Ericsson se podílí na masivním rozšíření 5G sítě T-Mobile v USA

  • Společnosti Ericsson a T-Mobile budou v USA spolupracovat ohledně 5G nejméně pět let
  • Dohoda znamená skvělou zprávu pro americké zákazníky
  • Severní Amerika se stane lídrem v celosvětovém pokrytí 5G

Mobilní operátor T-Mobile si vybral společnost Ericsson pro pětiletou spolupráci při zavádění 5G v USA. T-Mobile využije výkonné portfolio 5G a další produkty společnosti Ericsson, aby zákazníkům poskytl co nejlepší zkušenost s 5G technologií.

Na základě této dohody společnost Ericsson pro T-Mobile rozšíří a zlepší pokrytí signálem 5G. Operátorovi ve Spojených státech dodá potřebné vybavení, software a související služby z portfolia rádiových systémů Ericsson.

Společnost Ericsson mimo jiné dodá aktivní a pasivní antény, které poskytnou společnosti T-Mobile podporu v jejím úsilí o zprostředkování co nejlepšího 5G zážitku pro zákazníky. Řešení společnosti Ericsson jsou také velmi nákladově efektivní.

Technologie Ericsson umožní společnosti T-Mobile rozvíjet nasazení 5G a zlepšit spektrální účinnost této technologie. Zavedení 5G mobilním operátorem T-Mobile zahrnuje také architekturu 5G Standalone (SA); technologii VoNR (Voice over New Radio), která zajišťuje vysokou kvalitu hlasových hovorů v 5G síti; Carrier Agregaci New Radio (NR); segmentaci sítě a masivní využití technologie MIMO (Multiple-Input Multiple-Output) pro více uživatelů.

Tato dohoda posouvá náš dvacetiletý vztah se společností Ericsson založený na budování, rozšiřování a zdokonalování sítě T-Mobile ještě dále do éry 5G, což nám umožňuje zprostředkovat lepší 5G pokrytí, vyšší přenosové rychlosti a větší datové kapacity pro více uživatelů po celých Spojených státech,“ říká technologický ředitel T-Mobile Neville Ray.

Jsme hrdí na to, že můžeme rozšířit naše partnerství se společností T-Mobile, čímž dále urychlujeme rozvoj 5G v USA při budování pokrytí v kritické části spektra jako je „mid-band (1GHz – 6GHz) část,“ míní ředitel Ericssonu pro Severní Ameriku Niklas Heuveldop.

 „Společnosti Ericsson a T-Mobile úzce spolupracují již několik let, aby zpřístupnily 5G připojení zákazníkům po celých Spojených státech. Jsme nadšení, že se společně můžeme vydat na další fázi cesty 5G,“ říká obchodní ředitel pro T-Mobile v USA ve firmě Ericsson Seckin Arikan.

Prostor pro masivní vybudování infrastruktury 5G je i v České republice a dalších zemích ve střední Evropě. Těší nás, že jsme loni podepsali kontrakt se společností CETIN, věříme, že se nám podaří přesvědčit i další partnery o o schopnostech firmy Ericsson a o nezbytnosti rychlého nasazení 5G technologie, která je zárukou ekonomické prosperity našeho regionu,“ říká Key Account manažer ve společnosti Ericsson Jiří Rynt.

Zpráva Ericsson Mobility Report z listopadu 2020 uvádí, že v Severní Americe do roku 2020 činilo mobilní 5G připojení zhruba čtyři procenta z celkového počtu. Zavádění 5G na severoamerickém kontinentu nyní postupuje rychlým tempem. Podle společnosti Ericsson by do roku 2026 měly sítě 5G pokrýt 80 procent severoamerických mobilních připojení, což představuje nejvyšší úroveň ze všech regionů na světě.

Společnosti T-Mobile a Ericsson spolupracují na navrhování, budování a rozšiřování celostátní americké sítě T-Mobile 5G od začátku roku 2018.

Ericsson zajistí masivní rozšíření pokrytí 5G v USA pro T-Mobile. (zdroj: Ericsson)

SLEDUJTE NÁS:

https://www.ericsson.com/en/newsroom/latest-news/press-subscription

https://foryou.ericsson.com/blog-subscription-center.html

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson 

www.youtube.com/user/ericsson

www.linkedin.com/company/ericsson

O společnosti Ericsson

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení, fungujících v reálném čase, vytváří propojenou společnost (Networked Society), která umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v udržitelných společnostech po celém světě. Nabídku firmy Ericsson tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií, určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od společnosti Ericsson uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace, společnost zajišťuje servis sítí s více 2,5 miliardami uživatelů. Více informací naleznete na www.ericsson.com.