Vozy Bolt se rozjíždějí do regionů, nově budou k dispozici v Mladé Boleslavi

Do východočeské metropole automobilové výroby vstupuje jedna z tváří budoucnosti osobní dopravy, platforma pro odvoz auty Bolt. Mladá Boleslav se tak stává devátým městem České republiky, jehož obyvatelé mohou využívat dostupný a bezpečný odvoz auty s logem Bolt za předem pevně stanovenou cenu. Zároveň se partnerským řidičům otevírá možnost výdělku, což v krizových časech představuje nezanedbatelný přínos pro lokální ekonomiku. V rámci vstupu na mladoboleslavský trh nabízí Bolt všem novým cestujícím slevu ve výši 50 % na první jízdy. 

Stejně jako v ostatních osmi českých a moravských městech také v Mladé Boleslavi Bolt spolupracuje výhradně s plně licencovanými řidiči. Cestující si vůz objedná přes aplikaci Bolt dostupnou na Google Play i App Store, jejímž prostřednictvím za jízdu také zaplatí ze svojí platební karty, pokud nepreferuje placení v hotovosti. Před objednáním jízdy se cestujícímu zobrazí konečná cena za přepravu a po objednání jméno řidiče a typ vozidla. V aplikaci navíc lze v reálném čase sledovat, jak se vůz přibližuje. Cestující mohou řidiče hodnotit a přispívat tak k neustálému zvyšování kvality služeb poskytovaných partnerskými řidiči Boltu.

Služba Bolt představuje významné rozšíření nabídky osobní přepravy v Mladé Boleslavi i pro jakékoliv jiné město, jak potvrzují výsledky průzkumu z prosince 2019, který pro společnost Bolt vypracovala agentura STEM/MARK. Téměř polovina dotázaných (48,4 procent z celkového vzorku, ovšem 58,6 procent z věkové skupiny 30-39) uvedla, že vstup alternativní taxislužby v daném městě snižuje ceny osobní dopravy. Téměř třetina respondentů (29,1 procent) zároveň zaznamenala celkové zvýšení kvality služeb osobní dopravy v důsledku vstupu alternativní taxislužby na místní trh.

Vlastní data společnosti Bolt navíc ukazují, jak pandemie proměňuje využívání těchto služeb. Z meziročního srovnání posledního únorového týdne mimo jiné vyplývá, že zatímco koncem loňského února se čtvrtina všech jízd odehrála uprostřed noci mezi jedenáctou a třetí hodinou, bezmála rok po vypuknutí pandemie v České republice lidé využívají službu Bolt spíše k cestám do práce a k vyřizování dalších nutností. V současné době se 11 procent jízd odehraje v ranních a 9 procent v odpoledních hodinách. A nad polovinu se zvýšil se také podíl jízd ve všední dny, který nyní činí 55 procent.

Bolt nejezdí jen po Praze, Brně a Ostravě. Je celá řada menších měst, ve kterých jsou naše služby k dispozici, a nyní k nim bude patřit i Mladá Boleslav. Naše služba přináší cestujícím spolehlivý odvoz za nejnižší ceny a také možnost stát se naším řidičem. Což je velmi důležitý aspekt v tomto období hospodářského poklesu. Řidiči Boltu si mohou sami zvolit, v jakou denní nebo noční dobu chtějí pracovat. Jezdí pouze tehdy, když jim to vyhovuje, třeba když potřebují vyrovnat rodinný rozpočet,“ říká Jakub Dvořák, Country Manager platformy Bolt pro Českou republiku.

Bolt svou aplikaci pro odvoz auty v České republice již nabízí v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci, Liberci, Českých Budějovicích, Jablonci nad Nisou a Kladně. Ve vozech Bolt se nejen že dodržují všeobecně platná hygienická pravidla, ale některé z nich jsou dokonce vybaveny plastovou stěnou dělící prostor pro cestující a řidiče, což z nich v době pandemie dělá mimořádně bezpečný způsob osobní dopravy.

O Boltu

Bolt je přední evropská přepravní platforma, jejímž cílem je zajistit, aby doprava ve městech byla ještě dostupnější, pohodlnější a udržitelnější. Bolt má více než 50 milionů uživatelů ve více než 40 zemích v Evropě a Africe. V současné chvíli nabízí jak přepravu auty, tak řešení z oblasti mikromobility (elektrické koloběžky a kola) a rovněž dovoz jídla nebo doručování balíčků. Společnost se v ekologickém programu nazvaném Green Plan zavázala k úplné kompenzaci emisí vzniklých při přepravě skrze aplikaci Bolt v Evropě, což přispívá ke snížení dopadu podnikání společnosti na životní prostředí.