O2 TV letos přejde na novu platformu. Diváci se dočkají nových funkcí i moderního set-top boxu

2.2.2021 – Největší digitální televizi v Česku, která loni překonala hranici 529 tisíc aktivních služeb, čeká v roce 2021 řada velkých změn. Služba O2 TV letos přejde na robustnější platformu a představí moderní set-top box. Diváci se tak mohou těšit na uživatelsky příjemnější ovládání, nové funkce i nejlepší obsah na trhu.

Operátor O2 pokračuje v inovacích své digitální televize. V letošním roce představí novou televizní platformu, na kterou plánuje postupně převést celou bázi svých zákazníků. Majitele O2 TV tak čeká v průběhu roku 2021 celá řada novinek. ” Díky nové platformě nabídneme divákům například nové, přehledné a uživatelsky přívětivé televizní rozhraní s možností vytvářet profily pro jednotlivé členy domácnosti nebo ještě lepší třídění obsahu a rychlejší přepínání,” vysvětluje Dana Tomášková, ředitelka O2 TV a digitálních služeb, a dodává: “Zákazníci si budou moct pořídit také moderní set-top box a dočkat by se měli i majitelé většiny chytrých zařízení, pro které bude televize nově dostupná.”

.

Robustní platforma i nové funkce

O2 TV letos projde největší technologickou změnou od roku 2013. Tehdy operátor představil jako první na trhu novou platformu s funkcí Zpětné zhlédnutí. “Tentokrát je před námi mnohem větší výzva. Na nové technologické řešení budeme převádět více než půl milionu zákazníků,” komentuje situaci Josef Dočkal, produktový a technický ředitel O2 TV. Dodavatelem nové platformy pro O2 je společnost CETIN a.s. Ta bude nově nabízet poskytovatelům televizního vysílání napříč globálním trhem stabilní robustní platformu, kterou je možné modulárně upravovat na míru, a využívat tak nejmodernější funkce i kopírovat světové trendy v oblasti sledování televize.

Samotný přechod všech zákazníků na novou platformu bude probíhat postupně během několika měsíců v druhé polovině roku. “Uděláme maximum pro rychlý a bezproblémový přechod na novou O2 TV. O termínu i samotném průběhu akce budeme každého zákazníka včas informovat,” vysvětluje Josef Dočkal.

Nová O2 TV bude dostupná pouze pro zákazníky novějších ” kovových” tarifů (O2 TV Bronzová, Stříbrná, Zlatá). Majitele starších tarifů M, L a XL bude proto O2 postupně převádět na tarify nové, které jsou již bez závazku.

O společnosti O2 Czech Republic

O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek, což z něj činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízí O2 nejmodernější technologii LTE, jako první v Česku společnost spustila také plnohodnotné 5G. Značka O2 pro zákazníky neznamená jen telekomunikace. O2 je schopna vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům zákazníků též v oblasti ICT a nabídnout jim služby housingu, hostingu i cloudových služeb v datových centrech o celkové rozloze 7 300 metrů čtverečních. Tato datová centra jako první v ČR a střední Evropě získala certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV je O2 zároveň největším provozovatelem digitálního televizního vysílání v Česku.