DACHSER expanduje v německém Magdeburgu

Mezinárodní logistický provider DACHSER rozšířil pobočku v německém Magdeburgu a otevřel zde nové distribuční centrum. V logistických prostorách o velikosti 40 000 m2 poskytuje logistické služby pro svého zákazníka Globus Baumarkt a další společnosti z regionu. Rozšířením vytvořil DACHSER čtyřicet nových pracovních míst.

Nové prostory společnosti DACHSER mají celkem 84 000 m2 a zahrnují dvě skladovací haly s celkovou logistickou plochou o velikosti 40 000 m2. Jeden ze skladů byl speciálně vytvořen pro skladování a vychystávání potravin a nepotravinových položek a pokrývá plochu přibližně 8 000 m2. Druhý sklad pro služby kontraktní logistiky má rozlohu 32 000 m2. Díky novému rozšíření se kancelářské prostory a sociální zařízení logistického centra v Magdeburgu rozrostly na 1 880 m2. K dispozici pro skladování je navíc i 3 000 m2 venkovních ploch. Spolu se 40 kilometrů vzdáleným distribučním centrem ve městě Oschersleben nyní disponuje pobočka DACHSER Magdeburg celkem 55 000 m2 logistických ploch s kapacitou 80 000 paletových míst.

Logistické služby nejen pro Globus Baumarkt

V našich nových prostorách poskytujeme skladovací a distribuční služby společnosti Globus Baumarkt a dalším známým regionálním i globálním výrobcům a obchodníkům s průmyslovými výrobky a potravinářskými produkty,“ vysvětluje Christian Schäckel, General Manager logistického centra v Magdeburgu, a dodává, „naši zaměstnanci pro naše zákazníky implementují logistickou strategii orientovanou na budoucnost s cílem podpořit jejich další růst.“

Silný partner v regionu již více než 25 let

DACHSER působí v magdeburském regionu více než 25 let a zaměstnává zde 170 lidí, kteří zajišťují kvalitní logistické služby. „Kromě klasických přepravních služeb zajišťujeme skladování průmyslového zboží a potravinářských výrobků a poskytujeme služby s přidanou hodnotou jako například výstavbu a kompletaci prodejních displejů,“ vysvětluje Christian Schäckel. Prostory pobočky DACHSER v Magdeburgu se nacházejí v obchodní a průmyslové zóně na severu regionu a mají dobré napojení na dálnice A2 a A14. Díky denním přímým linkám sběrné služby obsluhuje DACHSER z Magdeburgu i destinace v Belgii, Nizozemí a Rakousku. Pobočka DACHSER Air & Sea Logistics v Langenhagenu poblíž Hanoveru pak napojuje magdeburskou pobočku na globální trhy.

Základní informace o společnosti DACHSER v České republice

DACHSER působí na trhu logistiky a zasilatelství již od roku 1992, kdy byla založena společnost E.S.T. a.s., poskytující služby v oblasti mezinárodní a vnitrostátní kamionové spedice, skladování a celních služeb. Portfolio společnosti bylo postupně rozšířeno i o služby v oblasti letecké a námořní dopravy. V roce 2004 se E.S.T. stala exkluzivním partnerem společnosti DACHSER pro Českou republiku, v roce 2006 uzavřela smlouvu o joint venture s mezinárodním poskytovatelem logistických služeb DACHSER a začala vystupovat pod jménem DACHSER E.S.T. a.s. Proces integrace byl završen rozhodnutím o přejmenování společnosti na DACHSER Czech Republic a.s. s účinností od 1. 1. 2010. 

DACHSER disponuje více než 56 000 m² distribučních a překládkových skladových ploch po celé republice. Ve svých osmi pobočkách (v Kladně, Ostravě, Brně, Břeclavi, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Praze a na pobočce DACHSER Cargoplus) v současné době zaměstnává téměř 600 lidí. 

Základní informace o skupině DACHSER

Rodinná společnost DACHSER se sídlem v německém Kemptenu je předním poskytovatelem logistických služeb v Evropě. Dachser poskytuje komplexní přepravní logistiku, skladování
a individuální zákaznické služby ve třech obchodních divizích: DACHSER European Logistics, DACHSER Food Logistics a DACHSER Air & Sea Logistics. Nabídku doplňují další služby jako kontraktní logistika, konzultace a poradenství a specifická řešení přizpůsobená na míru jednotlivým odvětvím. Díky komplexní dopravní síti jak v Evropě, tak i v zámoří a informačním technologiím, které jsou plně integrovány do všech systémů, poskytuje DACHSER inteligentní logistická řešení po celém světě. V současnosti zaměstnává 31 000 lidí ve 393 pobočkách a má zastoupení ve 44 zemích světa. Za rok 2019 zrealizoval přepravu 80,6 milionů zásilek o celkové tonáži 41 milionů tun. Celkový konsolidovaný čistý obrat koncernu DACHSER v roce 2019 činil 5,7 miliard euro. Pro více informací navštivte www.dachser.cz.