Notebook navržený pro vzdělávání: Dynabook Satellite Pro E10-S

  • Robustní, levný a zabezpečený 11,6” notebook je optimalizovaný pro vzdělávání a umožňuje snadnou IT správu
  • Satellite Pro E10-S kombinuje odolnost s dlouhou životností a příznivou cenou

18. března 2021, Neuss, Germany Dynabook Europe GmbH představuje nový notebook Satellite Pro E10-S navržený především pro vzdělávací účely se zaměřením na mobilitu, zvýšenou odolnost, cenovou dostupnost, snadnou použitelnost a jednoduché ovládání.

Vysoká odolnost pro studijní život

Konstrukce notebooku Satellite Pro E10-S byla navržena tak, aby přístroj odolal nástrahám studijního života. Gumové prvky chrání zařízení před otřesy ve školních taškách a zároveň přispívají k lepší stabilitě notebooku při práci. Speciálně vyztužené šasi odolá vyššímu tlaku i potenciálnímu pádu ze standardní výšky stolu*. Odolnější nabíjecí konektor, pevnější panty, nově navržený systém ochrany proti polití** a klávesnice s mechanicky pevněji ukotvenými klávesami – to vše je testované s ohledem na dlouhodobé používání. Notebook lze otevřít do úhlu 180 stupňů a snadno sdílet displej bez obavy z poškození pantů. Provedení bez ventilátorů zaručuje tichý chod během hodin a přednášek ve třídách.

Cenová dostupnost a dlouhá životnost 

Satellite Pro E10-S nabízí vynikající poměr užitných vlastností a ceny. Notebook splňuje požadavky programu Microsoft Shape the Future, který umožňuje školám získat zvýhodněné ceny při využívání zařízení s Windows 10.

Všechny komponenty vybral Dynabook s ohledem na co nejdelší životnost. Například SSD disky jsou mechanicky odolnější a vydrží déle než tradiční pevné disky HDD. To snižuje nutnost oprav v případě pádů nebo větších otřesů přístroje během provozu.

„Při vývoji jsme uplatnili více než 30 let zkušeností z oblasti vzdělávání. V souvislosti s přechodem na distanční školní výuku během posledního roku vnímáme rostoucí význam technologií a jejich dostupnosti pro studenty,“ říká Damian Jaume, prezident, Dynabook Europe GmbH. „Každá střední i vysoká škola je jedinečná, společnou mají ale potřebu spolehlivých, snadno spravovatelných, robustních a zabezpečených zařízení.“ Satellite Pro E10-S byl navržen s ohledem na všechny tyto vlastnosti a učitelé i studenti se mohou spolehnout, že jim bude dobrým partnerem v procesu výuky.“

Vynikající mobilita a plynulá práce odkudkoli

Díky velmi nízké hmotnosti od 1,15 kg a tloušťce 19,9 mm je Satellite Pro E10-S velmi snadno přenositelný. Jeho jasný, matný HD LCD displej s úhlopříčkou 11,6” a antireflexní úpravou zajišťuje výbornou viditelnost v jakémkoli prostředí a zároveň snižuje namáhání očí. Velká klávesnice a Precision Touch Pad s podporou gest umožňují pohodlné a rychlé ovládání kancelářských aplikací, psaní poznámek i tvůrčí práci.

Velkou výhodou pro celodenní výuku je také výdrž na baterie po dobu až 10 hodin¹. Studenti se tak mohou věnovat povinnostem bez nutnosti připojování k elektrické zásuvce. Dvoujádrové procesory Intel® Celeron™ usnadňují nejen rychlý start zařízení během několika vteřin na začátku přednášky, ale zajišťují také plynulou celodenní práci s více výukovými aplikacemi současně. Univerzální port USB-C umožňuje nabíjení, zapojení externího monitoru i přenos dat, a tím efektivně snižuje nutnost použití mnoha kabelů v učebně. Kromě toho je notebook vybaven dvěma porty USB 3.0 A, LAN a také HDMI konektorem v plné velikosti, který usnadňuje připojení k jakémukoli prezentačnímu zařízení. Samozřejmostí je okamžité bezdrátové připojení pomocí Wi-Fi a Bluetooth.

Vestavěná HD kamera, stereofonní reproduktory a duální mikrofony potlačují okolní ruch nejen při distanční výuce, ale i dalších digitálních formách práce, které zaznamenávají v posledním roce nebývalý nárůst. Dynabook Satellite Pro E10-S tak ocení především studenti, kteří se mohou zapojit do práce v jakémkoli prostředí, ať už vzdáleně z domova, ve třídě či v aule.

Jednoduchá správa a zabezpečení 

IT oddělení škol uvítá možnost snadné dálkové správy softwaru a vysokou míru zabezpečení notebooku. Satellite Pro E10-S je konfigurovatelný pomocí Microsoft Intune for Education, včetně Windows Autopilot***, což IT administrátorům usnadňuje předkonfiguraci, údržbu, nebo dokonce vyřazení notebooků studentů či učitelů z IT infrastruktury.

Školní data chrání šifrování Trusted Platform Module 2.0 založené na firmwaru (fTPM), vlastní BIOS Dynabook, možnost zabezpečení administrátorským heslem a volitelně dle konfigurace také čtečka otisků prstů. Notebook lze jednoduše spárovat s bezdrátovou klávesnicí a myší Dynabook (KL50M).

Satellite Pro E10-S bude na evropském trhu od května 2021. Další informace o řadě Dynabook najdete zde: https://cz.dynabook.com/generic/business-homepage/.

* Splňuje japonské normy na test baterie „Denanho Step 2“. Standardní výška stolu je přibližně 71 cm.

**Až do objemu 30 ml

***V závislosti na konfiguraci. Jednotlivé školy mohou využít individuální možnosti konfigurace.

¹ Měřeno pomocí Mobile Mark™ 2014. Mobile Mark je a ochranná známka Business Applications Performance Corporation.

Sledujte nás online

Navštivte naše webové stránky, kde najdete technické údaje a nejnovější informace o produktech. Další informace naleznete na našem blogu. Nebo se s námi spojte na našich sociálních médiích – LinkedIn.

O společnosti Dynabook Inc.

Dynabook Inc., dříve Toshiba Client Solutions Co. Ltd, je nyní ve 100 % vlastnictví společnosti Sharp Corporation. Dynabook Inc. nadále těží z více než 30letých zkušeností a na trh dodává produkty a řešení nejvyšší kvality a spolehlivosti, která podporují naše partnery a zákazníky při dosahování jejich cílů. 

Další informace naleznete na adrese https://cz.dynabook.com/generic/business-homepage/.