Na platformě Dáme jídlo vzniká nová služba na rychlé doručování nákupů. S Dáme market budou mít lidé zboží doma do 30 minut

Praha, 2. února 2021 – Platforma Dáme jídlo nabízí zákazníkům novou službu Dáme market zaměřenou na velmi rychlé doručování on-line nákupů. Z vlastních skladů dokáže doručit zboží lidem až domů do pouhé půl hodiny od objednání. Zákazníci si mohou díky minimální výši objednávky stanovené na 99 Kč nechat dovézt i velmi malé nákupy.

Nákupy online v Česku výrazně zrychlí. Zatímco u běžných služeb rozvozu potravin lidé čekají i při expresním doručení na svoji objednávku nejméně dvě hodiny, nová služba Dáme market na platformě Dáme jídlo zákazníkům nabídne dodání zboží až domů do 30 minut. 

Dáme jídlo tak v Česku pokračuje v zavádění nové generace internetového nakupování, jež je v zahraničí známá pod názvem quick commerce. Největší česká platforma, která partnerům z řad restaurací a obchodů přivádí zákazníky a pomáhá jim se správným komerčním nastavením a efektivností rozvozu, se už od loňského podzimu podílí na rychlém doručování nákupů z vybraných prodejen Tesco Expres. Se službou Dáme market však nyní vstoupí na trh sama za využití vlastních skladů. “Zkušenosti ze zahraničí jasně ukazují, že budoucnost online nakupování leží ve velmi rychlém doručování objednávek. Dáme jídlo má ty nejlepší předpoklady být v segmentu quick commerce v Česku lídrem a spuštění služby Dáme market představuje další krok na naší cestě k naplnění této ambice,” říká výkonný ředitel Dáme jídlo Filip Fingl.

Služba Dáme market bude nejprve dostupná zákazníkům v okolí jejího prvního vlastního skladu, jenž již vznikl na Bohdalci v Praze 10. Rozvozová zóna bude nastavena tak, aby bylo možné garantovat doručení nákupu do deklarovaných 30 minut. S rostoucím počtem nově vznikajících skladů se bude služba postupně rozšiřovat i do dalších částí Prahy a jiných měst České republiky. Do konce letošního roku pak Dáme Market plánuje využívat až šest vlastních skladů.

Zákazníci budou mít zpočátku na výběr ze zhruba 700 položek potravin a dalšího zboží, pestrost nabídky ale v čase poroste. “Naším cílem je dosáhnout až pěti tisíc položek a zahrnout tak všechny oblíbené značky potravinářského i nepotravinářského sortimentu,” popisuje ředitel služby Dáme market Mikolaj Komorowski.

Od ostatních služeb rozvozu potravin se bude Dáme market kromě výrazně rychlejšího doručení odlišovat také nastavením minimální hodnoty objednávky na pouhých 99 korun. Lidé tak budou moci novou službu využít i pro doručení velmi malých nákupů. Samotný rozvoz bude u Dáme market až do konce března bezplatný a služba bude dostupná každý den mezi 10 a 22 hodinou. Po ukončení pilotního provozu se ale mohou základní parametry změnit. “Vzhledem k tomu, že jde v Česku o zcela unikátní koncept, budeme na začátku pečlivě analyzovat veškerá data a naslouchat názorům zákazníků. Na základě zpětné vazby pak případně přistoupíme k úpravám tak, aby služba co nejlépe naplňovala jejich potřeby,” popisuje Komorowski.

Spuštěním služby Dáme market však rozvoj quick commerce na platformě Dáme jídlo nekončí. Už nyní je možné si jejím prostřednictvím objednat například květiny, léky či výživové doplňky, do budoucna pak plánuje ve spolupráci s partnery sortiment zboží pro velmi rychlé doručení rozšiřovat o další položky.

O společnosti Dáme jídlo

Dáme jídlo je největší česká platforma, která partnerům z řad restaurací a obchodů přivádí zákazníky a pomáhá jim se správným komerčním nastavením a efektivností rozvozu. Společnost spolupracuje s téměř 5 000 partnery ve 170 obcích po celé České republice a svou pestrou nabídkou tak pokrývá přes 60 % tuzemské populace. Během denní špičky doručí více než 10 000 jídel a dalších položek za hodinu a toto číslo stále roste. Dáme jídlo je součástí Delivery Hero, celosvětově největšího hráče na trhu food delivery a quick commerce, který se v roce 2020 stal součástí klíčového evropského akciového indexu DAX, kam patří 30 nejvýznamnějších německých veřejně obchodovaných firem.Fotografie služby Dáme market včetně mapy první rozvozové zóny jsou ke stažení zde.