Tipy na sportovní sluchátka a audio brýle v různých cenových kategoriích

Jaro je tady a s jeho nástupem se mnozí začínají aktivně věnovat outdoorovému sportu. A vzhledem k omezením souvisejícím s aktuální pandemií bude pravděpodobně na cyklostezkách a oblíbených běžeckých trasách ještě rušněji než obvykle. Jaká sluchátka si vybrat pro tu správnou motivaci k větší vytrvalosti a lepším výkonům? Níže najdete tipy na troje sluchátka a také na speciální audio brýle optimalizované pro sportovní využití.  

Do 1 000 Kč – EnergySistem Earphones BT Running 2 Neon (990 Kč)
Bezdrátová bluetooth sluchátka vytvořená pro aktivní pohyb. Měkké silikonové koncovky ve spojení se speciálními „obroučkami“ zajišťují jejich pevné uchycení v uších i při pravidelných otřesech. Neonový svítící LED kabel se třemi módy osvětlení spojující levou a pravou část není jen výrazným designovým doplňkem, ale přispívá také k dobré viditelnosti uživatele během večerního běhu. Až sedmihodinová výdrž baterie je připravena i na maratónský běh a odolnost IPX4 zajišťuje bezproblémový poslech i v dešti. Nechybí ani vestavěný mikrofon umožňující handsfree hovory a také tlačítka pro ovládání hovorů a přehrávání hudby. K dispozici jsou ve třech barevných provedeních – modro-zelené, černo-modré a černo-červené.

Do 3 000 Kč – Pioneer SE-C5TW (2 990 Kč)
Absolutně bezdrátová sluchátka od renomovaného výrobce audiotechniky vhodná pro sport i celodenní použití vynikají atraktivním kompaktním provedením, vysokou odolností proti vodě, precizním zvukem a výdrží až 5 hodin. Ochranné pouzdro s powerbankou umožňuje jejich další dvojnásobné dobití na cestách. Měkké koncovky zajišťují jak bezpečné uchycení v uších, tak i odhlučnění od okolí a vytvoření dobrých poslechových podmínek. K dispozici jsou v černém, bílém a také výrazně červeném provedení. Frekvenční rozsah vestavěných reproduktorů 20 až 20000 Hz zajistí, že v nahrávce uslyšíte všechny tóny, které jsou třeba. Vestavěný mikrofon a ovládání umožňuje snadný příjem a ovládání příchozích hovorů a přeskakování mezi přehrávanými skladbami bez nutnosti vyndávání telefonu z kapsy. 

To nejlepší – Bose Sport Earbuds (5 490 Kč)
Pokud chcete po zvukové stránce to nejlepší, sáhněte po velmi pohodlných, absolutně bezdrátových sluchátkách Bose Sport Earbuds s excelentní reprodukcí i provedením. Jsou odolná proti vodě a potu (IPX4) a jejich patentovaná silikonová koncovka zajišťuje důkladné utěsnění a současně mimořádně pevné uchycení v uších i při aktivním pohybu a otřesech. Na jedno nabití hrají až 5 hodin a baterie vestavěná do pouzdra zajišťuje na cestách další dvojnásobné dobití s tím, že během 15 minut doplní energii postačující na dvouhodinový poslech. Pro ideální zvuk v každé situaci jsou basy a výšky upravovány v závislosti na hlasitosti. Bose Sport Earbuds jsou k dispozici ve třech barevných provedeních – Tripple Black, Baltic Blue a Glacier White.

Sportovní audio brýle – Bose Frames Tempo (7 690 Kč)
Tyto speciální audio brýle optimalizované pro sport jsou použitelné i v kombinaci s většinou sportovních přileb. V postranicích mají instalované reproduktory o průměru 22 mm, které jsou úzce směrovány k uším posluchače a produkují hutné basy a hlasitost vhodnou pro jízdu na kole rychlostí až 40 km/h. Díky tomuto provedení slyší uživatel například při jízdě na kole kromě hudby také projíždějící auta a další zvuky. Oproti ostatním modelům Bose Frames je sportovní model výrazně výkonnější, nabízí delší výdrž baterie po dobu až 8 hodin a také odolnost proti potu i vodě stříkající ze všech stran (IPX4). Dobíjení umožňuje univerzální konektor USB-C. Brýle jsou standardně vybaveny černými polarizovanými skly, která blokují až 99 % UV záření s možností dokoupení dalších dvou barev – modré a oranžové.