Bell dodal první vrtulníky Bell 505 do Ugandy

BAR Aviation obdržela pět vrtulníků Bell 505 v záchranářské verzi

Forth Worth, TX (7.dubna 2021) – Bell Textron Inc., dceřiná společnost Textron Inc. (NYSE: TXT), oznámila, že dodala pět vrtulníků Bell 505 ugandské společnosti BAR Aviation. Stroje jsou upraveny pro potřeby záchranářů (medevac) s vybavením Emergency Medical Services Lite Inter-Med. Jedná se o vůbec první vrtulníky Bell 505 v Ugandě a zároveň první stroje Bell 505 určené pro záchranářské mise v Africe.

„Velmi nás těší, že si společnost BAR Aviation zvolila stroje Bell 505 jako platformu HEMS (Helicopter Emergency Medical Services) a bude provozovat první Bell 505 v Africe,” uvedla Lynette Loosen, regionální manažerka prodeje v Africe. „Platforma 505 umožňuje našim zákazníkům poskytnout bezpečnou a spolehlivou lékařskou a záchranářskou pomoc, a to zejména díky jedinečnému designu, nízkým provozním nákladům a vysoké flexibilitě strojů.”

BAR Aviation je ugandská letecká společnost, která je v regionu považovaná za předního operátora. Kromě jiného poskytuje BAR leteckou záchrannou službu, jež podporuje místní komunity a pomáhá jim se včas dostat k potřebné zdravotní péči. Úkolem vrtulníků je pomáhat tuzemskému ministerstvu zdravotnictví, ministerstvu cestovního ruchu a policii.

„Jsme právem hrdí na to, že jsme obdrželi první stroje Bell 505 v Ugandě,” řekl Barak Orland, generální ředitel společnosti BAR Aviation. Jasně vnímáme, že provozovat evakuační a záchranářské stroje je v naší zemi velmi důležité a potřebné, jelikož pomáhá jejím občanům zvýšit šanci na přežití. Bell 505 je vynikající stroj vybavený nejmodernějšími bezpečnostními prvky a avionikou, které pilotům pomáhají rychle a bezpečně dosáhnout cíle.“

Vybavení Med-Pac EMS Lite Interior nabízí palubu z uhlíkových vláken, stojan na lékařské potřeby na zadní stěně, kyslíkovou nádrž a vak na lékařské potřeby. Systém lehátek lze nainstalovat za méně než 15 minut, a to díky snadno odnímatelným sedadlům a ploché podlaze. Bell 505 je momentálně jediným lehkým jednomotorovým vrtulníkem na trhu, do kterého se nosítka vejdou.

„Blahopřejeme společnosti BAR Aviation k akvizici nových strojů Bell 505. Úspěšně tak rozšířila svoji flotilu vrtulníků a strojů s pevnými křídly od Textronu o další přírůstek,“ řekl Jim Evans, výkonný ředitel společnosti Africair. „Jako jeden z nezávislých zástupců společnosti Bell pro velkou část Afriky podporuje Africair provozovatele vrtulníků na celém kontinentu již více než 40 let. Společně s týmem Bell uděláme vše pro to, abychom zajistili, že stroje 505 předčí očekávání BAR Aviation.“

Vrtulníky Bell 505 létají rychlostí 125 uzlů (232 kilometrů za hodinu) a mají užitečné zatížení 1 500 liber (680 kg). Jsou navržené tak, aby byly bezpečné, snadno ovladatelné a poskytovaly operátorům bezkonkurenční hodnotu.

###

O společnosti Bell 

Bell, dceřiná společnost konsorcia Textron Inc., je přední průmyslový výrobce komerčních a vojenských, pilotovaných i bezpilotních leteckých strojů a průkopník v oblasti otočných rotorových motorů. Celosvětově známá společnost pro svůj prvotřídní zákaznický servis, vývoj novinek, inovativních řešení a špičkovou kvalitu svých výrobků. Stroje z Bell slouží zákazníkům ve vice než 120 zemích světa. 

O konsorciu Textron Inc.

Textron Inc. je mezinárodní společnost, která využívá svou globální síť leteckého, vojenského, průmyslového a finančního obchodu, k tomu, aby svým zákazníkům poskytla inovativní řešení a prvotřídní servis. Společnost Textron je známá po celém světě svými silnými značkami – např. Bell Helicopter, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Greenlee a Textron Systems. Pro více informací navštivte www.textron.com.

Některá prohlášení v této tiskové zprávě jsou plánovaná prohlášení, které mohou obsahovat výnosy a tržby nebo popisovat strategie, cíle, výhledy apod. Toto prohlášení se vztahuje pouze k datu, kdy bylo vydáno, a naší povinností není jej v budoucnosti aktualizovat či revidovat. Toto prohlášení podléhá známým i neznámým rizikům a dalším faktorům, které se mohou lišit od našich skutečných výsledků.