Technologie 5G otevírá nové možnosti

Petr Koudelka, Senior Sales Engineer, vysvětluje, proč je příchod technologie 5G pro společnost Zyxel i její partnery a zákazníky tak zajímavý. 

Jen těžko byste dnes mezi nadšenci do IT hledali člověka, kterého technologie 5G nechává chladným. Už nyní registrujeme obrovský zájem o 5G mezi našimi partnery, kteří hledají rychlá, spolehlivá a flexibilní řešení schopná plnit nároky jejich zákazníků na datovou konektivitu.

K této situaci přispívá několik faktorů. Prvním z nich je potenciál využívat technologii 5G k mobilní konektivitě. Pro všechny obyvatele a návštěvníky vzdálených nebo těžko dostupných míst, kde není k dispozici nebo se nevyplatí kabelové připojení, představuje technologie 5G dar z nebes, který by je konečně mohl k internetu připojit plnou rychlostí.

Zájem o technologii 5G nepochybně stoupá také díky stále rostoucímu počtu zaměstnanců pracujících z domova a na cestách. Pokud je tam, kde se právě nacházíte, mobilní signál, díky 5G můžete komunikovat a spolupracovat tak rychle, snadno a efektivně, jako byste seděli přímo u sebe v kanceláři. 

Zůstaňte připojeni 

Dalším důvodem značného zájmu o 5G je možnost využít tuto technologii jako záložní řešení pro širokopásmové připojení. Všechny firmy a podniky se dnes do značné míry spoléhají na připojení k internetu. Záloha v podobě 5G se nabízí jako ideální řešení mimo jiné pro restaurace, bary, kavárny a všechny další provozovny, které v případě výpadku hlavního připojení nemohou přijímat bezhotovostní platby.

Důležitou roli může toto záložní řešení nepochybně hrát například také v IP dohledových videosystémech monitorovaných na dálku. Jejich provozovatelé chtějí mít jistotu, že přenos obrazu z bezpečnostních kamer bude pokračovat i při selhání hlavního připojení, a právě 5G bude mít k takovému úkolu dostatečnou šířku pásma. Technologie 5G tak představuje velmi efektivní řešení, jak zůstat online ve všech případech, kdy přestane fungovat kabelové připojení.

Další otázku, kterou je nutné zmínit, jsou obavy některých organizací ze stále přísnějších nařízení a předpisů a ze souvisejícího možného dopadu na jejich budoucí plány. Ukáže-li se, že organizace nemohou původně plánované produkty používat, budou požadovat jiná řešení a dodavatele.

Plníme očekávání trhu 

Zákazníci a obchodní partneři od nás jakožto důvěryhodného dodavatele očekávají, že jim poskytneme různá řešení pro 5G konektivitu. Ruku v ruce s tím jsme již na trh uvedli náš první 5G mobilní hotspot NR2101. Ten je určen zejména uživatelům na cestách a lidem pracujícím z domova nebo například z chaty, kde není k dispozici kabelové připojení ani WiFi, a od svého příchodu na trh se těší velkému zájmu zákazníků. Portfolio 5G hotspotů značky Zyxel navíc již brzy rozšíří výkonnější interiérová verze, která se ideálně hodí pro menší firmy, a venkovní verze určená i do nepříznivých klimatických podmínek.

Technologii 5G vnímáme jako velmi atraktivní obchodní příležitost pro naše partnery a jako řešení s vysokým potenciálem pro zákazníky. Současně očekáváme strmý nárůst poptávky po této technologii s tím, jak se na stále více místech zlepšuje její dostupnost.

5G je technologií, která všem přináší mnohem více svobody a flexibility, a to jak na úrovni spotřebitelů, tak v oblasti integrace systémů a distribuované práce. 5G navíc bude hrát důležitou roli při zachování provozu v nečekaných situacích a jako součást infrastruktury mnoha organizací. Sečteno a podtrženo, s technologií 5G se společnosti Zyxel i jejím partnerům a zákazníkům otevírají nové atraktivní příležitosti.

O společnosti Zyxel Communications

Společnost Zyxel Communications připojuje lidi k internetu už téměř 30 let, vždy s důrazem na inovace a zákazníka. Díky schopnosti adaptovat a inovovat síťové technologie patříme mezi leadery v oblasti konektivity pro telekomunikační společnosti, poskytovatele služeb, organizace i domácí uživatele.

Vytváříme sítě budoucnosti, čímž pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní. 

– 3 500 partnerů v ČR a SR

– 100 milionů zařízení propojujících svět

– 700 tisíc organizací, které fungují chytřeji díky produktům Zyxel- Působnost na 150 trzích celého světa