Zapojte se do ekologické výzvy Do práce na kole. Přihlásit se můžete i při práci z domova

Více pohybu, radost ze života i méně emisí, to vše přináší ekologická výzva Do práce na kole (DPNK). V květnu se navzdory nouzovému stavu koná již 11. ročník a kvůli omezením bude možné do systému nahrávat jakékoliv bezmotorové cesty. V loňském roce se i přes vládní nařízení účastnilo přes 16 tisíc lidí z celé republiky, a ušetřilo se tak 493 tun CO2. Pro mnoho lidí je po roce na home office pohyb, ke kterému výzva motivuje, jedním z prostředků, jak zůstat duševně i fyzicky fit. Všichni účastníci obdrží startovní balíček, který bude tradičně zdarma doručovat přepravní společnost GLS. Registrovat se můžete na www.dpnk.cz.

Jedenáctý ročník projektu Do práce na kole se snaží motivovat veřejnost nejen k využívání ekologických způsobů dopravy, ale v koronavirové době také k pohybu. Ten je velmi účinnou prevencí deprese, úzkosti i dalších nepříjemných stavů, se kterými se teď potýká čím dál víc lidí. Proto bude v rámci výzvy možné, stejně jako minulý rok, zapisovat jakékoliv bezmotorové cesty, např. cestu na nákup, poštu nebo zdravotní procházky v parku. Práce z domova tedy není překážkou v účasti. Vyzvěte k účasti kolegy i svého zaměstnavatele. Pro firmy je zapojení do výzvy Do práce na kole vhodnou příležitostí, jak posílit zdraví zaměstnanců, zlepšit kvalitu ovzduší ve vašem okolí a prezentovat ji na veřejnosti. Registrovat se můžete do konce dubna. 

Ušetřené stovky tun CO2 měsíčně 

V loňském desátém ročníku se díky vysoké účasti během jednoho měsíce podařilo ušetřit 493 tun CO2. Projektu se jako generální partner již popáté účastní přepravní společnost GLS, pro kterou je ekologická doprava nesmírně důležitým tématem. Balíkový přepravce všem účastníkům zdarma doručí startovní balíčky se soutěžními tričky. „Ochrana životního prostředí je pro nás nesmírně důležitá. V rámci programu ThinkGreen každoročně v České republice vysazujeme stovky stromů, které pomáhají kompenzovat emise CO2, a v tomto roce jsme zařadili do ostrého provozu i velkokapacitní elektrickou dodávku a první nákladní elektrokolo, které od listopadu doručuje balíky v centru Prahy. Jsme rádi, že je toto téma blízké i našim pracovníkům. Do projektu se každoročně zapojí zhruba 30 % zaměstnanců české centrály GLS,“ uvádí Pavel Včela, ředitel společnosti GLS Česká republika

GLS v České republice a skupina GLS

GLS Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností General Logistics Systems B.V. (s centrálou v Amsterdamu). GLS zajišťuje spolehlivé a vysoce kvalitní služby přepravy balíků pro více než 240 000 zákazníků, doplněné logistickými a expresními službami. „Lídr kvality v balíkové přepravě“, to je hlavní motto GLS. Prostřednictvím vlastních a partnerských společností skupina GLS provozuje síť pokrývající 40 zemí. Díky propracované pozemní síti je GLS jedním z předních poskytovatelů balíkové přepravy v Evropě. GLS působí také v Kanadě a na západním pobřeží USA. GLS má k dispozici vice než 70 centrálních a regionálních třídících středisek a více než 1 400 dep. GLS čítá na 19 000 zaměstnanců, na silnicích 28 000 doručovacích vozidel a vice než 4 000 dálkových nákladních vozidel. Ve fiskálním roce 2019/20 dosáhla GLS obratu ve výši 3,6 miliardy EUR a přepravila 667 milionů balíků.