Barracuda Networks upozorňuje na phishing útoky zaměřené na COVID-19 vakcíny

Společnost Barracuda Networks již řadu let patří mezi nejúspěšnější dodavatele řešení z oblasti informační bezpečnosti. Ve své nabídce má širokou paletu osvědčených produktů pro jednotlivé typy uživatelů s cílem nabídnout jim co nejvyšší stupeň ochrany proti různým typům on-line hrozeb.

Barracuda Networks již několikrát upozorňovala, že celosvětová epidemie koronaviru vedla k významnému nárůstu počtu kyberútoků. V poslední době jsou tyto útoky spojeny zejména s on-line nabídkami COVID-19 vakcín. Aktuálně již byly identifikovány téměř tři stovky podezřelých webů, které nabízejí vakcíny s cílem získat od uživatelů hesla a další citlivé údaje.

S tím souvisí také 26% nárůst počtu phishing útoků, kde se odesilatelé podvodných zpráv obvykle vydávají za nějaké zdravotnické zařízení nebo nebo vládní organizaci. Obvyklým cílem je získat přístup k uživatelským účtům Microsoft Office 365.

Na ochranu před podobnými bezpečnostními hrozbami je k dispozici komplexní řešení Barracuda Total Email Protection, které obsahuje produkty Barracuda Essentials, Barracuda Sentinel a Barracuda PhishLine.

Barracuda Essentials chrání data a elektronickou poštu v prostředí Microsoft Office 365. Jedná se o sadu cloudových služeb zahrnující Barracuda Cloud Archiving, Barracuda Email Security Service a Barracuda Cloud Backup. 

Velmi důležité je i řešení Barracuda Sentinel, jehož cílem je chránit uživatele před útoky typu real-time spear phishing, cyber fraud defense a domain fraud. Tuto další vrstvu ochrany doplňuje platforma Barracuda PhishLine, která nabízí pokročilé nástroje pro školení uživatelů, jak se chránit před phishingovými útoky, a to včetně funkcí pro simulaci a vyhodnocení.

Další informace o produktech Barracuda Networks můžete získat na stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/barracuda

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications, která je držitelem certifikací pokrývajících celé portfolio výrobce včetně implementace komplexních bezpečnostních řešení.