Praze dne 28. 1. 2021 – Jako správce největší komunikační infrastruktury v republice investuje CETIN miliardy korun ročně do jejího rozvoje. V průběhu uplynulého roku firma naplno rozjela systém výstavby optických přípojek a prakticky dokončila plošnou modernizaci a zrychlení původní metalické sítě. Obojí vedlo k dalšímu navýšení průměrné dostupné rychlosti v přístupové síti CETINu, která se oproti roku 2019 zvedla o 25 % na stávajících 105 Mb/s. 

Na 84 procentech našich přípojek dnes prostřednictvím 21 obchodních partnerů nabízíme rychlost 50 Mb/s a vyšší. Více než 3 a půl milionu domácností tak poskytujeme kvalitu připojení, která spolehlivě umožňuje i náročnější práci s aplikacemi nebo videohovory Teams a streaming videí na několika zařízeních současně,“ uvádí k nejnovějším číslům generální ředitel CETINu Martin Škop a doplňuje: „Další růst v oblasti pevného připojení a zejména rozšiřování optické sítě je teď pro CETIN prioritou.

Zatímco v loňském roce uvedl CETIN do provozu 30 tisíc optických přípojek, pro letošní rok je v plánu trojnásobek a konec roku 2021 chce firma uzavřít na celkovém počtu 150 tisíc gigabitových přípojek napříč Českou republikou. Projekt výstavby optiky bude pro CETIN klíčový i v následujících letech, aby firma splnila cíl, který si stanovila, a to postavit do roku 2027 jeden milion optických přípojek FTTH/FTTB. 

O společnosti CETIN

Společnost CETIN vlastní, provozuje a modernizuje největší síť elektronických komunikací pokrývající 99,6 % populace České republiky. 

Poskytujeme infrastrukturní služby pevných a mobilních sítí, datové služby pro korporátní sítě a pronájem datových center a zajišťujeme mezinárodní hlasové služby, a to pro domácí i zahraniční poskytovatele. Jsme nezávislým velkoobchodním hráčem bez vazeb na konkrétního poskytovatele, naší filozofií je princip otevřeného přístupu k síti za férových podmínek pro všechny operátory. 

Společnost CETIN je členem skupiny PPF.

www.cetin.cz

www.zrychlujemecesko.cz

www.twitter.com/CETINCZ

www.facebook.com/cetin.cz/

www.linkedin.com/company/cetin

O PPF

Skupina PPF investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Svůj růst staví na rozvíjení tradičních i nových odvětví, budování moderní infrastruktury, digitální ekonomiky a propojení českého talentu a schopností s globálními příležitostmi. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši 44 miliard eur a zaměstnává celosvětově 98 000 lidí (k 30. 6. 2020). Daně z příjmu hradí společnosti ze skupiny PPF v každé z 25 zemí, kde podnikají a tvoří zisk. 

www.ppf.cz

www.twitter.com/SkupinaPPF 

www.linkedin.com/company/ppfgroup