TOUGHBOOKY Panasonic přináší digitální revoluci do lesnictví

PRAHA, 16. března 2021 – V Bavorsku se přibližně 3 000 zaměstnanců Bavorských státních lesů (Bayerische Staatsforsten) zabývá správou zalesněného území o rozloze více než 800 000 hektarů. V tak velké oblasti se neobejdou bez značné logistické podpory. Lesníkům a dalším zaměstnancům při práci v terénu pomáhají robustní tablety Panasonic TOUGHBOOK.

Mobilní a flexibilní společníci do lesa i kanceláře

Když terénní pracovníci Bavorských státních lesů vyrazí do služby a shromažďují informace o dřevu, vystavují sebe i své vybavení všem druhům počasí. Tablety musí fungovat dokonale za nejrůznějších podmínek – v dešti, sněhu, mrazu i horku, aniž by se zaměstnanci museli obávat poruch. Od roku 2014 používají Bavorské státní lesy více než 600 tabletů TOUGHBOOK G1 v terénu pro sběr dat o dřevu, přičemž provádějí inventarizaci pro lesnickou instituci. Kromě odolnosti byly rozhodujícími požadavky vysoký výkon procesoru, přesný příjem GPS signálu a dokovací stanice do kanceláře. Dalším důležitým kritériem byla dotyková obrazovka čitelná na slunečním světle pro dobré zobrazení map. Údaje o dřevu lze pohodlně zadávat jedním prstem, dokonce i v rukavicích nebo dotykovým perem.

Spolupráce založená na důvěře

Istituce Bavorské státní lesy používá zařízení TOUGHBOOK od konce roku 2008. V té době zakoupili přibližně 600 notebooků Panasonic TOUGHBOOK CF-19 „2 v 1“. Thomas Enzner, odpovědný vedoucí projektu, vysvětluje: „Lesníci, správci systémů a pracovníci hotline linky nejprve důkladně testovali různé notebooky. Zařízení Panasonic TOUGHBOOK si nás získala dobrým výkonem baterie a vhodností pro práci v terénu, ale také možností připojení k dokovací stanici, dobrou technickou podporou i designem. Klíčovým faktorem byl také poměr cena/výkon.“

„Po práci v lese se tablety TOUGHBOOK připojí prostřednictvím dokovací stanice k externím obrazovkám a interní síti v oblastní kanceláři, takže zaměstnanci k dokončení všech svých úkolů potřebují pouze jedno zařízení. To nám šetří čas a peníze, protože všechna potřebná data se nachází v jednom počítači,“ dodává Enzner. „Vedle spolehlivých produktů se můžeme také plně spolehnout na odborné rady a podporu ve všech technických otázkách. Tým Panasonic má rozsáhlé odborné znalosti, díky nimž je práce s nimi obzvláště příjemná.“

Spolehlivé a odolné

Souřadnice míst skladování se zaznamenávají pro každý jednotlivý stoh dřeva. V některých případech se jednotlivá místa nacházejí daleko od sebe. Proto je důležité, aby používané tablety měly dlouhou výdrž baterie. Díky výdrži baterie až deset hodin není problém pracovat v terénu daleko od nejbližší zásuvky. Součásti zařízení Panasonic TOUGHBOOK, jako je displej a pevný disk, jsou navíc chráněny proti nárazům a vibracím robustním pouzdrem z hořčíku a také proti vnějším vlivům, jako je prach a dešťová voda. Tím zajišťují optimální podmínky pro shromažďování údajů přímo v lese. TOUGHBOOK dokonce přežije pády z výšky až 180 cm. Odolává teplotám od -20 °C do +60 °C a navíc je vodotěsný, takže jsou chráněny jeho citlivé součásti. Data jsou vždy v bezpečí.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Naším cílem je, aby spolu technologie neviditelně spolupracovaly a společnosti se tak mohly soustředit pouze na úspěch. Věříme, že by technologie měly především fungovat bez potíží. Podniky uspějí, pokud se budou moc zaměřit pouze na své zákazníky a všechny technologie jim budou nápomocny jako jeden celek. Proto jsme odhodláni vyvíjet produkty a řešení, které jsou tak samozřejmou součástí způsobu práce našich zákazníků, že jsou téměř neviditelné. Je to jako koňská síla v pozadí, která pohání obchodní úspěch. 

Společnost PSCEU se zabývá šesti kategoriemi produktů:

• Broadcast & ProAV vám umožňuje vyprávět příběh prostřednictvím vysoce kvalitních produktů a řešení, které zajišťují hladký provoz a vynikající poměr ceny a výkonu v rámci celé řady dálkově ovládaných kamer, přepínačů, studiových kamer a ENG P2HD. Řada filmových kamer modelů VariCam a EVA1 zvládá nahrávání ve 4K a HDR (High Dynamic Range). Díky tomu jsou ideálním řešením pro kino, televizi, dokumenty a živou produkci.

• Communication Solutions nabízí nejlepší telefonní systémy, terminálová zařízení SIP a profesionální „síťové“ skenery, díky kterým se můžete soustředit na komunikaci, nikoli na připojení.

Computer Product Solutions poskytuje mobilním pracovníkům možnost pracovat kdekoli s řadou odolných notebooků Toughbook, podnikových tabletů Toughpad a elektronických systémů pro prodejní místa (EPOS). Společnost Panasonic byla v roce 2017 evropským lídrem a dosáhla tržního podílu 57 % v prodeji odolných notebooků

• Industrial Medical Vision vyrábí aplikace pro různé segmenty včetně medicíny, biologických věd, ProAV nebo průmyslu. Produktové portfolio zahrnuje kompletní kamerové systémy a OEM kamerové systémy a vy tak můžete vidět to, co je lidskému oku téměř neviditelné.

• Security Solutions staví na tradici poskytování záznamů CCTV v průkazné kvalitě. Zajišťuje nejvyšší kvalitu obrazu za všech podmínek díky využití vysoce spolehlivých kamer s pokročilou technologií a systémům pořizování obrazového záznamu. Můžete se tak cítit v bezpečí.

• Visual System Solutions nabízí nejširší řadu profesionálních displejů a projektorů a umožňuje profesionálům v oblasti audia a videa svobodně tvořit. S tržním podílem 39 % je lídrem na evropském trhu projektorů s vysokým jasem (Futuresource > 5 klm FR17, 3. čtvrtletí, mimo 4K a digitálního kina).

O společnosti Panasonic

Společnost Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji řady elektronických technologií a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, zařízení pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslavila 100 let od svého založení. Nyní provozuje 582 dceřiných společností, 87 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 62,5 miliard EUR za rok končící 31. března 2019. Společnost se napříč všemi divizemi snaží s použitím inovací vytvářet nové hodnoty. Díky svým technologiím chce vytvořit lepší svět a lepší život pro své zákazníky. Více o společnosti Panasonic najdete na: https://www.panasonic.com/global